Wątek zamknięty
[#61] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #53

odpowiedzielu cos bo trwa to dosc dlugo.

[#62] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #61

No na razie "pass" do 7 marca czekam kto sie jeszcze dopisze, po 7 zbiore wszystkie zamowienia i srednia oferowana cene i zapytam czy sprzedadza. Mysle ze nawet jak by sie z miesiac namyslali to towar i tak sie nie przeterminuje :)

[#63] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #62

Ja i tak biorę dwie licencje.

Czyli się umawiamy tu 7 marca i omawiamy cenę, za jaką możemy kupić, tak ?

[#64] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@(V)(I)mothe(P), post #63

Lista zadeklarowanych Stan 2011 03 09.:

1.(V)(I)mothe(P)-zdecydowany(moze2szt)
2.sand-zdecydowany
3.Koyot1222-zdecydowany (do 70zl)
4.radzik-zdecydowany
5.altcomputing-zdecydowany (do120zl)
6.Minniat-zdecydowany
7.jarema-zdecydowany
8.voyager-zdecydowany
9.alekc-zdecydowany
10.Tomski-zdecydowany (do 100zl)
11.Hellena-zdecydowany
12.AS-zdecydowany
13.selur(do 100zl)
14.Thom/CT (50zł)
15.mallorn

Już jest 9 marca - więc lista wyglądała by tak.

Koyot1222 wiadomo już coś ?

[#65] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@(V)(I)mothe(P), post #64

Na razie niewiele... :/

Thanks for the feedback. However, I'm afraid my hands are tied here. This is
the only price I am allowed to offer you. If you can arrange to purchase
more in one order than I can offer you a discount. So if you could find 5
orders in total I can give you a 40% discount.

Please, dont get me wrong, but could you explain me the discount method. If i will purchase 5 or more copies of Magellan there will be 40% discount for the price for all copies? Or its only 40% discount for the fifth copy of the program.

Yes. It’s really simple. If you purchase 5 or more I can give you a 40%
discount on each and all items.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2011 14:21:35
[#66] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #65

Może napisz, że jesteśmy zdecydowani jeżeli udzieli 50% rabatu. Przy takim zakupie.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2011 14:32:53
[#67] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #66

Tylko, że taki rabat -50% - to jest wciąż za dużo dla wielu. Choć pewno pięciu by się znalazło gotowych zapłacić te 50% ceny.

[#68] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Tomski, post #67

No dobra to niech reszta się zobliguje ile może zapłacić bo się okaże, że i 20 zł będzie za dużo.

[#69] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #65

I nie licz na więcej. Potter jest strasznym dusigroszem. Kiedyś próbowałem wydębić jakiś rabat za upgrade amigowego Dopusa na windzianego i to co mi zaproponował spowodowało turlanie się ze śmiechu przez kilka godzin. On już tak ma.
[#70] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Corwin, post #69

No to niech zmieni zdanie bo sprzedaje program który jest nierozwijany od 10 lat. Wiem że zaraz ktoś napisze że nie musi sprzedawać, ale zawsze to jakieś pieniądze są.

Jeżeli już za taką kasę sprzedaje, to niech choć zrobi nowszą wersję, jakieś update czy coś. Wtedy można powiedzieć że się kupuje oprogramowanie na czasie i które jest w dalszym ciągu rozwijane.

[#71] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Corwin, post #69

Eee... autor ma prawo sprzedawać program po cenie jaką uważa za stosowną. Czy kupisz czy nie, to Twoja sprawa. To że w ogóle daje jakiś upust, to jest ukłon z jego strony.

[#72] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@strim, post #71

A z kolei uklon z mojej strony jest taki, ze w ogole WZIALEM POD UWAGE kupno tego starocia za 100PLN.

A jak uznam, ze wiecej za tego starocia nie dam to i nawet jak mi sie ktos bedzie klanial do kolan, to nie kupie i tyle na temat co jest stosowne a co nie.

Sprzedajacy procz towaru musi miec jeszcze cos... KLIENTA.
[#73] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@strim, post #71

Wiesz mógłbyś mi to napisać 10 lat temu to bym się zgodził.

Tak czy inaczej, niech się zastanawiam bo 15 ludzi to już jest spora grupka.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2011 19:35:19
[#74] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #72

Hah, zastanawiające, jakoś nikt nie widzi nic dziwnego w kupowaniu klasyka (w końcu też staroć). A jak autor chce normalnie sprzedać wynik swojej pracy, to podnosi się krzyk że drogo. Co ma do tego fakt, że program jest sprzed 10 lat? Albo akceptujesz ten fakt i płacisz kabone, albo nie akceptujesz i nie masz programu. Proste. A środowisko Amigowe może raczej narzekać na brak możliwości zakupu oprogramowania, niż na jego nadzwyczajnie wysokie ceny.

[#75] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@strim, post #74

Wiesz, normalny wynik sprzedaży to był ponad 10 lat temu, kiedy to jeszcze miało jakiś sens. W tej chwili kod programu nie jest już na czasie, nie jest aktualizowany, a nawet już nie jest dalej rozwijany.

Więc trzeba podać adekwatną cenę do jakości programu (a jak już wspomniałem wcześniej - nie rozwijanego). Każdy broni swoich racji - ale tu i w tej sytuacji cena programu niestety jest za wysoka.

Najnowszą wersję kupisz za niecałe 200 zł - która jest rozwijana i aktualizowana, a wersja Magellana stoi w miejscu i się nie rozwija.
Niestety klienci a zarazem nabywcy programu nie są bandą, i tu napisze w cudzysłowu IDIOTÓW, którzy rzuca się na wszystko za wygórowaną cenę.
Nie mowie tu o sprzęcie bo to rzecz oczywista tylko o oprogramowaniu.

Nie chce dopasować ceny do klienta to niestety nie moja, Nasza strata tylko - Jego, bo może coś jeszcze na tym zarobić. Na pewno nie jakieś tam kokosy, ale zawsze coś.

Jak widać, są jeszcze tacy którzy myślą że za każdą cenę mogą sprzedać a ludzie to kupią. Nie te czasy. Za nowy program, który jest rozwijany - owszem - ale za taki staroć ( muzealny że tak powiem ) to sorry - ale tu się mylisz.

Jeśli nie będzie chciał to NIKT nie będzie płakał z tego powodu. Życie toczy się dalej.

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2011 21:44:56
[#76] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@strim, post #74

Ja akurat widze.
Nie dalem i nie dam 3000pl za jakas tam A4000 jak to niektorzy sobie zyczyli. Nie dalbym nawet polowy tej ceny, nawet jesli wszyscy bede twierdzic, ze jest warta 10tys PLN.

Cztery lata temu amigowe graty mozna bylo kupic za minimalna cene.
Niestety tzw. "kolekcjonerzy" wyniuchali interes i zaczeli podbijac ceny w kosmos.
Ludzie sie wystraczyli, ze zabraknie dla nich sprzetu i zaczeli kupowac masowo sprzet retro... no i spiralka cenowa nakrecila sie sama.

Mimo, ze jestem fanem klasyka i tez chcialem miec fajny sprzet, to w ogole nie biore pod uwage zakupu lepszych amig po obecnych cenach, bo to jest dla mnie po prostu zwykle zdzierstwo i mam swiadomosc, ze ten sprzet nie jest tyle wart.
[#77] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #76

Zgadzam się w całej rozciągłości.
[#78] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Ender, post #77

A ja się nie zgadzam. :)

Ceny topowych kart turbo czy w ogóle ciekawego osprzętu do Ami są wysokie, bo zwyczajnie jest go bardzo mało na rynku wtórnym. Nowy nie jest produkowany, a zainteresowanie jak widać po serwisach aukcyjnych olbrzymie.

Dla mnie Amiga4000 w dobrym stanie, dobrze wyposażona i skonfigurowana warta jest dużych pieniędzy - bo takiego sprzętu praktycznie się nie spotyka.

[#79] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Tomski, post #67

ale trzeba zdrowo myśleć jezeli pisze o 40% to na 50% mysle ze sie zgodzi można napisać że jesteśmy skłonni dać 40% wartosci. A jak sie nie zgodzi to max 50%. Tylko ludzie piszcie kto na to sie godzi.

[#80] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Deftronic/..., post #78

Podzielam Twój pogląd, aczkolwiek takich osób jest już coraz mniej...
[#81] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #79

Czytam to 4 raz coś napisał i w pytę nie kumam o co chodzi ;) (taki żart;P)

Poczekamy na dalsze wieści - co i jak i za ile ;P

Ostatnia modyfikacja: 10.03.2011 09:41:26
[#82] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #65

(...) We have discused middle price for an offer and the middle offered price is between 10-12 $ per licence. Is it still possible to buy program for that special offer? Or its simply impossible? I can understand that. Its still possible that some more person would be interested to buy program for that price.

For 15 I can offer you a 70% discount which would mean A$19.50 per licence.

[#83] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #82

Cena rewelacyjna :) To kupujemy :)

[#84] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #83

Dzi jest 11, dajmy sobie czas do 18, musze miec jeszcze raz potwierdzone zainteresowanie przez wszystkich, moze ktos jeszcze sie skusi :)

Lista zadeklarowanych Stan 2011 03 11:

1.(V)(I)mothe(P)-zdecydowany(moze2szt)
2.sand-zdecydowany
3.Koyot1222-zdecydowany (do 70zl)
4.radzik-zdecydowany
5.altcomputing-zdecydowany (do120zl)
6.Minniat-zdecydowany
7.jarema-zdecydowany
8.voyager-zdecydowany
9.alekc-zdecydowany
10.Tomski-zdecydowany (do 100zl)
11.Hellena-zdecydowany
12.AS-zdecydowany
13.selur(do 100zl)
14.Thom/CT (50zł)(!!!przekroczone maximum!!!)
15.mallorn(???)

Ostatnia modyfikacja: 11.03.2011 07:32:27
[#85] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #84

{...}

Ja biorę na 100% dwie licencje.

W sumie to było by już 16 szt - o ile ktoś nie zrezygnuje. Ale przy takiej cenie :I

Ostatnia modyfikacja: 11.03.2011 07:44:17
[#86] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #84

Cena jaka wychodzi to ~60zł za licencje. Taką cena mi odpowiada. Proszę odhaczyć mnie jako zdecydowanego kupić za tę cenę AUD~20.

[#87] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #84

No to poproszę i mnie dopisac do listy.
Będę 16.

[#88] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #84

A co do zapłaty może by się dogadać żeby np zapłacić PayPalem ? Zawsze łatwiej będzie, chyba, żeby zapłacić kartą kredytową.

[#89] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #88

Jezeli paypal wchodzi w gre, to jestem zdecydowany na jedna licencje. Jezeli nie, no to albo znajde kogos z paypalem, kto przyjmie wplate i potem zrobi przelew za dwie osoby (bede wdzieczny za pomoc), alebo niestety nie mam jak zaplacic ;/

Wlasnie, a tak wogole, to jak chcecie wykonac zaplate i jak to ma wygladac ?

Ostatnia modyfikacja: 11.03.2011 10:15:49
[#90] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@cactoos, post #89

Mozna to zrobic tak:
1. jedna osoba, no np ja, podam numer konta do wplat, zbiore kwote cala za wszystkie licencje i sprubuje zaplacic gosciowi.
wszystko za obupolnym potwierdzeniem. Kazdy moglby dostac potwierdzenie ze wplacil. W razie nieuzbierania min 15 szt wplat w ciagu np 7 dni, oddam pieniadze wszystkim spowrotem i zapomnimy o sprawie. Nie bede wiecej wracal do tego tematu.

2. Mozna by sie dogadac ze podal bym facetowi liste osob ktore sie do niego zglosza i zakupia program. Raczej malo profesjonalne bo wtedy nie bardzo mozna to monitorowac, nie wiadomo kto ile licencji kupi... czy wogole kupi.

Co do ceny to mam nadzieje ze ta ktora podal jest juz maksymalnie ostateczna, bez jakichkolwiek podatkow. Musze zobaczyc jeszcze ile skubnelo by przewalutowanie zeby sie potem nie okazalo ze bede musial do interesu doplacic albo jesli cos zostanie z kwoty to posadzi mnie ktos o zbijanie kasy albo zdzierstwo/zlodziejstwo.

Ostatecznie obsluga wplaty moze sie zajac ktos bardziej wiarygodny albo kto juz kiedys obslugiwal np zbiorowa wplate na whdloada i nie mial z tym problemow.

Ostatnia modyfikacja: 11.03.2011 10:44:47
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem