Wątek zamknięty
[#241] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #240

Skoro wiekszosc juz sie wypowiedziala i kazdy z nich chce JIT to jako reprezentant mniejszosci tez sie wypowiem:

Prosze NIE wplacac mojej reszty na JIT!
[#242] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@wali7, post #237

Zresztą, niech będzie i JIT - może kiedyś z niego skorzystam - bo tak się będzie robiło zamieszanie. Wpłacamy na JIt`a OK

[#243] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #241

Podaj nr konta, dla uniknięcia komplikacji wpłacę ci te 10 zł, a resztę przeleje się na bounty. Serio.
Jesteś pewien, że nigdy nie będziesz używał OS4 lub Morphosa (ew. AROSa dla PPC)? Bo bounty jitowe powinno przynieść korzyść użytkownikom tych systemów. Zwłaszcza na słabszej konfiguracji (klasyk z PPC).

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 22:05:52
[#244] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@(V)(I)mothe(P), post #242

Też jit moze odpale kiedyś jakąś gre na morphosie.

[#245] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@wali7, post #243

Nie rozumiem... to kto w koncu to zalatwial Koyot czy Ty a moze ci wszyscy, ktorzy chca wplacac na kolejne bounty?

Jesli jestes zainteresowany bounty na swoje JIT'y ITY ITP wraz z reszta tych, ktorzy tak sie tego domagaja..

PROSZE BARDZO zaorganizujcie we wlasnym zakresie zbiorke na bounty... ale moimi resztkami prosze sie nie RZADZIC bo sobie tego nie zycze!
Proste prawda?
[#246] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #245

Chodzi tylko o to że zawsze musi się znaleźć jakaś maruda, która z prostej rzeczy musi zrobić problem prawie niewykonalny. A o te 10 zł to się po prostu powinniśmy sądzić (pamiętam dwóch humanistów z mojej bliskiej rodziny potrafiących przez prawie godzinę rozważać teoretycznie sprawę wbicia jednego gwoździa w ścianę).
Nie mam bynajmniej ambicji rządzić TWOIMI 10 ZŁ, ale żeby uniknąć bałaganu proponuję, abyś podał nr konta, a ja przeleję Ci te pieniądze (to będzie taki mój dodatkowy wkład w bounty - wpłacę w sumie 20 zł, a ze swoimi 10 zł zrobisz co chcesz).

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 22:19:24
[#247] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #245

Bardzo proste, żygać się chce.

Nie będę pośredniczył w żadnym wpłacaniu na bounty, Koyot przykro mi ale Twoja żona będzie musiała zrobić te parenaście przelewów bo mi się nóż w kieszeni otwiera na takie biadolenie.

EDIT: Reszta użytkowników jak będzie chciała zrobić ściepę na bounty JIT w EUAE to proszę o założenie oddzielnego tematu.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 22:30:00
[#248] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@wali7, post #246

A mi chodzi o to, zeby nikt mi tu nie sadzil co jest dla mnie dobre a co zle.
"Balagan", "niewykonalne" itp. okreslenia to mozna dopasowac do pewnej grupy tzw. "amigowcow" a nie akurat do tej sytuacji.
Ja juz swoje opinie na temat rzeczy, ktore nie maja sensu ani przyszlosci, wypowiedzialem i oczywiscie natychmiast pojawily sie opinie na temat moich opini. Zatem skoro ta druga strona ma glos to i ja mam.

A marudy to sobie szukajcie wsrod "swoich", bo poki co osiagniecia "waszych" nie powalaja na kolana.

Ja was nie zmuszam, zebyscie wplacali na bounty dla klasykow wiec nikt mnie nie zmusi, zeby placic na cos co mnie kompletnie NIE INTEREREre...

Placilo 20 osob 5 osob powiedzialo, ze chca tylko JIT'a a 6ta osoba stwierdzila, ze skoro wiekszosc tak chce to niech tak bedzie. To nic dziwnego ze do niczego nie mozecie dojsc, jak nawet z prostego zadania na procent byki strzelacie.

Reasumujac: swoje 10zl zostaw dla siebie czy dla kolegow, a moje dla mnie.
I proponuje nie wypowiadac sie w imieniu organizatora tego zbiorowego zakupu bo zaden z was nim nie jest.
[#249] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Minniat, post #239

Ja również. OK
Dzięki Koyot!
[#250] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@selur, post #248

Tak więc w takich akcjach niech każdy otrzyma z powrotem swoje nawet 1gr, bo nikt nie ma prawa decydować o innych.

Koyot - dostałem swoje dane do Magellana, dzięki!

EDIT: btw, 3mający się za jaja amimasochisto, puść czasem jaja i naucz się liczyć, do 10 to nie lada sztuka.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 22:45:21
[#251] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #249

I ja dostałem 2 maile. Dzięki wielkie!
Co do głosowania na co pozostałe pieniążki pozostawiam głos dla Koyota.

[#252] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #250

Nie oddawajcie mi tego 10 zł zupełnie bez sensu.

[#253] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Thom/CT, post #251

Bardzo dziękuję, dostałem 2 e-maile. Muszę teraz dojść co i jak i w jakiej kolejności poinstalować :D
Pytanie: ten plik klucz to jest cały kluczem, czy trzeba wyjąć z niego ten numerek?

[#254] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #247

Dokładnie - chodziło mi głównie o oszczędzenie komuś wypełniania ponad 20 przelewów, tym bardziej że nie mówimy o PIENIĄDZACH tylko o 10 zł (powiedzmy że PIENIADZE<100 zł). A tu rozpetał się wątek na temat rządzenia pieniędzmi, decydowania o innych itp. W końcu Selur chciał głosowania - myślę, ze słusznie mozna przyjąć, że ci co się wypowiedzieli, to ich zdanie się liczy, a reszta uznała że im wszystko jedno i niech inni decydują. Tak jak w wyborach parlamentarnych - za tych co nie idą do urny decydują inni. Demokracja.
A idea wpłacenia na bounty JIT we własnym zakresie jest słuszna, co też zrobię dziś wieczorem (i będzie to na pewno zdecydowanie więcej niż 10 zł ).
I proszę nie wplątywać koyota w te kłótnie, bo gość zrobił nam dobrze, wynegocjował sporą zniżkę i wszysko zorganizował. I odwołał się do nas o decyzję co z resztą kasy. Słusznie.
I naprawdę nie jest aż tak ważne, na co pójdzie MOJE 10 zł - na JIT - super, dla organizatora - też super (należy się, w końcu samo się nie zrobiło). Tak czy inaczej niech zdecyduje większość. Tylko proszę mi nie oddawać tych 10 zł, bo naprawdę szkoda mi tej osoby od przelewów (mnie szlag trafia gdy mam zrobić 5, a tu przeciez jest ponad 20).
[#255] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@wali7, post #254

Zgadzam się z przedmówcą - mi też proszę nie zwracać.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 23:05:14
[#256] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@AS, post #253

Na początku zainstaluj opusa 5.5 później extras a na końcu Magellana II. Numerek wpisujesz ręcznie po uruchomieniu systemu od nowa.

Możesz też ściągnąć z serwera iso z dodatkami do opusa.

[#257] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@pampers, post #250

Chetnych bylo 23.
z listy

1.PAMPERS
2. HELLENA
3. cactoos
4. stachu100
5. sand
6. voyager
7.wali7
8. fazior

...reszta powiedziala, ze moze byc JIT albo nie musi, ale jako ze Ty non stop agitujesz na JIT'a to pewnie wplaca na to.

A ja po prostu nie toleruje AGITATOROW i tekstow typu "podaj numer konta wplace ci te 50gr" i tak jak tobie, tez mi sie chce zygac jak cos takiego widze.
I jeszcze jedno..

ABSOLUTNIE NIKT NIE MOWIL TUTAJ O ZADNYM ZWROCIE PIENIEDZY, TYLKO JAK ZWYKLE KTOS WYBZDURZYL SOBIE COS WE WLASNEJ ULOMNEJ GLOWIE.

---
CZYTJACIE CO SIE DO WAS PISZE !!! BO NIEKOTRZY Z WAS NAPRAWDE SA ULOMNI...
[#258] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@stachu100, post #249

"tesz mam" 2 maile.
wielkie dzieki - zabawa dopiero w piatek/sobote :)

ps. oj... zainteresowany nie chce kaski wiec glosuje za JIT - moze kiedys mi sie przyda szeroki uśmiech

ps. po co nam kolejny taki serial...? (pytanie retoryczne)

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 23:40:46
[#259] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Paul, post #258

a może zamiast jit kickstart replacement ? http://www.power2people.org/projects/profile/5 . To i to mi się podoba.

[#260] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #259

Dostałem 2 e-maile. Dziękuję.

[#261] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Tomski, post #260

Ja tez mam juz wszystko, dzieki wielkie :) A co do tej reszty to ja sie jej zrzekam na rzecz czegokolwiek , bo jak widze ten zaczynajacy sie brednioserial toooo uchhh .. Mysle ze Koyot w ramach "nagrody" za wykonana ciezka robote powinien sam zadecydowac co z kasa zrobic , bounty to bounty , piwo to piwo :) Amen :>

[#262] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #259

Odpisuje na ten post ale tak naprawde pisze do wszystkich udzialowcow w reszcie z zakupow :)
Widze ze natura "prawdziwych" amigowcow dala gore :) Kochani nie kloccie sie bo naprawde sa wazniejsze rzeczy o ktore mozna sie poklocic niz pieniadze, mowie to wam jako ojciec 3 dzieci :D

Jako ze od poczatku napisalem ze reszte kasy jak zostanie wplace na jakis amigowy cel, to chcialbym tak zrobic. Co do nagrody dla mnie, ku mojemu absolutnemu zaskoczeniu pan Greg wyslal mi wiadomosc ze w podziece za zbiorowy zakup dostane jakis "small gift" od firmy, spodziewam sie wiec jakiegos dlugopisu lub plakatu :) I to z samej Australii :) Spokojnie mi to wystarczy :D
Jak napisalem wczesniej nigdy nie chcialem sie dorabiac na amigowcach bo jak to historia napisala czesto to roznie wyglada...
Mniejsza z tym.

Proponuje takie opcje:
1. Wplata na bounty "JIT" (jako zatwardzialy uzytkownik klasyka element dla mnie zupelnie abstrakcyjny ale sadzac po zainteresowaniu dosyc potrzebny dla nowomodnych amig)

2. Wplata na Kickstart ROM Replacement (Dla systemu AROS, tu akurat system jest otwartym darmowym projektem i jakiekolwiek bounty i phanie systemu bedzie mialo sens. Kiedys bawilem sie Amithlonem i przyznam ze ten kawalek softu bardzo mi sie podobal, minusem byla jego cena, tu Aros wygrywa na calej linii :)

3. Sprawa troche przycichla, ale ciagle trwa konkurs i zapotrzebowanie na tworzony przezemnie pixelkowy kalendarz na 2012 rok. Jak na razie nie zglosil sie nikt do pomocy w tworzeniu grafiki. Proponowalem nawet skromne nagrody, niektore osoby zainteresowne zaoferowaly nawet skromne wsparcie finansowe lub zaplecze, potrzebne do ladnego wydrukowania takiego plakatowego kalendarza. Moze te kwote wrzucic w koszt nagrod za prace? Bylo by jakies wieksze zainteresowanie...

4. Zeby bylo wiecej opcji, i cos na klasyka, na Alledrogo pojawilo sie troche fajnych tytulow plyt na Cd32. Mozna zakupic np Marvin marvelous adventure (jet po 40 zl i z tego co ustalilem to gosc ma kilka sztuk), Simon the sorcerer, Flink, Banshee lub Heimdall 2. Moge zalicytowac ktoras z tych gier do 230zl z przesylka, zrobic losowanie i oddac ja jednej z 22 osob ktore wplacily za licencje :) Byly by emocje zwiazane z losowaniem gry, licytowaniem a jak by gra juz dotarla emocje zwiazane z losowaniem osoby.
A moze konkurs zrobic i ofiarowac taka gre w konkursie ogloszonym na ppa? Mysle ze to fajna nagroda by byla :) mozna oby bylo oglosic konkurs graficzny i do dzialu graffiti powedrowaly by jakies pixelki a nie tylko zdjecia bebechow i zrzuty blatow :/

Coz...
Jak by ktos nie dostal klucza i drugiego maila to dajcie znac, wczoraj rozeslalem wszystkie ale tylko kilka osob mi odpowiedzialo zwrotnie.

Tak na marginesie to mozna by dac jeszcze gdzies informacje ze Dopus 5.8 jest nadal dostepny. Zgadam do mailmana, moze dalo by sie z tego newsa zrobic.

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 08:15:47
[#263] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Zrobmy tak ze osoby zainteresowane niech wpisuja w postach numerki, i ew komentarze lub uzasadnienia. Osoby ktore nie "postuja" w glosowaniu beda traktowane jako osoby ktore zgadzaja sie z wynikiem wiekszosciowym osob glosujacych i ich glosy automatycznie zostana przyznane do najwiekszej liczby werdyktow osob glosujacych.

Ja glosuje na "4" (moge ponegocjowac ze sprzedawca, moze udalo by sie wyrwac ktoras z tych duzo drozszych gier :) albo 2 szt z tych "tanszych" na ostateczne glosowanie mamy na razie 2dni)

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 08:51:22
[#264] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #263

Wybieram 2 ze względu na to, że z ROM Replacement jest ważny, w końcu będzie można odpalić normalnie AROSa na 68k. Wybór jest wg mnie najlepszy bo wspiera klasyka.

[#265] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Sprawa troche przycichla, ale ciagle trwa konkurs i zapotrzebowanie na tworzony przezemnie pixelkowy kalendarz na 2012 rok. Jak na razie nie zglosil sie nikt do pomocy w tworzeniu grafiki.

Nie do końca. Swego czasu wyraziłem chęć graficznego wsparcia kalendarza, sprawa jest z mojej strony wciąż aktualna (co więcej myślę, że jestem w stanie namówić kilku (post)amigowych grafików do udziału w projekcie).

Problem polegał jednak na tym, że nie udało nam się ustalić co miało by się w tym kalendarzu znaleźć.

Wstępne (najlepsze) założenie było takie, że robimy coś na wzór owego atarowskiego kalendarza, zawierającego w miarę nowe demo-scenowe grafiki (1). Później zaproponowałeś jednak jakiś "best of staroci" z wszystkich scenowych prac (2), a później nawet zdjęcia amigowego sprzętu (3).

Założenie (1) jest najtrudniejsze do realizacji, ale najbardziej atrakcyjne graficznie, (2) pachnie już nieco odgrzewanym kotletem, zas (3) to już dla mnie absurd.

W przypadku więc powrotu do pierwotnego założenia kalendarza chętnie pomogę.

[#266] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #263

W takim rayje ja wybieram JIT , mimo ze dosc mocno klasykuje , glownie gry :> Uwazam jednak ze JIT to jedno z najwazniejszych bounty , przydac sie moze rowniez klasykowcom uzywajacym OS4 na PPC :)

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2011 09:35:49
[#267] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

"4" mi sie podoba :)

[#268] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

klucz do mnie dotarł. DZIEKI!

Wybieram "2".

[#269] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #262

Ja głosuję za "4" czyli zakupić jakąś z gier, a następnie oddać w ramach nagrody w jakimś konkursie ogłoszonym przez PPA.

[#270] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Minniat, post #269

Głosuję za opcją 4

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem