@selur, post #2460
@Diabeł, post #2461
@selur, post #2462
Czym komuch nasiaknie za mlodu, tym smierdzi na starosc!
@selur, post #2462
@Diabeł, post #2463
Kontrowersyjny projekt ustawy, o którym mówiono nieoficjalnie od jakiegoś czasu, jednak został złożony do sejmu. Posłowie PiS, korzystając z tego, że oczy opinii publicznej skierowane były na przebywającego w Polsce prezydenta USA Donalda Trumpa, przedłożyli projekt ustawy zakładający podwyższenie ceny wszystkich paliw średnio o 25 groszy!
@Diabeł, post #2465
1. Opłata paliwowa – podwyżka o 25 gr na litrze
2. Abonament węglowy – rachunek za prąd wyższy nawet o kilkadziesiąt złotych
3. Opłaty za parkowanie – nawet 9 zł za godzinę w centrum miasta
4. Droższy przegląd samochodu – dla spóźnialskich nawet 252 zł
5. Opłata środowiskowa za wodę – podwyżka rachunku o ok. 2,5 zł
6. Akcyza na e-papierosy – podwyżka nawet o 100 proc.
7. Opłaty za gaz – rachunki wzrosną o 5-7 proc.
8. Cena piwa – 1 zł więcej za półlitrową butelkę
9. Zasada „Apteka dla aptekarza” – ministerstwo ostrzega przed „znaczącym” wzrostem cen leków
10. Ubezpieczenie OC/AC – nowy podatek podniesie ceny polis o kilkanaście procent
11. Abonament RTV – rachunek za płatną TV wyższy o 22,70 zł
12. Opłata recyklingowa – nawet 1 zł za jednorazową torbę na zakupy
13. Segregacja śmieci – podwyżki odroczone w czasie
@selur, post #2454
@Diabeł, post #2465
- Zajście mogło mieć charakter rasistowski. Zeznał bowiem, że myślał, iż jest to Ukrainka. Wykrzykiwał hasła "Polska dla Polaków" po czym pobił kobietę. Okazało się jednak, że nie była to obywatelka Ukrainy, a Polka, mieszkanka Lublina - precyzuje Agnieszka Kępka, rzeczniczka Prokuratury Okręgowej.
@Dopuser, post #2467
@Diabeł, post #2468
@Diabeł, post #2470
@Diabeł, post #2471
@Andrzej Drozd, post #2466
Przeciętny Kowalski leje
ja wolę jeździć po dobrych drogach
Nie stać cie dać 50-70 zł więcej raz na rok
że nawet po pasach spokojnie nie można przejść.
Jak masz skleroze, to nie pij wódki
Bardzo dobrze! Wody brakuje. Jak się wykąpiesz, to nie lej tego w kanał, tylko spuszczaj tym
Myślisz że jak wdychasz parę ze świństwem, to będziesz zdrowszy?
W tym roku zamiast około 400, zapłaciłem około 700. Kiedyś płaciłem nawet 1200
Nie będziesz truł ludzi i korkował miast.
Jest komunikacja miejska i jest rower!
Naród trzeba pielęgnować w trzeźwości. Jeżeli wypijasz 8 butelek dziennie, to niestety
Wreszcie! Polska już zaczyna tonąć w foli.
@Diabeł, post #2473
Pisali mi
Raz sobie pozwolę
Tankuję przeciętnie 2-3 razy w tygodniu i każde tankowanie będzie droższe o 15 złotych.
Do tego nadchodzą spore podwyżki ceny ropy.
Ucierpią na tym wszyscy normalni ludzie.
Poza tym ty nie jeździsz.
Stać mnie, żeby cię kupić z całym dobytkiem i nawet bym nie poczuł różnicy.
Nie dziwię się, że przy takim stanie głowy masz problemy z przechodzeniem na pasach i ogólnie z poruszaniem się w ruchu miejskim.
Wody brakuje ale u was w wiadrze. Dlatego tak rzadko się myjecie i jesteście na bakier z higieną.
Nie palę ani tego ani tego.
Czym ty jeździsz? Rowerem?
Nie jeżdżę 10 letnim zabytkiem, który truje
Rowerem jeżdżę na wycieczki i nie po to mam auto, żebym się kisił w tramwaju z osobami twojego pokroju, które stronią od wody i mydła.
Śmiesznie to brzmi w twoich wymęczonych alkoholem ustach.
W twojej głupocie utonął niejeden promil.
Typowe komunistyczne i lewackie gadanie. Podwyższyć wszystkim ceny za wszystko i zabrać wszystkie udogodnienia. Mniej zamożni mają jeździć tramwajem, myć się raz na miesiąc w wiadrze, chodzić w jednym ubraniu przez cały rok i nie nie pić bo tak każe jakiś alkoholik z uszkodzonym mózgiem, wychowany w patologicznym otoczeniu i komunistycznym duchu Dobrze, że takie robaki nie mają racji bytu i nikt nie słucha ich patologicznych i antypolskich wynurzeń.
@Diabeł, post #2473
@Diabeł, post #2475
@SuperBuster, post #2476
A na tym wszystkim VAT, ktory podwyzsza ceny, ktore podwyzszaja oplate paliwowa, a na tym wszystkim VAT
@Diabeł, post #2477
@SuperBuster, post #2478
@Andrzej Drozd, post #2466
Bardzo dobrze! Dzięki temu będzie więcej kasy w budżecie. Nie pamiętasz już gdy benzyna zbliżała się do 7 zł, natomiast LPG do 3 zł? Przeciętny Kowalski leje 80 litrów np. LPG, gdy do pracy ma 20 km w jedną stronę. Co za różnica? Nie masz 20 zł? A ceny np. LPG w ciągu roku wahają się nawet o 1 zł za litr. Ty się puknji w dekiel, a ja wolę jeździć po dobrych drogach.
@SuperBuster, post #2478
@Diabeł, post #2481
@selur, post #2482
@selur, post #2483
@Diabeł, post #2481
@selur, post #2482
Masz calkowita racje !
te komuchy
dowaliliby sobie nowe podwyzki diet a nam podatki bez opamietania, zeby bylo na wyplate po kilka milionow zlotych dla prezesow i rodzin
@Diabeł, post #2486
@selur, post #2487
@selur, post #2487
@Diabeł, post #2489