Wątek zamknięty
[#181] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #180

Do DOpusa wystarczy się przekonać. Jak się już nauczy go użytkować to nie wyobraża się bez niego pracy na komputerze. Przynajmniej tyle pamiętam z mojego obcowania ze starszą wersją DOpusa i innymi File Managerami. Teraz po zakupie Magellana zrobię gruntowny porządek na twardym dysku.

[#182] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #122

Witam,

@Sand

Czy można się o tą dokumentacje uśmiechnąć?
Łikend jest to bym sobie coś poczytał. :)

Pozdrawiam

[#183] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #182

wieczorem zgram nie ma mnie w domu na razie.

[#184] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #182

http://dl.dropbox.com/u/4895323/dopus5.guide

To chyba to jest jeszcze katalog cały ale po niemiecku.

[#185] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #184

Niestety (jak dla mnie) guide jest też po niemiecku. :(
O Polskim nawet nie pytam ale czy nie zapodział się tam jakiś Angielski?

[#186] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #185

Wystawię całą płytę jutro w pracy.

[#187] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #185

Na plus cd są tutoriale. Link: http://sdev.pl/~sand/amiga/iso/

[#188] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #179

Mam problem z oplaceniem licencji:

Unfortunately the transaction was declined by the Payment Server. We are unable to provide any more information about this error. Please contact your bank or credit provider for more information. If you believe this response to be in error please contact sales@gpsoft.com.au for assistance.

Placilem Visa, tak jak maja na stronie, wyslalem maila ze mi nie bangla... Na razie glucho. Trzymajcie kciuki.
Z drugiej strony troche dziwne, ostatnio robilem nawet przelew za bilety we francji i nie bylo zadnych problemow.

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2011 14:19:10
[#189] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #188

Kartę kredytową należy "powiązać" z kontem PayPal przed pierwszym użyciem tej metody płatności.
Jeżeli już wcześniej tak płaciłeś to znaczy karta jest już powiązana i że jest coś nie tak z danymi transakcji (niewystarczający limit pojedyńczej operacji dla tej karty, zła waluta musi być AUD, błąd w e-mailu odbiorcy, błędny typ transakcji).
To tak z własnego doświadczenia.

Masz konto w mBanku jak ja i możesz zrobić błyskawiczne doładowanie konta PayPal z konta mBanku. Ja też tak czasami robiłem.
[#190] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #189

Robilem specjalnie przelew Visa z Allianza, z mbanku wogole nie chcialo mi akceptowac. Moze to zabezpieczenie samej karty a koles chcial mnie skroic... Kasa w razie czego jeszcze nie poszla :/ Problemeu z Limitem raczej nie bylo, kiedys sporo placilem za bilety lotnicze i pociagowe za tej karty i wszystko bylo ok.

Poczekam spokojnie na maila od nich...

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2011 14:35:09
[#191] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #188

Polskie karty kredytowe nie wszędzie są akceptowane(zwłaszcza za wielkimi wodami) jeśli płaci się bezpośrednio z niej. Z tego co mi wiadomo.

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2011 14:36:38
[#192] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #190

Paypala możesz doładować w parę sekund na stronie: paypal-doladowania.pl, nic nie kosztuje. Jeżeli masz jakiś problem mogę pomóc.

[#193] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #190

Uzgodniliśmy z Koyotem że ja zapłacę (jakieś problemy z kartą).
Zapłacone:
https://docs.google.com/leaf?id=0Bz4A--Ynuv7wMjEzNDMwMWYtYWIyNy00NGE0LThlMzItYzQ4MWJiMTYwNmU4&hl=pl&authkey=CLLTtPkN

mBank zablokował mi na razie 1394PLN za 24 licencje, czyli wychodzi 58PLN od licencji. Kwota może się nieznacznie zmienić (to tylko blokada), ale nie sądzę żeby różnica była duża.

Koyot prośba zdecyduj co robić z nadpłatą; najrozsądniej byłoby oddać te 11,90PLN, ale decyzja zależy od Ciebie.
[#194] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #193

Może tym co zostało warto by zasilić jakieś bounty, np JIT dla EUAE?

[#195] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #194

O tak, jestem za :D JIT to dla mnie podstawa :>

[#196] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #194

Stachu wielkie dzieki za pomoc, troche sie nagimnastykowalem z ta wplata. Napisalem juz do GPsoft i ze czekamy na klucze :D

Wczesniej pisalem ze wplace reszte kasy na bounty, ale jak wiekszosc bedzie chciala zeby im kase zwrocic to nie ma sprawy :) Problem w tym ze jesli na to bounty trzeba tez paypalem wplacac to znowu bede musial kogos poprosic o przelanie tej kasy w moim imieniu :/ Moja Visa byla akceptowana w anglii, francji ale w australii nie dalo sie nia zaplacic.

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2011 10:59:36
[#197] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #196

Spox bounty może być tylko ustalmy jakie.

[#198] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #197

Zupelnie sie na tych bounty nie znam, niech wypowie sie ktos bardziej obeznany na ktore warto wplacic.
1. Propozycja jest na JIT dla EUAE.
2. Opcja zwrotu pieniedzy 23x po ok 10 zl na lebka.

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2011 11:17:43
[#199] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #196

Koyot: a dlaczego nie skorzystasz z opcji doładowania paypala przelewem bankowym, który księgowany jest na pp w ciągu kilku minut?

[#200] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #199

Bo nie mam Paypal konta, platnosci paypalem robil mi zwykle szwagier. Druga sprawa ze zwykle moja visa chodzila wszedzie i nie bylo potrzeby zakladac Paypala. Teraz bardziej sklanial bym sie do tego zeby reszte kasy komus przelac jesli bedzie platnosc paypalem, nio nie znam sie na tym i troche boje ze utopie nie swoje pieniadze.
Wybaczcie nie jestem w takich akcjach wprawiony... Zonka przelewy robila, powiedziala ze mnie zatlucze jak bedzie musiala po 10zl 23 przelewami wysylac :) Glosujcie na Bounty ;)

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2011 11:29:00
[#201] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #194

jestem na tak - jit w euae

[#202] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #200

Koyot fajny jesteś chłop, szkoda żeby żona Ciebie zatłukła. A i JIT się przyda. Głosuję na bounty.
[#203] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #202

Ok niech będzie JIT.
@Koyot nie damy żonie Ciebie zatłuc :)

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2011 11:35:56
[#204] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #200

Jakie tam bounty... komu w ogole potrzebne jakies bounty

Jestem za tym, zeby reszta zostala u organizatora tej calej zrzuty.

Zawsze bedzie to jakis bonus za poswiecony czas na organizacje oraz na poczet dalszego udzielania sie, niejako w czynie spolecznym amigowcow.

Proponuje zeby wszyscy zgodzili sie na to, zeby reszta zostala u Koyota (za to moglby dokupic np. jakis drobiazg do Amigi).
[#205] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #198

Niech bedzie i JIT.
[#206] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #200

Bounty spokojnie może być - JIT dla EUAE OK
[#207] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #200

Jeżeli większość będzie za wsparciem bounty to mogę przelać kasę paypalem na konto bounty.

Potwierdzam też otrzymanie płatności od Altcomputing - moja druga licencja jest już jego i może iść bezpośrednio do Alta z pominięciem mnie.

[#208] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #207

Witam,

Jak dla mnie opcja bonusu dla "sprawcy" zamieszania jest ok a nawet należy się ale też zgadzam na bounty z tym że wolał bym żeby to było coś bardziej Amigowego w sensie takim aby działało na Amidze klasycznej. Może to przez to że mam tylko klasyka i WinUAE .

Pozdrawiam

[#209] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #202

Jeśli coś zostanie ja także zgadzam się na bounty, albo na coś amigowego dla Koyota :D

[#210] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@AS, post #209

Ja także się zgadzam na bouty JIT lub coś dla 3.9/4.x dla klasyków lub coś amigowego dla organizatora akcji :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem