[#262]
Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan
@sand,
post #259
Odpisuje na ten post ale tak naprawde pisze do wszystkich udzialowcow w reszcie z zakupow :)
Widze ze natura "prawdziwych" amigowcow dala gore :) Kochani nie kloccie sie bo naprawde sa wazniejsze rzeczy o ktore mozna sie poklocic niz pieniadze, mowie to wam jako ojciec 3 dzieci :D
Jako ze od poczatku napisalem ze reszte kasy jak zostanie wplace na jakis amigowy cel, to chcialbym tak zrobic. Co do nagrody dla mnie, ku mojemu absolutnemu zaskoczeniu pan Greg wyslal mi wiadomosc ze w podziece za zbiorowy zakup dostane jakis "small gift" od firmy, spodziewam sie wiec jakiegos dlugopisu lub plakatu :) I to z samej Australii :) Spokojnie mi to wystarczy :D
Jak napisalem wczesniej nigdy nie chcialem sie dorabiac na amigowcach bo jak to historia napisala czesto to roznie wyglada...
Mniejsza z tym.
Proponuje takie opcje:
1. Wplata na bounty "JIT" (jako zatwardzialy uzytkownik klasyka element dla mnie zupelnie abstrakcyjny ale sadzac po zainteresowaniu dosyc potrzebny dla nowomodnych amig)
2. Wplata na Kickstart ROM Replacement (Dla systemu AROS, tu akurat system jest otwartym darmowym projektem i jakiekolwiek bounty i phanie systemu bedzie mialo sens. Kiedys bawilem sie Amithlonem i przyznam ze ten kawalek softu bardzo mi sie podobal, minusem byla jego cena, tu Aros wygrywa na calej linii :)
3. Sprawa troche przycichla, ale ciagle trwa konkurs i zapotrzebowanie na tworzony przezemnie pixelkowy kalendarz na 2012 rok. Jak na razie nie zglosil sie nikt do pomocy w tworzeniu grafiki. Proponowalem nawet skromne nagrody, niektore osoby zainteresowne zaoferowaly nawet skromne wsparcie finansowe lub zaplecze, potrzebne do ladnego wydrukowania takiego plakatowego kalendarza. Moze te kwote wrzucic w koszt nagrod za prace? Bylo by jakies wieksze zainteresowanie...
4. Zeby bylo wiecej opcji, i cos na klasyka, na Alledrogo pojawilo sie troche fajnych tytulow plyt na Cd32. Mozna zakupic np Marvin marvelous adventure (jet po 40 zl i z tego co ustalilem to gosc ma kilka sztuk), Simon the sorcerer, Flink, Banshee lub Heimdall 2. Moge zalicytowac ktoras z tych gier do 230zl z przesylka, zrobic losowanie i oddac ja jednej z 22 osob ktore wplacily za licencje :) Byly by emocje zwiazane z losowaniem gry, licytowaniem a jak by gra juz dotarla emocje zwiazane z losowaniem osoby.
A moze konkurs zrobic i ofiarowac taka gre w konkursie ogloszonym na ppa? Mysle ze to fajna nagroda by byla :) mozna oby bylo oglosic konkurs graficzny i do dzialu graffiti powedrowaly by jakies pixelki a nie tylko zdjecia bebechow i zrzuty blatow :/
Coz...
Jak by ktos nie dostal klucza i drugiego maila to dajcie znac, wczoraj rozeslalem wszystkie ale tylko kilka osob mi odpowiedzialo zwrotnie.
Tak na marginesie to mozna by dac jeszcze gdzies informacje ze Dopus 5.8 jest nadal dostepny. Zgadam do mailmana, moze dalo by sie z tego newsa zrobic.
Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 08:15:47