[#288]
Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan
@Koyot1222,
post #262
Przegapiłem wątek, w którym pisałeś o pomyśle z kalendarzem. Według mnie to świetny pomysł. Nie żebym aspirował do grona twórców, bo za cienki jestem, ale gdyby ogłosić konkurs, w którym wspólnie wyłonilibyśmy 12 prac w stylu pixel art to może by coś z tego wyszło. Kultowe scenowe grafiki, stworzone kilkanaście lat temu, wszystkim się już przejadły. Po co wracać do tego. Zdjęcia bebechów Amig to też lipa. Fajnie byłoby zobaczyć coś świeżego. Taki kalendarz ukazałby kondycję ludzi tworzących dziś na starych maszynach, których nie brakuje i nieważne czy byłby to zbiór genialnych prac czy tylko takich sobie. Najważniejsze, że byłby to nasz kalendarz i kalendarz na skalę naszych możliwości. Patrzcie - powiemy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
http://tnij.org/k66d
Nawet jeśli wyjdzie z tego gniot, to najwyżej wyda się go tylko w postaci pdf'a. Ważne, że coś się ruszy i powstanie jakaś inicjatywa.
Jestem nawet za tym, żeby poszukać chętnych wśród ludzi tworzących na C64. Taki kalendarz dla fanów maszyn ze stajni C=. Może nawet rozszerzyć o inne retro maszyny. Warto to przemyśleć.
Mimo, że jeszcze długa droga przede mną żebym stworzył coś z czego będę zadowolony, to będę dłubał dzień i noc, a wezmę udział w konkursie.