@Duracel, post #53
Nabardziej wydajny jak do tej pory MEGAKOMPUTER, stworzony przez cywilną organizację został stworzony z kilkudziesięciu jednostek PS3. To są fakty i nie ma tutaj się co obrażać na siłę z piętnem "konsolowego obciachu", bo PS3 de facto to bardzo wydajny komputer będący w stanie zawstydzić wydajnością nie jednego "drogiego" PC.
@Tomahawk, post #62
inux nie jest niczym wyjatkowym, natomiast AOS3 tak
Natami dla tych gier nie kupię, ale zrobię to z zupełnie innych powodów. Dla mnie ta maszyna nie musi się rozwijać jeśli chodzi o gry.
a przedstawione nowości to jakieś flashowe popierdółki z nikąd i dla nikogo, bo to nie nowe retro na sterydach, a jako współczesne produkcje można je oceniać jako prace semestralne studentów 4ego roku
gdyby nie to, że wyszły na NatAmi, to nikt z was nawet by na nie nie spojżał
Nie jest w stanie. Karty graficzne już od dawna zjadają wydajnościowo dowolną konsole.
Nawet grami nie zawstydza "głupiego" PC. Nie bez powodu PC jest jedyną platforma umożliwiające grę w FullHD (wiem, że na konsole są pojedyncze przypadki też to umożliwiające) i to dodatkowo zazwyczaj z lepszymi teksturami.
Obecnie pierwszy superkomputer na liście Top500 zawdzięcza swoje miejsce układom Nvidia Tesla.
PS3 ze swoim cellem było fajne(sam cell zresztą ciągle jest), ale potem zaczęto umożliwiać kartom graficznym prace nie tylko nad grafiką i okazało się to strzałem w 10
@Duracel, post #63
PS3 z powodzeniem można używać w pełni funkcjonalnego systemu w rozdzielczości HD i przyzwoitej prędkości.
@michalmarek77, post #51
@LazyJones, post #65
Gdyby w dobie kryzyku, amigowcy przeszli na oryginały, to jeszcze dobrych parę lat wychodziłyby dobre produkcje, nawet doom z id software zawitałby na Amisi.
a tak, starzy amigowcy po staremu kradli albo uciekali na PC sprzedając Ami nowym, którzy traktowali ją jako taniochę z demobilu. Trudno oczekiwać, aby biedak/zgred, który kupił 20 letnie BMW z LPG, że będzie do niego kupował oryginalne części w ASO bmw.
@1989, post #64
@michalmarek77, post #67
Czy to nie przypomina Amigi ? Ktoś mi zaraz napisze, że przecież można było różne rzeczy podłączać.... Owszem ale to spowodowało bajzel jak na PC - dzięsiątki konfiguracji, i brak stabilnego systemu.
@1989, post #68
@michalmarek77, post #69
Obecnie amiga żyje we wspomnieniach, te nowomodne twory obrażają dzieła Jay'a i jego ekipy.
O MorphOS'ie , AmigaOS 4 wkrótce nikt nie będzie pamiętał. Bo i nie ma czego wspominać
@(V)(I)mothe(P), post #70
@1989, post #64
to ze ktos tam uzyl mocy jednostek wektorowych Cella do jakis tam obliczen pod linuxem, bo wyszlo taniej (2005 rok), nie tworzy jeszcze funkcjonalnego systemu o przyzwoitej predkosci.
@Duracel, post #75
Nie kompromituj się, bo cię lubię ;D
Osobiście używałem linuxa na swojej PS3. Edytory tekstu z możliwością druku, internet, playery Mp3 i Divx, trochę gier (np. Doom i Quake), zarządzanie siecią, emulator (sic!) Amigi, etc.
Czego ci zatem brakuje w tym zestawie aby uznać, że linux na PS3 jest funkcjonalnym systemem, z pewnością nie mniej funkcjonalnym niż workbench na Amidze?
@1989, post #77
@Duracel, post #78
@Andrzej Drozd, post #80
@michalmarek77, post #82
@Andrzej Drozd, post #83
@Andrzej Drozd, post #83
@G. Kraszewski, post #81
@Andrzej Drozd, post #83