@qwerty4000, post #30
Nie jesteś synku dowcipny.
Nawet nie jesteś śmieszny.
Jesteś żałosny.
@piteq, post #31
Po pierwsze-nawet nie próbowałem być dowcipny.
Po drugie-po raz kolejny pokazujesz buractwo jakie w tobie siedzi.
@qwerty4000, post #33
tępy bydlęcy fanatyzm
Ściągnąłem AROSa z linka podanego przez jednego z developerów systemu i okazało się że nie działa.
Chociaż powinno.
@qwerty4000, post #12
Nie po to kupowałem PC żeby dobierać sprzęt pod jakiś śmieszny system.
Ma działać na PC który mam i już.
@szuler, post #37
@deadwood, post #42
@FOrest, post #44
@pampers, post #45
Anyway, if you like it please donate: best donors (30 euros or more) will receive a ready-made Icaros Desktop USB stick (2 GB size, with a 512 MB FAT partition already made for data exchange with other OSes). This is a very "limited offer", only 8 samples are still available.
@qwerty4000, post #28
@FOrest, post #35
Krzysztof podał Ci linka do wersji przeznaczonej dla deweloperów i testerów (dodam od siebie, ze także dla osób życzliwie nastawionych do projektu). Pisałem o tym a także pisał Krzysztof, że Nightly Build, często zawierają błędy. Te kompilacje są tworzone automatycznie na serwerze w oparciu o taki stan źródeł, jaki się na nim znajduje. Zdarza się, że któryś z deweloperów wrzuci na serwer błedny plik i jest problem, który jednak następnego dnia bywa najczęściej naprawiony
If you are a user willing to try AROS, please use the links in the Distributions section to download a fully featured AROS distribution.
używa AROS-a od długiego czasu na sprzęcie, który nie sprawia mu kłopotów
@szuler, post #37
Nie dobieraj w takim razie sprzetu pod smieszny system.
Taka sztuczka nawet z windowsami nie zawsze zadziala, mimo ze dla microsoftu pracuje cala masa developerow a producenci staraja sie sami pisac sterowniki.
aka sztuczka dziala o wiele rzadziej w przypadku linuksa
@qwerty4000, post #51
Po wybraniu opcji grafika nvidia system nie uruchamia się, jest wypisywany komunikat że karta nie obsługiwana
Po wybraniu opcji grafika vesa best fit (każdej) system uruchamia się,
ale nic nie widać bo system nie odczytał rozdzielczości mojego monitora
i próbuje używać czegoś spoza zakresu.
Po wybraniu opcji grafika vesa 1024x768 system uruchamia się, ale nie można zmienić rozdzielczości.
Po wybraniu nforce i DHCP, ciężko sprawdzić czy coś działa bo system nie pobrał DNS przez DHCP a IP nie mam zapisanych.
Czyli w roku 2010 powinniśmy się cieszyć że komuś udało się skompletować sprzęt na którym aros działa.
@szuler, post #54
@qwerty4000, post #51
Podsumowując wersji pod XP tak by można było ściągnąć i używać nie macie.
Czyli w roku 2010 powinniśmy się cieszyć że komuś udało się skompletować sprzęt na którym aros działa
@szuler, post #54
Icaros 1.2.0 jest dosc stary a sterowniki dla nvidii sa dosc starej daty. Aktualna wersja dystrybucji Icaros to 1.2.2. Ta wersja zawiera eksperymentalny driver dla nvidii ktory mialby szanse u ciebie dzialac.
best fit wyszukuje najlepsza mozliwa rozdzielczosc i wlacza tryb VESA. Jezeli ustawil Ci sie tryb spoza zakresu, miej pretensje do autora BIOS-u Twojej karty graficznej.
Tak wlasnie dziala tryb VESA pod AROS-em. ...
Moze nie dziala, nie wiem. Nie mamy w teamie osoby ktora siedzialaby na sieci i na biezaco aktualizowala tabelke obslugiwanych przez sterownik kart sieciowych (ProductID sie zmienia).
Poczytaj sobie o dowolnym niszowym systemie operacyjnym i o ilosci sprzetu jaka takowy wspiera. A potem zrob rachunek sumienia i powiedz, czy do Pegaza z MOS-em albo Sam440 flex moge wlozyc jakiegos GeForce i uzywac. MOS i OS4 maja dzialac na sprzecie ktory mam, nie bede przeciez nic specjalnie dla nich kompletowal. Czy na OS4 juz dziala USB2.0? Czy na pegazie dziala FireWire?
@przemysław, post #55
Daj spokój szuler, szkoda typowi tłumaczyć.
lepiej już leżeć do góry brzuchem