Wątek zamknięty
[#271] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Kluczyk dotarl, jeszcze raz dziekuje.

Opcja 2 wydaje mi sie najciekawsza i na Kickstart replacement przeznacyzlbym pieniadze.
[#272] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Opcja 4 wydaje mi się ciekawsza od bounty na jit.
Głosuję na 4.
[#273] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #272

A może po prostu w ramach wynagrodzenia trudów za całą super akcję pozwolimy jednak autorowi pomysłu wybrać: ja wtedy będę za każdym dokonanym wyborem włącznie z nagrodą dla samego autora.

[#274] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #272

staszku może i tak :) Co wybierzecie będzie dobre.

[#275] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@alekc, post #273

No to nie do konca tak, owszem ja wyszedlem z inicjaltywa, zebralem pieniadze, ale... Niektore osoby pozakladaly za niektorych i druga sprawa klucze byly by moze, ale pozniej, dzieki stachowi ktory szybko od razu wplacil cala sume a dopiero potem czekal na przelanie zebranej kasy odemnie. Tak wiec praca dosyc zbiorowa wyszla :D Dziekuje wszystkim, zajrze tu za 2 dni, zlicze glosy i podam wyniki, bedzie moze niesprawiedliwie ale demokratycznie.

[#276] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #248

ja tez jit, w sumie kalendarz i giera to fajne opcje, ale nie dam sie sterroryzowac wrzeszczacemu "jajcarzowi".

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 15:09:44
[#277] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Wszystko jest fajne, ale że środki jak zawsze są ograniczone, głosuję na (1). Czyli JIT.
[#278] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Mejl z kluczykiem dotarl, dzieki.
Jak glosowanie, to glosowanie. JIT!

[#279] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@wali7, post #277

1 czyli JIT
[#280] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

JIT

dla wiadomości ściskającego się za jaja masochisty: nie używam EUAE i to czy będzie miał JIT czy nie jest mi prawie obojętne, ale wielu innym ludziom się to przyda. Czasami warto spojrzeć dalej niż za czubek swojego ściśniętego jądra.

[#281] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #280

JIT pomoże też klasykowcom - przecież nasz sprzęt nie będzie wiecznie żył a to co stanie się z projektami typu Natami w przyszłości jest bardzo niepewne.
[#282] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #280

Dyskusja zbacza (nomen omen) w bardzo złą stronę. To jest ostatnie ostrzeżenie dla wszystkich, którzy zechcieliby się jeszcze poobrażać. Jak chcecie się wybluzgać, to zapraszam do "Rzeźni".

[#283] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #275

Niech będzie JIT przelejcie już lepiej tam kasę. Po co się spierać o 10 zł.

[#284] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #283

Odpowiadam wszystkim wieszczom narodu i wizjonerom:
To co sie stanie, to sie dopiero stanie, wiec poki co poczekamy a dopiero pozniej zobaczymy..

jestem za opcja nr 4
[#285] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #248

[Ten post z odpowiedziami został przeniesiony do działu Rzeźnia. Użytkownicy radzik, selur oraz fazior zgodnie z umową otrzymują tygodniowego bana.

Niezmiennie Wasz
Moderator]
[#286] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Wybieram 1

[#287] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@radzik, post #286

Ja też zagłosuje na JIT, AROS do mnie jakoś nie przemawia.
Cóż zrobić jak nie było na liście NetSurf.

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 19:57:55
[#288] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Przegapiłem wątek, w którym pisałeś o pomyśle z kalendarzem. Według mnie to świetny pomysł. Nie żebym aspirował do grona twórców, bo za cienki jestem, ale gdyby ogłosić konkurs, w którym wspólnie wyłonilibyśmy 12 prac w stylu pixel art to może by coś z tego wyszło. Kultowe scenowe grafiki, stworzone kilkanaście lat temu, wszystkim się już przejadły. Po co wracać do tego. Zdjęcia bebechów Amig to też lipa. Fajnie byłoby zobaczyć coś świeżego. Taki kalendarz ukazałby kondycję ludzi tworzących dziś na starych maszynach, których nie brakuje i nieważne czy byłby to zbiór genialnych prac czy tylko takich sobie. Najważniejsze, że byłby to nasz kalendarz i kalendarz na skalę naszych możliwości. Patrzcie - powiemy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
http://tnij.org/k66d

Nawet jeśli wyjdzie z tego gniot, to najwyżej wyda się go tylko w postaci pdf'a. Ważne, że coś się ruszy i powstanie jakaś inicjatywa.
Jestem nawet za tym, żeby poszukać chętnych wśród ludzi tworzących na C64. Taki kalendarz dla fanów maszyn ze stajni C=. Może nawet rozszerzyć o inne retro maszyny. Warto to przemyśleć.
Mimo, że jeszcze długa droga przede mną żebym stworzył coś z czego będę zadowolony, to będę dłubał dzień i noc, a wezmę udział w konkursie.

[#289] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@frywolny_marian, post #288

A mnie wpadł do głowy taki pomysł że jeśli taki kalendarz doszedł by do skutku to można by go rozprowadzać wraz z magazynem ppa(jeśli ukaże się numer np. w grudniu) , grudzień to miesiąc prezentów ,wiekszych wydatków więc można by się pokusić na taki zestaw i zrobić prezent sobie jak i autorom tak zacnych ideii :D
[#290] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@vegeta, post #289

Każdy pomysł jest dobry OK

[#291] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Mysle ze dyskusje i glosowanie mozna spokojnie zakonczyc.
Duza przewaga glosow wygrywa "wplata reszty pieniedzy na JIT".
Pampers, gdybym mogl Cie prosic, o wplacenie reszty pieniedzy ktore ci przeleje na bounty JIT?
Najlepiej pod haslem "Amiga Magellan comunity", zeby wiadomo bylo ze ten datek byl nasz :)

Dziekuje wszystkim za wypowiedzi w tej sprawie i zabranie glosu.
Krzysiek

Ostatnia modyfikacja: 04.04.2011 07:59:05
[#292] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #291

A nie lepiej PPA Comunity?
Bo chyba nie ma znaczenia że wyznawcy Magellana wpłacają?

[#293] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #291

No i to mi się podoba - bo już nie szło tego wszystkiego czytać. OK

[#294] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #291

Koyot: idioci z paypala założyli mi dzisiaj blokadę, jestem w trakcie jej zdejmowania. Dam Ci znać na priva jak ten cyrk się skończy.

[#295] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #294

Jakby co służę jeszcze raz swoją skromną osobą. :)
[#296] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #295

Tak chyba będzie szybciej, z nimi to nigdy nic nie wiadomo :/

[#297] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #295

Ok, Staszku, zrobmy wiec tak ze to tobie przeleje :) Dzieki za pomoc :)

Sprawa zamknieta :)

[#298] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #240

No tak tylko co kupić ? W sumie ciekawe czy można dogadać się z Stefan Burstrom od Ibrowse. Reszta softwaru nie jest praktycznie do kupienia.

Jakby co, to ja chętnie szarpnąłbym się na pełną wersję IBrowse. :)

[#299] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #291

Pieniądze wpłacone zgodnie z życzeniem większości:

Wymiana waluty

Potwierdzenie wpłaty

Niestety nie mogłem nic wpisać w pole komentarza, także jako wpłacający będę figurował tylko ja.

Lista wpłat

Temat zamknięty.

Ostatnia modyfikacja: 07.04.2011 17:01:37
[#300] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #299

Temat zamknięty.

Rzekłeś. cool

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem