@FOrest, post #56
Wersja Windows hosted nie jest priorytetem.
Chwilowy brak najnowszej wersji nie jest dla nas problemem. Kto chce ma na dysku starszą wersję. Ja też mam. Mógłbym komuś wysłać albo udostępnić w sieci gdyby był zainteresowany testowaniem.
Ty niestety jesteś zainteresowany wyłącznie testowaniem zakończonym wynikiem negatywnym.
Ja się cieszę, że udało mi się tanio kupić netbooka, który jest natywnie obsługiwany przez AROS-a.
Mam też w domu natywnie obsługiwanego przez AROS-a desktopa o parametrach kilkukrotnie lepszych niż X1000.
Nie sprawia mi satysfakcji fakt, że ten pecet jest lepszy od nowej Amigi, tylko to, że kosztował grosze a AROS na nim wręcz fruwa.
@pampers, post #61
Ty też zajmij się czym innym. Masz windowsa to się nim ciesz, że działa Ci na twoim piecu. Po co szukasz alternatyw skoro każdą skazujesz na wylanie pomyj?
@qwerty4000, post #59
Czyli aby móc wybrać sobie rozdzielczość należy najpierw zainstalować, a potem zrobić update.
Jest to całkiem nowe podejście w tworzeniu dystrybucji systemu typu live.
Takie live i nie live.
A czy nie można by po staremu - dystrybucja systemu live razem z updatami?
Tak, tak, wszyscy są źli i nie lubią developerów AROSa.
W końcu ileś tam milionów głownych płyt z nforce sprzedano?
System na pc ma działać na skrzynce którą już mam.
@qwerty4000, post #63
Moim zdaniem ciągle istnieje szansa że to się zmieni.
Tylko ktoś musi powiedzieć developerom AROSa że są kiepscy,
i muszą się bardziej przyłożyć do rozwoju systemu.
@qwerty4000, post #62
Wersja Windows hosted nie jest priorytetem.
Jaka szkoda.
Testy polegają na wyłapywaniu błędów a nie nadskakiwaniu developerowi.
Twoje podejście do tematu testów typu nie "dam ci systemu, bo znajdziesz błędy" jest po prostu śmieszne
To fantastyczne. Można kupić netbooka, który jest natywnie obsługiwany przez AROS-a.
Radujmy Się !!!
Parametrów X1000 nie podano, więc ich nie znasz.
@qwerty4000, post #60
@qwerty4000, post #63
AROS na razie nie nadaje się do użytku dla zwykłych użytkowników.
Nawet nie nadaje się do użytku dla ludzi nie będących fanatykami tego systemu.
Moim zdaniem ciągle istnieje szansa że to się zmieni.
Tylko ktoś musi powiedzieć developerom AROSa że są kiepscy,
i muszą się bardziej przyłożyć do rozwoju systemu.
@qwerty4000, post #59
Czyli aby móc wybrać sobie rozdzielczość należy najpierw zainstalować, a potem zrobić update.
Jest to całkiem nowe podejście w tworzeniu dystrybucji systemu typu live.
Takie live i nie live.
@szuler, post #64
Tobie nie dziala, innym dziala. Takie zycie.
Twoj sposob nie nalezy do najlepszych.
@szuler, post #65
PS. Gdybys uwaznie przeczytal to, co jest napisane na stronie IcAROS-a to dowiedzialbys sie, ze wersja 1.2.2 to tez jest livecd i moze startowac samodzielnie. Tylko, ze to by wymagalo od Ciebie chociaz odrobiny dobrej woli.
Czy zakladasz moze, ze ProductID wszystkich tych kart jest identyczny?
Z takimi wymaganiami powinienes pozostac przy windowsie i szerokim lukiem omijac wszystko inne.
@szuler, post #68
Rozumiem, ze dobry developer to taki, ktory w tydzien napisze sterowniki do przynajmniej 50% hardware dostepnego na swiecie?
@FOrest, post #69
Nie wydaje mi się. Systemów operacyjnych nie tworzy się po to, by były uruchamiane na innych systemach operacyjnych.
Jeśli jednak się upierasz przy takim rozwiązaniu masz 3 dodatkowe opcje, by używać AROS-a na dowolnym pececie: QEMU+KQEMU, Vmware Player, VirtualBox.
Testując wersję sprzed miesiąca niespecjalnie pomożesz programiście.
Jeśli naprawdę chciałbyś pomóc w rozwoju wersji hosted poczekałbyś cierpliwie do jutra, kiedy (miejmy nadzieję) pojawi się działająca wersja.
I o błędzie informowałbyś dewelopera a nie użytkowników. Deweloperem wersji hosted jest Pavel Fedin. Kontakt możesz znaleźć na AROS-Exec.
AmigaOne X1000 specs:
@qwerty4000, post #79
Jeśli obok linka do update jest napisane że wymagana jest instalacja systemu na twardym dysku, to ludzie nie będą łazić po całym sajcie z dystrybucją żeby się dowiedzieć że update to również livecd.
Niestety ten kiepski system, jest reklamowany przez fanatyków jako "Amigowy".
@qwerty4000, post #81
Jak chcesz się bawić w amigowy system na pc, to rób to tak by działało na 95 % "hardware dostepnego na swiecie".
Ludzie nie będą kupować drugiego pc specjalnie do AROSa.
@qwerty4000, post #78
Powinno działać na prawie każdym PC.
Ja odnoszę wrażenie, że developerom AROSa się wydaje że ludzie powinni się cieszyć z każdego g... które udaje system pseudoamigowy i gdzieś komuś na pc zadziałało.
@qwerty4000, post #79
Na stronie http://www.icarosdesktop.com/dl.htm nie ma informacji o tym że update to livecd.
Czy zakladasz moze, ze ProductID wszystkich tych kart jest identyczny?
Ale co mnie to obchodzi? linux nie ma problemu.
@qwerty4000, post #81
Dalej nie rozumiesz.
Jak chcesz się bawić w amigowy system na pc, to rób to tak by działało na 95 % "hardware dostepnego na swiecie".
@qwerty4000, post #82
Niestety bez innego systemu ten nie działa.
Jak już to powinna być wersja na MS Virtual PC, dlatego że Virtual PC jest MS.
To dlaczego dostępna jest wersja sprzed miesiąca a nie aktualna?
To albo jest wersja idącą do ludzi, albo nie ma.
Zwykły użytkownik nie będzie szukał developera nie wiadomo gdzie.