[#721] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@_DiskDoctor_, post #720

Brakuje dobrego emulatora małego Atari na 68k
2
[#722] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #719

imp3ib-handler - wersja impbox dolaczona, dodatkowo dorzucilem DosDrivers pliki dla obu wersji :)
4
[#723] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #722

bsdsocket.library prawie gotowa, na chwile obecna udalo mi sie pouzywac przez impboxa

- amirc
- imp3
- ibrowse http i https (z amissl)
- ssh
- ftp
- ping
- vnc - tu mam jeszcze problem z brakiem obrazu, ale polaczenie dziala - to ostatnia rzecz do zrobienia przed rzetelnymi testami

nie jest to demon predkosci ale biblioteka ma tylko 6kb!, odpalilem w tym samym czasie bez problemu imp3, amirc i ibrowse

biblioteka ma dzialac na kick 1.3 w gore i mc68000 to chyba bedzie na ta chwile jedyny stos na 1.3
13
[#724] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #723

Dla niezbyt wtajemniczonych, jak wypuszczał na świat impboxa to mówił że nie da rady takich cudow ma kiju.
No i zrobił :>
Jeszcze chwila i wszytskie karty sieciowe do małych i dużych Amig mozna będzie wsadzić... Nooo gdzie tam chcecie. Impox rulezuje. Lepiej jak wash and go. Wszystko w jednym.

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2026 01:39:06 przez mikecios
5
[#725] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #724

Jeszcze chwila i wszytskie karty sieciowe do małych i dużych Amig mozna będzie wsadzić...
W chwilę po tym jak impbox wyciągnie te 300 kB/s transferu.
[#726] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #725

ono, na dużych migach mamy jakieś 120KB/s więc nie jest źle, ciekaw jestem impboxa na Zorro, może będzie szybciej. Wiadomo do różnych mig są różne rozwiązania, dla mnie najważniejsze jest że będzie można neta odpalić na 1.3 :D, bo do tej pory był z tym problem. Mam jeszcze kilka pomysłów ale to Juenowi sprzedam przy najbliższej okazji.
1
[#727] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #726

Spidiemu udało się pociągnąć 150kb, a tu wciąż mówimy tylko o adapterze urządzenia pod ltp, który w 100proc slotu nie wykorzystuje, dedykowana karta generalnie musiałaby być szybsza
[#728] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #727

A tak z ciekawości. Dało by się podpiąć IMPBOX'a pod jakiś szybszy port równoległy niż standardowy w amidze? Na przykład na MultiFace3 albo na Ariadne II. Było by wtedy szybciej? Ja wiem że to już sztuka dla sztuki, bo jak się ma to Zorro to już lepiej kartę LAN wsadzic.
1
[#729] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Mokry, post #728

wpiecie wszedzie poza lpt i tak wymaga jakiegos kontrolera, lepsza by byla dedykowana karta. jesli jakims cudem uda mi sie ogarnac to bsdsocket.library, ze bedzie dzialalo nie gorzej niz te ze znanych stosow to moze sie pokusze z kims o zaprojektowanie takiej karty wifi na jakies rozne sloty, narazie brak czasu nawet na myslenie o tym. obencie walcze z tym, by dobrze dzialalo gdy pare programow naraz robi ruch, czyli np ssh + irc, tu nieprzerwanie ida naraz dane do dwoch programow, jeszcze mam troche problemow z timingami i potrafia sie pogubic (disconnecty/reconnecty, ale nie zwiechy =))
[#730] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #729

Jak by coś to mam dwie MultiFace3 a żadnej nie używam. Mógłbym Ci jedna wysłać jeżeli byś chciał sobie z tym powalczyć.
[#731] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Mokry, post #730

Tez mam multiface3 niby spoko, ale z 3ciej strony jak masz Amigę z Zorro to lepiej mieć sieć lub impboxa na Zorro niż wpinanego po LPT w multiface
[#732] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #731

No tak. Dlatego pisałem że to sztuka dla sztuki
[#733] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #731

No i kwestia zamkniętej blaszanej obudowy- zasięg wifi bd jednak troche ograniczony OK
[#734] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Bartek2075, post #733

Jakby zrobić na esp z gniazdem antenowym i wtedy mieć antenke na śledziu jak w kartach wifi, byłoby nieźle
1
[#735] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Mirq, post #734

Niezły pomysł. Można trochę przerobić karte od Matze’go i dodać wifi pomysł
[#736] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #726

Juenowi sprzedam przy najbliższej okazji.

Sprzedawaj on forsy ma jak Lodu
1
[#737] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #723

bsdsocket.library for impbox, ciag dalszy

przez ostatnie dni meczylem sie z tym, zeby to wszystko dzialalo na stress testach, ktore dosc szybko potrafily cos wykrzaczyc. dzis testuje wersje, ktora juz mnie bardziej zadowala. wciaz jest dosc wolno, ale stawiam na 100% stabilnosci i minimum 90% kompatybilnosci..

ponizej odpalony imp3 (bez komendy ib), handler (tez pod tcp/ip), amirc podlaczony do ircnet2, ibrowse na ktorym przeklikuje rozne amigowe stronki co jakis czas

biblioteka zajmuje 6kb :)

8
[#738] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #726

Do MODków i czatu wystarcza.
"zagorzali i prawilni" użytkownicy Amig już mają je tak "pomodzone", że IMPBox to nie dla nich.
Cel jest zgoła inny: podłączyć i ma działać. Kierunek obrany słuszny, bez zbędnego "bajania" :)
1
[#739] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@kubaslonka, post #738

dobrze powiedziane Kuba

----

[3.463, 15.03.2026]

- OctaMed support, both scopes + impbox scope, MMD0-3 formats (added 6k songs)
- Climp update - PROGDIR: fix for kick 1.2, better look, asking for reg key, and heartbeat (no disconnects after afk!)
- Native requester - auto closing requesters non using reqtools, you can check it now in MORE or SPEEDTEST
- ImpBoy - Weather component
2
[#740] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #739

Gry WHDLoad nie odpalają się jeśli jest podpięte jakieś urządzenie USB do pistorma.

[#741] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #739

W końcu OctaMed, czekałem OK
1
[#742] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@TomcioPaluszek, post #740

niestety/stety nie mam pistorma, czy moze ktos to potwierdzic jeszcze? pistormowcow na impie chyba juz wiecej niz 060ek wiec moze ktos sprawdzic u siebie?
1
[#743] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #742

Czy to w ogóle koniecznie żeby usuwał to device ?
[#744] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@TomcioPaluszek, post #743

Ty mi powiedz :) z niektórymi nieodmontowanymi whdload bedzie źle działał, ten sam problem który powoduje pozostawiona sieć.
[#745] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #744

Tylko ja nie wiem jak to działa.
Jak odpalam normalnie gry whdload z ikonki to wtedy wszystko działa. I sieci mi nie ubija po zamknięciu gry.
Dlatego już od dawna nie odpalam gier przez imp-a, bo później mi sieć nie działa i muszę resetować kompa.
Zresztą już parę miesięcy temu wspominałem o tym na chacie.
[#746] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@TomcioPaluszek, post #745

Większość gier WHDLOAD nie będzie działać z siecią i jest to chyba kwestia przerwań od karty sieciowej które są problematyczne dla aplikacji NDOS. Nie wiem, u mnie na golutkim WHDLOAD nie działa większość gier przy karcie PCMCIA na A1200 ani na A500 przy karcie od Matze.

Dlatego w niektórych konfiguracjach WHDLOAD wyłącza sieć przed włączeniem gry i przywraca ją po powrocie do systemu.
[#747] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@bfgmatik, post #746

Tak wiem.
Chodzi mi o to, że jak odpalam z ikonki grę WHDLoad to sieć jest wyłączana (a może nie ??), a po zamknieciu gry przywracana.

Jak odpale przez IMP-a to też wyłącza sieć, ale już po wyłączeniu gry nie przywraca sieci.

Nie wiem co IMP robi inaczej, ale u mnie to nie działa. Może IMP wcale nie jest winny tylko mam coś namieszane w systemie, ale sam tego nie ogarnę.

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2026 15:06:41 przez TomcioPaluszek
[#748] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@TomcioPaluszek, post #747

jesli to jest roadshow lub miami lub amitcp to powinien to zrobic, poczekajmy jeszcze na kogos kto stestuje i powie jak jest u niego, jesli tez bedzie to roadshow to bedzie latwiej rozkminic roznice
[#749] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #748

Mam potwierdzone od Tomusia, ze tez tak ma, zatem nie pozostaje nic innego jak dorobic opcje, czy imp3 ma liczyc na to, ze whdload jest ustawiony i nic z siecia nie robic, czy jak do tej pory. przy okazji to zrobie i dam Ci znac :)
1
[#750] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #749

Dzięki :)

To mam jeszcze jeden pomysł na ulepszenie.
Jak zapisuję "Keep files" grę na dysku to nie tworzy *.info dla katalogu. Może warto by to zmienić ?
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem