[#211] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@_arti, post #210

Arti Arti.... miast p******ic, to byscie sie z Opim kiedys znow na
czwartkowej ofczej pizzy pojawili :))

[#212] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #208

Smuggler, ty masz korzenia amigowe , niesamowite, czego to się człowiek nie dowie :D :D . A Fat Agnus rulez :D

A ja mam taką, dziwną, propozycje, może w jakimś numerze CDA skrobniecie co nieco o ami :D
[#213] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Kokos, post #203

Tak obrażać człowieka, który więcej zrobił dla Amigi w Posce niż ktokolwiek inny.
To człowiek legenda i za poświęcony Amidze (w szerokim tego słowa znaczeniu) czas należy mu się szacunek.
[#214] Tasiemce won!

@Kokos, post #203

Cholera, ten wątek jeszcze nie został zamknięty?
Zwłaszcza, że założyciel tegoż, założył leżącą gdzieś niedaleko kontynuację tego tasiemca.

[#215] Re: Tasiemce won!

@Prince, post #214

Widzicie panocku, z serialami tak to jest: następne części nie pasują do tej jedynej niepowtarzalnej.

->Andrzej: mocno powiedziane. Nu ale się zgadzam.
->Smuggler: Witam na wątku. Dorzuć swoje parę groszy.
->amigafan: TO jest HydePark, więc każdy ma się prawo wypowiedzieć, aczkolwiek w pełni popieram. Kontrowersja postu Kokosa odnosząca się do historii dziejowej MA, nie jest już w stanie nikogo do Ami nakłonić czy zniechęcić, ale jest o czym podyskutować. Tym bardziej że poznajemy samych siebie.. a jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć czemu tak się działo że MP pisał do innych magazynów to trudno. Łatwo się osądza z punktu siedzenia dopóki samemu się nie znajdzie w temacie... a propos nieskazitelności... dopóki panowie, dopóki :D
[#216] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Olo, post #212

Najpierw musieliby się dowiedzieć co się działo after ~CD32... A z tym pewnie cieżko... A działo się, oooj działo. :]

[#217] Re: Tasiemce won!

@Prince, post #214

Uwaga, cytata będzie:
"Lepiej mieć tasiemca, niż nie mieć żadnego życia wewnętrznego"

[#218] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@amigafan, post #213

Zgadzam sie z Toba jaki by nie byl to i tak nalezy mu sie szacunek gdyby nie on nie byloby wielu z nas tu, imo.
pozdro.

[#219] Re: Co sie stało z Markiem P.?

@koodlaty, post #197

Nie masz racji. Co innego zawracac glowe co innego sledzic losy. Ja bede zawsze sie interesowac co robi gdzie i czy zyje itp. Hmm a moze sprawe zglosic do super expresu oni maja dobrych redaktorow na pewno wytropia i i artykol moglby byc calkiem niezly.
[#220] Re: Co sie stało z Markiem P.?

@Kubal, post #193

Starocie
[#221] Re: Co sie stało z Markiem P.?

@marek, post #219

Tak, towarzysz Lenin zawsze żywy...

[#222] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Kokos, post #203

Oglednei sie zgadzam. Moze nie az tak krytycznie (nie przesadzajmy - Pampuch to nei wcielenie zla i Ksiaze Ciemnosci) ale generalnie racja.
[#223] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@amigafan, post #213

Sorki ale dla mnie swietoscia nie jest - a przynajmiej nie taka, do ktorej trzeba na kolankach i tylko dobrze...
[#224] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #223

Nie mówię, że był świętością ale poświęcił kawał swojego życia dla budowania środowiska amigowego w Polsce i nikt tyle nie zrobił co On a ty go mieszasz z błotem. Bardzo mi się to nie podoba, że tak wypisujesz o człowieku, któremu należy się szacunek i lepiej dajmy już temu spokój.
[#225] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@amigafan, post #224

Z calym szacunkiem ale mamy w Polsce (jeszcze) wolnosc slowa i jesli ci sie nie podoba, co ja pisze - to nie czytaj, a nie zabranij mi glosic swej wlasnej opinii. Tym bardziej, ze nie mowie na jego temat nic, co mozna by podciagnac pod jakikolwiek paragraf kodeksu karnego. Jak masz chec zapalic swieczke przed jego zdjeciem i bic mu poklony, to prosze bardzo.
Ja go mam za czlowieka, z liczynymi wadami (ktore jednak nie sa z gatunku ciezkich) i pamietam mu pare grzeszkow. Nic na to nie poradze.

Swoja droga na poczatku lat 90-tych Marek P. nie cieszyl sie dobra opinia wsrod sceny. I niebezpodstawnie - kto pamieta tekst "Ob-scena" w MA, ten wie za co. Ale widze, ze zostalo mu to wybaczone...
[#226] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #225

Wolność słowa gwarantuje również możliwość krytyki czyjegoś zdania/postawy....

[#227] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #225

nie cieszyl sie dobra opinia wsrod sceny

Problem lezy chyba w czym innym. Jakby na to nie patrzec, to wlasnie scena z pierwszej polowy lat 90-tych, zle sie kojarzy zwyklym uzytkownikom. Dopiero teraz, gdy srodowisko skurczylo sie na tyle, ze sila rzeczy nastapila integracja sceny ze zwyklymi uzytkownikami, to pewne sprawy wygladaja duzo inaczej. Pozatym przy Amidze zostala raczej "pokojowa" smietanka sceny. Tym ktorym niezalezalo, a najwiecej krzyczeli, odeszli na poczatku, chowajac sie za dziwnymi pretekstami typu - "bo pecet daje wieksze mozliwosci i bla, bla, bla bla" :P
[#228] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Andrzej Drozd, post #227

Nie zgodzę się! Albo krzyczeli PeCet ma lepsze możliwości, albo BlaBla! :P

[#229] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Kaczus, post #226

To i ja nie zabraniam krytykowac mej opinii, pisalem tylko ze dziwnym sie mi wydaje, ze ktos MI zabrania owej krytyka
[#230] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Kaczus, post #228

IMO wydaje mi sie, ze przy Amidze to juz chyba jeno scena zostala?
[#231] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #230

Hmmm... Przypominam sobie osoby używające dziś amigi (nie
chodzi mi o tych co je mają, tylko co je używają) i jakoś ludzi
związanych ze sceną jest niewielu....

[#232] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #230

NIe tylko scena, normalni użytkowicy też pozostali przy amidze :D
Ja na Amidze słucham mp3:
http://www.ppa.pl/graffiti/scr/olo_8.jpg
oglądam filmy i pisze różne mniej lub bardziej głupie sprawozdania na polibude:
http://www.ppa.pl/graffiti/scr/olo_6.jpg
Na Amidze mam też GG, odbieram maile , gram ( Exodus i Napalm RULEZ ) i robie tysięc innych głupot ;) .

P.S. A ja dalej ponawiam swoją prośbe :) z okazji nowego roku można by w "sidi-ejkszyn" napisać coś o amidze, pokazać pare screenów z WB i inne pierdołk ;)

P.S.2. A Panu M.Pampuchowi proponuje dać spokuj, jeżeli uznał że kończy z amigą to wypada uszanować jego decyzje i dać mu święty spokój. Jakby chciał się odezwać to na pewno by się odezwał :) .
[#233] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #225

Smuggler napisał:

> Tym bardziej, ze nie mowie na jego temat nic, co mozna by
> podciagnac pod jakikolwiek paragraf kodeksu karnego.

Wiesz, paragrafy paragrafami, a są jeszcze nie pisane zasady współżycia społecznego, zwane zasadami dobrego wychowania.
Nie mówię (jeszcze ;>), że je złamałeś, ale - powiedzmy - przekroczyłeś jedną nogą... I nie chodzi mi o treść(z tą się nawet po części zgadzam), ale o sposób ubrania tego w słowa....

> Jak masz chec zapalic swieczke przed
> jego zdjeciem i bic mu poklony, to prosze bardzo.

Po między paleniem świeczki, a zwykłym szacunkiem, jest sporo miejsca.
Widzisz, IMO, każdy amigowiec(były czy obecny), jest winien Markowi P. szacunek, nawet jeśli się z nim niezgadzał i uważa, że popełnił on masę kardynalnych błędów.
Po prostu, mimo wszystko, Pan Marek zrobił więcej dla Amigi w Polsce, niż ktokolwiek inny.
[#234] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #230

niestety nie scena na amidze dogorywa i poza party breakpoint juz prawie nic ciekawego na amisie sie nie ukazuje. Wiekszosc ludzi ktorzy byli na scenie 4-5 lat temu przenioslo sie na pc a nowych twarzy nie wiele(brak).

[#235] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Torn, post #233

Widzisz, ja nawet lubie Marka P. - ale to taka "szorstka" milosc, bo lubiac go (a zdarzylo sie nam pokorespondowac i to sporo) nie zapominam mu jego grzeszkow...

Ale skonczmy temat. W temacie MP - EOT.
[#236] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Smuggler, post #235

Smuggler napisał(a):

> "szorstka"
> milosc

Heh. Jak Kwaśniewski i Miller. :P

[#237] Re: Marek P. okiem Smugglera (CDA)

@Kokos, post #236

Exactly
[#238] Re: Co siê stało z Markiem P.?

@TJindy, post #1

jednak istnieje osoba mająca kontakt z MP
(ostatni koment)
http://exec.pl/comments.jsp?nid=2738

[#239] Re: Co siê stało z Markiem P.?

@rzookol, post #238

Propaganda jak na Białorusi

[#240] Marek P.: Be obscene, be be obscene..

@Smuggler, post #225

Smuggler napisał(a):

> Swoja droga na poczatku lat 90-tych Marek P. nie cieszyl sie
> dobra opinia wsrod sceny. I niebezpodstawnie - kto pamieta
> tekst "Ob-scena" w MA, ten wie za co. Ale widze, ze zostalo mu
> to wybaczone...

Tak BTW... Ma ktoś ten art (z którego numeru to może jeszcze coś wykopię..)? Mógłby ktoś rzucić skanem lub przepisać jak wstępniaki?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem