@Duracel, post #5
Jeszcze teraz, żeby takie dawne Team 17 spojrzało przychylnie na NATAMI Sensible Software zbankrutowało pod koniec lat 90 bodaj, ale kilka zespołów chyba przetrwało i robią coś dzisiaj pewnie na jakieś konsole?
@Axi0maT, post #28
@frywolny_marian, post #30
A ja wam powiem, że nic z tego co tu pokazaliście nie wygląda dla mnie amigowo. Co gorsza, właśnie zdałem sobie sprawę, że wszystkie nowości na Natami nie będą amigowe. Ot, nowe gierki jakich dziś na pęczki...
@Duracel, post #35
To szał na 3D dobił w latach 90 Amigę i w tym ślepym owczym pędzie zapomniano, że gry 2D nie były gorsze, tylko miały zwyczajnie inny klimat.
@michalmarek77, post #32
Jestem ciekaw czy mają licencję na używanie marki "Star Wars" w tym projekcie. Jeśli nie, to takie postępowanie jest, hmn, nieetyczne ?
@1989, post #37
@michalmarek77, post #31
Xbox'a 360 / Playstastion 3
@Duracel, post #35
@1989, post #41
prawa autorskie(tzw. wlasnosc intelektualna) stoja w sprzecznosci do praw wlasnosci.
@Lokaty, post #40
@frywolny_marian, post #42
Wspomniałeś o Trine 2. To jest właśnie typ gry i wykonanie jakie chętnie bym zobaczył na Natami.
@michalmarek77, post #43
Ciekawe teorie przedstawiasz.
Gdzie jest sprzeczność ? Czyżby prawo w tym kraju było sprzeczne względem siebie ?
@michalmarek77, post #44
@1989, post #46
tu nie chodzi o sprzecznosc z prawem stanowionym, tylko z zasada prawa wlasnosci w mysl idei libertarianizmu i kapitalizmu.
W przeszlosci apologeci prawa ustanowili prawo ochrony pracy intelektualnej (tak, pracy, nie wlasnosci!, czyli odwolali sie do idei marksistowskich), bo widzieli w tym korzysci spoleczne w kazdym ustroju.... Nie przewidzieli jednak takiego trolingu i naduzyc, jaki panuje obecnie, hegemoni komuny copy.trade, a ktory niektorzy uwazaja za cos etycznego, normalnego.. vide slowa "Star Wars: Up..."
@michalmarek77, post #48
Gdzie własnośc intelektualna jest sprzeczna z prawem własności?
@1989, post #50
@michalmarek77, post #51
Czyli nie potrafisz......
przywłaszcza sobie moje rzeczy/twory!
@LazyJones, post #49
@1989, post #52
@Duracel, post #53
Póki Sony nie odbiło można było na PS3 używać linuxa i to bardziej komfortowo niż na klasyku Amiga OS 3.x
@michalmarek77, post #54
Wolę kierować się sumeiniem i etyką. I hmn, jakoś amerykańskie prawo jest z nim zgodne
@1989, post #50
@Duracel, post #53
@Duracel, post #53
@frywolny_marian, post #57
Oczywiście, że jest. Obejmuje dobra niematerialne stanowiące wynik twórczości artystycznej, naukowej i wynalazczej.