[#91] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #90

Czekamy cierpliwie.
Ok roku 2017 pewnie się uda odzyskać wsyskie części Os 4 od Hyperionu i podwykonawców.
To powiedziałem ja Norbert żeby nie było że ględzę tylko w temacie MOSa.
[#92] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #90

Orzeczenie sądu odrzucające wniosek powoda. Sąd nie daje większych szans na zwycięstwo Amiga Inc. w procesie (to wszystko co się na razie dzieje to postępowanie wstępne, przedprocesowe). Wynika z tego, że Hyperion "wygrał pierwszą rundę" i jeżeli Amiga Inc. chce się dalej sądzić, musi zebrać lepsze dowody, bo jak na razie to nawet nie potrafi udowodnić, że jest właścicielem własności intelektualnej i firmą, która podpisała kontrakt z Hyperionem (zamieszanie ze zmianami nazw, firm, właścicieli, przelewaniem praw itp...)
[#93] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

Dobrze im tak. Przez te zmiany nazw i kombinacje oszukali inne firmy. Może teraz sami się przejadą. I jest szansa, że Hyperion szybko zakończy tę sprawę, a my dostaniemy OSa 4 ze sprzętem nie ograniczonego pazernymi prawami AInc.

[#94] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

Czyli Amiga INC. "podciela" na wstepie "swoje nogi"... a Hyperion? Coz, smiem stwierdzic, ze firma ta JEDNAK wie co robi (wracajac w myslach do ich "lekkiego" oswiadczenia). Teraz jedynie ciekawi mnie co dalej pocznie AI? Jezeli stwierdza, ze jednak chca dalej... niech dostana po tylku, a moze wtedy bedzie mozna zobaczyc sprzet dla OS4 w skepach internetowych (i byc moze nie tylko?).

[#95] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

Z dwojga zlego lepiej by Hyperion wygral.

[#96] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

Cóż. Jeśli Hyperion wygra, to może pożegnać się z prawami do nazwy AmigaOS... I co wtedy? ;) Czym to się będzie różnić od MOSa? ;)

[#97] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

mailman napisał(a):

> Orzeczenie
> sądu odrzucające wniosek powoda. Sąd nie daje większych szans
> na zwycięstwo Amiga Inc. w procesie (to wszystko co się na
> razie dzieje to postępowanie wstępne, przedprocesowe).
Nie, to nie tak.
Wynika z tego, że "Plantiff has failed to meet burden of
demonstrating a combination of probable success on the
merits and the possibility of irreparable injury or that
serious questions are raised, and the balance of
hardships
tips sharply in plantiff's favor"
> tego, że Hyperion "wygrał pierwszą rundę" i jeżeli Amiga Inc.
> chce się dalej sądzić, musi zebrać lepsze dowody, bo jak na
> razie to nawet nie potrafi udowodnić, że jest właścicielem Nie, nie,
nie. To tylko oznacza, że na aktualnym etapie procesu są
wątpliwości czy AInc. z delaware ma prawa... To o dowodach, to
już w ogóle nie wiem skąd Ci się
wzieło...
[#98] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@MinisterQ, post #96

O dziwo nie. Pomijam już kwestię legalności punktu 2.07 orginalnej
umowy, ale w myśl niego - jeśli Hyperionowi się uda udowodnić że AInc.
Waszyngton zbankrutowała - Hyperion ma pełne i nieograniczone prawa do
używania nazwy Amiga OS.
[#99] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Torn, post #97

To moje luźne dywagacje.
[#100] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Torn, post #98

Jak dla mnie to nowy system może się nawet HyperiOS nazywać a AmigaINC do piachu. Jestem wierny mej maszynie, nie firmie. Niech wreszcie wyjdzie coś mocnego na komputer z którym identyfikuję swoje życie osobiste ;).

[#101] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@BagoZonde, post #100

MorphOS? Jeśli nazwa nie jest dla Ciebie istotna...

[#102] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Kaczus, post #101

MorphOS?? Hmm.. chiba obiła mi się o uszy ta nazwa ;). Skoro już przy nazwach.. A może SOS? :D

Serce mi się kraja, że tak zpartaczyła się firma Commodore w tamtych czasach, najbardziej to ja bym Amigę widział pod skrzydełkiem komodorantów. Ale wiadomo, wszędzie tam gdzie pieniądze, będzie dym..

[#103] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Kaczus, post #101

Można odnieść wrażenie, że to dla Ciebie jest bardzo ważna, ...i znacznie bardziej wolę HyperiOS niż MorphOS A może by tak HyperOS na HyperAMIGĘ... :D

[#104] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Hugen, post #103

To już naklejki przestały być ważne???
[#105] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #92

Hyperion przechodzi do ofensywy.:D Orginał pod adresem http://news.justia.com/cases/amigahyperion/370498/39/0.pdf, a tłumaczenie z niemieckiego streszczenia tu http://akson.sgh.waw.pl/~ppawlo/an_polish.html

[#106] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@Kwasu, post #105

Saga trwa. Hyperion zarzuca Amiga Inc. oszustwo.
[#107] Re: Amiga Inc. vs Hyperion

@mailman, post #106

Nic nowego. To tylko poprawka, do znanego już dokumentu,
uwzględniajaca nową sytuaje(powrót zombi^H^H^H^H^H Iteca). ;)
[#108] Re: Itec vs Hyperion

@Torn, post #107

Gdyby to kogoś dalej interesowało - odnośnik.

[#109] Re: Itec vs Hyperion

@mailman, post #108

Thomas Friden , Hans-Jorg Friden i Andrea Vallinotto pozywają hyperion i Amiga.inc http://docs.justia.com/cases/federal/district-courts/washington/wawdce/2:2007cv00631/143245/82/1.pdf strona 46-47

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem