Wątek zamknięty
[#2611] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2610

Ziew.... do filtra.
[#2612] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2610

Sasza? Ty tak poważnie?
Nie rozumiem jednak, dlaczego obrażasz "Brytoli".

Strzeliłeś se już rannego baranka do kaloryfera, czy wciąż bierzesz "Mocarza"?OK
[#2613] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2612

AHA!
Jakbyście nie-wiedzieli czy cosik. "Zawsze", już chyba piąty raz, gx (czyli S2P), "organizuje" jakiegoś "przydupasa", co go będzie po pleckach smerał.pomysł
Jednego idiote już wystawił, później wystawi drugiego zamiast "Diabła" i tak to się pokula, aż do kolejnego bana. OK
[#2614] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2613

Hahahahaha....

narobil se nickow na 'ciezkie' czasy i teraz z nich korzysta Smiech

Ehh co za ludzie... mnoza sie (w internecie i na ulicach) kazdym mozliwym sposobem
[#2615] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2612

"Nie rozumiem jednak, dlaczego obrażasz "Brytoli"." - jeszcze pytasz ?

Po pierwsze primo zostawili Polskę na lodzie. Durne ówczesne elity pokładały nadzieję w sojuszu, który nie mógł być zrealizowany, bo ani Francja ani UK nie była na to gotowa. Wypięli się na Polskę, ale 75 ton złota z polskiego skarbu państwa chętnie przyjęli. Niedawno Polskę odwiedziła para książęca z UK, a główne media dostały rozwolnienia z tej okazji, bo jak przecież jak wiadomo, Anglia była "najlepszym sojusznikiem" polskich przedwojennych rządów, no i oczywiście tych dzisiejszych. Tak mocno się angażowali z sojusz, że właśnie tam należało uciec ze wspomnianym wyżej złotem i stamtąd też "polski" rząd na wygnaniu kierował idiotycznymi akcjami jak Powstanie Warszawskie które pochłonęło 100tys ofiar. STO TYSIĘCY ! To jak miasto wielkości Stalowej Woli !
Ile wart był ten "sojusz" ? To jest interesująca kwestia i pomijana przez takich pseudopatriotów jak ty czy ten wyżej z avatarem szurniętego Antka.
Wracając do tego złota, które od 77 lat leży sobie w UK, a o które nikt z dzisiejszych elyt nie odważy się upomnieć to chytrzy Anglicy wystawili srogi rachunek za bohaterstwo legendy Dywizjonu 303 i innych polskich formacji. Po wygranej wojnie rząd angielski nakazał zapłatę za korzystanie z lotnisk, samolotów, paliwa, amunicji i potrącił sobie z tego wywiezionego złota
Za walkę w obronie angielskiego nieba gdzie ginęli Polacy to właśnie Polacy musieli jeszcze dopłacić do interesu !
Rząd jego królewskiej mości udzielił kredytu Polskiemu Rządowi w wysokości 9,6mln funtów, jako środki przekazano Polakom za samoloty, silniki, wyposażenie, materiały do lotów operacyjnych, szkolenia, wyżywienie, umundurowanie, zakwaterowanie, paliwo, światło, transport, pomoc medyczna materiały do utrzymania i konserwacji samolotów, w tym paliwo, bomby, amunicja, ładunki wybuchowe.
Natomiast za używanie infrastruktury lotniczej, czyli hangarów, warsztatów, biur, itp. do 31 grudnia 1945 roku wyniosło 90044000 funtów

Razem 107 650 000 funtów.
Wszystko zostało zajumane z rezerw polskiego złota, wywiezionego z Polski w 1939 roku.

Szacuje się, że ówczesne 100 milionów funtów to obecnie szacunkow około miliarda dolarów.
A dziś jak jest ? Szalony Antek bredził o tysiącach dronów - nie ma ani jednego (chyba że jeden znajdzie się w pokoju dziecinnym Misiewicza )
Helikopterów obiecanych również nie ma. WOT - okazuje się niewypałem do którego jakoś nie garną się tysiące chętnych mimo karabinowego 500+. Za to na kolanach obecał Trumpowi, że wydatki na zbrojenia będą rosły, żeby hegemon zza oceanu był zadowolony i miał miejsce na utylizację swojego złomu
[#2616] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2613

Ty to masz te swoje urojenia
[#2617] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2615

#2606 100% prawdy #2610 100% prawdy, #2615 100% prawdy w prawdzie, tylko prawda pozwoli zrozumieć Wam dlaczego towarzysze jesteście teraz tu gdzie jesteście, a nie czarowanie rzeczywistości zaklęciami politycznymi i rewizjonizm historyczny POPiSu, który skazuje Polskę na powtarzanie błędów z historii .

Minęło już prawie 30 lat od zmiany ustroju w 1989 roku. Dlaczego wciąż nie zarabiamy tyle co w Niemczech?

Pytanie krótkie, ale odpowiedź jest bardzo długa. Po pierwsze trzeba zrozumieć co kształtuje rozwój gospodarczy i społeczny. Patrząc na rządy POPiSu po 1989 to mam nieodparte wrażenie, że nawet tego nie wiedzą, więc jak mieliby zbudować dobrobyt Polakom ?. Budują tylko swój dobrobyt.
Polityka obecnej ekipy rządzącej (PISu z POPiSu) przypomina mi raczej nazistę w III Rzeszy upominającego się o prawa Żydów

Właśnie chodzi o to, że widać, że nowy rząd z całych sił próbuje odbudować polski przemysł.

Smiech , pojęcie "polski" ma tylko wywołać orgazm w waszych próżnych umysłach, towarzyszu . Z ciekawości zapytam, jakie to niby działania, nawet pozorowane, czyni ten nowy rząd w osiągnięciu tego niezdefiniowanego celu ?. Dokonuje jakiejś nacjonalizacji szeroko pojętego kapitału, buduje zakłady pracy, wdraża jakieś wieloletnie plany gospodarcze (bez CUP to bujanie w oparach urojeń) itp.itd. ?. Przypominam, że przed 1989 to przemysł był polski niemal w 100%, potem dopuszczono tam zagraniczny kapitał, który od początku miał wrogie zamiary, dokonał praktycznie likwidacji potencjalnej konkurencji itd. Sęk w tym towarzyszu, że POPiSowcy bełkoczący coś o polskim przemyśle brali w tej twórczej destrukcji udział (słowem i czynem) po stronie likwidatorów i syndyków masy upadłościowej zbijając na tym procederze kokosy. Naiwniak może wierzyć jakoby cokolwiek zmieniło się w ich mentalności, zresztą PIS nie ma zaplecza, jakie to kadry poza wierchuszką ma PIS ? . Mocodawcy PISu zaa wielkiej kałuży oczekują raczej przekształcenia Polski w kij wpychany w szprychy UE, a konkretnie Niemiec... bo Rosji to Polska może skoczyć do kostki, najwyżej na złość odmrozić sobie uszy
[#2618] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2617

Niemcy, a raczej pani kanclerz to se sama wepchała kij, ale nie w szprychy tylko znacznie głębiej, a Rosja albo zmądrzeje albo będzie ciąg dalszy zaciskania pasa (czyli Putin musi jeszcze schudnąć). Reszty idiotyzmów na temat PiS nie ma sensu komentować - żeby było dobrze w Polsce wystarczy nie kraść. Niektórzy nie pojmują, że tak się da rządzić. To patrz i się ucz niedowiarku.
[#2619] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@RomanWorkshop, post #2618

"a Rosja albo zmądrzeje albo będzie ciąg dalszy zaciskania pasa (czyli Putin musi jeszcze schudnąć)" - niech stracę... co masz dokładnie na myśli ?
[#2620] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2619

Rozum straciłeś już dawno, ale niech będzie... Załóż sobie kolejne konto, to Ci odpowiem.
[#2621] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2619

Stawiam orzechy przeciwko guwno wartym dularom, że tego to nawet sam prezes nie odgadnąłby
[#2622] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@RomanWorkshop, post #2618

żeby było dobrze w Polsce wystarczy nie kraść

PIS porządzi jeszcze ze dwie dekady to nie będzie co kraść w Polsce, wierzę w to, że tak się da rządzić w IV Najaśniejszej . W PRLu wszyscy kradli, także jeszcze ponad 2 dekady po PRLu było co kraść, dlatego PRL musiał się skończyć, tak jak III Najaśniejsza, bo jak tak można żyć i nie przestrzegać praw dekalogu. Oświeciłeś mnie teraz, chyba zapiszę się do PISu
[#2623] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2622

Wierzysz? Przecież jesteś niewierzący.pomysł

zapiszę się do PISu

Towarzyszu drogi, czy u was na wsi pod Moskwą, można zapisać się do PiSu?OK
[#2624] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2623

Wierzysz? Przecież jesteś niewierzący.pomysł

bo ja wierzę w sprawy i rzeczy realne, a Ty w nierealne, ot różnica

Towarzyszu drogi, czy u was na wsi pod Moskwą, można zapisać się do PiSu

byłby z tym problem, bo na wsi pod Moskwą nie ma tylu głupców co w warszawskim Żoliborzu
[#2625] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2624

Tymczasem autentyk z jednej z parafii, gdzie na ogłoszeniach duszpasterskich zachęcano do wstąpienia do weekendowego wojska czyli WOT. Więcej informacji w zakrystii :)
Widać, nawet karabinowe 500+ nie sprawia, żeby ludzie walili drzwiami i oknami jak to sobie docelowo wymarzył szurnięty Antoś :) 53tys ma być takich wojaczków :)
Jestem jednak pewien, że w razie autentycznego zagrożenia to żaden nie nadstawi głowy za 500zeta :)
[#2626] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@grikas, post #2625

Cacodemon666, a dlaczego wspomniałeś wcześniej o Stalowej Woli, a nie o Leżajsku?
Czy ty też nie wiesz kiedy wróci Diabeł?
[#2627] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2624

bo ja wierzę w sprawy i rzeczy realne, a Ty w nierealne, ot różnica

Wierzysz, że wszystko ci się pomisiowało z tą geopolityką. Prawie w nic nie trafiłeś, nawet w multikulti.

byłby z tym problem, bo na wsi pod Moskwą nie ma tylu głupców co w warszawskim Żoliborzu

To ilu macie tych głupków w partii? Przyznacie się towarzyszu obywatelu?OK
[#2628] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2627

Wierzysz, że wszystko ci się pomisiowało z tą geopolityką.

o ile mnie pamięć nie myli, było całkiem na odwrót niż to co tutaj twierdzisz i wyglądasz mi na nieco tym przerażonego

To ilu macie tych głupków w partii? Przyznacie się towarzyszu obywatelu?

jeszcze do PISu nie zapisałem się
[#2629] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2628

o ile mnie pamięć nie myli

Widzę że jednak cię myli. Musisz zażyć "BinioBill" bez recepty.OK

było całkiem na odwrót niż to co tutaj twierdzisz

Wystarczy zaglądnąć do Gadacza politycznego i sprawdzić jakie banialuki wróżyłeś.

wyglądasz mi na nieco tym przerażonego

Banialukami?
Ja widzę jednak że to raczej ciebie martwi zbyt niska cena ropy i wojska NATO w Polsce. Nie martw się, nie chcemy was atakować, tylko chcemy uniknąć waszej "bratniej pomocy".
[#2630] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2629

Dysonans poznawczy pogłębił się w Twoim przypadku , bo jeszcze pamiętam urojenia jakie pociskałeś na gadaczu, ale chcesz to przypomnę, pierwszy z brzegu; Rosja zaatakuje Ukrainę żeby wybić sobie korytarz na Krym... wtedy była to bzdura do kwadratu, teraz tym bardziej - most energetyczny, most kerczeński..., a jak tam snajperzy z Majdanu, nadal uważasz jakoby zostali wysłani przez Kreml, bo dzisiaj to już nawet sami Ukraińcy w to nie wierzą ?

Ja widzę jednak że to raczej ciebie martwi zbyt niska cena ropy i wojska NATO w Polsce.

Niska cena ropy uderza bardziej w petrodolara, gazy łupkowe itp. niż w Rosję. Wojska NATO są głównie po to w Polsce żeby UE (Niemcy) miała zgryza z nałożeniem sankcji na Polskę. Tobie kompletnie pomerdało się w tej główce. Rosja jest spadkobiercą ZSRR. ZSRR wyzwolił tereny Polski i utworzył państwo polskie dając gwarancje bezpieczeństwa zapisane traktatem w czasie konferencji Wielkiej Trójki. Nie chcę przypominać kto sprzedał Polskę itd., bo każdy to wie, więc ja bym w to NATO nie pokładał takiej wiary, bo NATO realizuje interesy tylko jednego państwa, a w Polsce są nie tylko wojska NATO, także wojska amerykańskie, które nie przyjmują rozkazów z Warszawy i na pewno nie podniosło to poziomu bezpieczeństwa Polski

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2017 21:59:07 przez sigma2pi
[#2631] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2630

i na pewno nie podniosło to poziomu bezpieczeństwa Polski

Jest wręcz przeciwnie
[#2632] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2630

Dysonans poznawczy pogłębił się w Twoim przypadku

A dlaczego? Przecież nie muszę się wybielać, nie jestem Ukraińcem któremu ZSRR wyrugował pamięć o holokauście Polaków, ani nie jestem Niemcem, który winę zwala na "polskie obozy".
Nie jestem też Rosjaninem, który gnębi Polaków już od caratu.OK
Wszyscy wy zagraniczniaki, byście chcieli z Polski zrobić kraj niewolniczy, prawda?

Rosja zaatakuje Ukrainę żeby wybić sobie korytarz na Krym

Nie wiem ile wtedy piłeś butelek wina dziennie, ale być może przesadziłeś.pomysł

Rosoja ===> Separatyści rosojwoscy (np. Motorolin, obywatel Rosaji i mieszkaniec Rosaji). O Mariupol (korytarz) Rosojanie (separatyści sterowani z kraju Motorolina) próbowali się bić, ale sami wiedzą, że bronić się jest łatwiej niż atakować, więc nie zdobyli. Towarzyszu EsTuPe.
Dlatego wybudowali most. Słusznie.

a jak tam snajperzy z Majdanu, nadal uważasz jakoby zostali wysłani przez Kreml, bo dzisiaj to już nawet sami Ukraińcy w to nie wierzą ?

Pieron wie. Ale! Berkut uciekł do Rosaji i był witany jak zasłużony oddział wojsk rosajwoskich???
Hmmm, ukraińska milicja "bohatyrowska" w Rosaji?
Czy coś tu jest nie tak? Halo?
Natomiast, podobno do milicjantów strzelał osobny snajper. Wszystko znajdziesz w necie.

Niska cena ropy uderza bardziej w petrodolara, gazy łupkowe itp. niż w Rosję

Ślicznie. Grunt że ja mało płacę za LPG. Jestem EKO i nie truję ludzi benzyną lub ON.

Wojska NATO są głównie po to

Aby Rosaja już przestała nas molestować tą cholerną "braterską pomocą".OK

Nie chcę przypominać kto sprzedał Polskę

Jedni i drudzy. Jednak Wy Rosojanie, odebraliście Polsce reperacje wojenne. Dlaczego?

link
[#2633] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@Andrzej Drozd, post #2632

Co tak bełkoczesz, to już po polsku nie umiesz napisać, jak uczy prof. Miodek ? . Bełkot pewnie ma ukryć odjazd jaki zaliczyłeś kolejny już raz . Towarzyszu, krótko, wszystko co napisałeś to bzdury wyssane z palca, a ja z tymi bzdurami nie widzę sensu polemizować. Absolutnie wszystko!.
[#2634] Re: antypolska komunistyczna partia PiSS

@Diabeł, post #2575

Polska rodzina zapłaci 100 zł więcej za wodę!

Parlament przyjął ustawę ministra Szyszki o nowym prawie wodnym, które dziesięciokrotnie podnosi opłaty środowiskowe. Co to oznacza dla Polaków opłacających rachunek za wodę? - Czteroosobowa rodzina rocznie za wodę dopłaci ok. 100 zł - przekonuje w rozmowie z "Dziennikiem Gazetą Prawną", prezes spółki zaopatrującej w wodę 3,5 mln mieszkańców.

Ku chwale partii i naczelnego wodza! Ludzie, którzy jeszcze myślicie ze będzie tu lepiej. Nie będzie. Jeśli czujecie, ze coś jest nie tak to nie czekajcie i spierniczajcie już teraz.

[#2635] Re: 1bln zł strat przez PO w ciągu 8 lat!!!

@sigma2pi, post #2633

Jeszcze zapomniałeś tupnąć nóżką. Towarzyszu!OK
[#2636] Re: antypolska komunistyczna partia PiSS

@Diabeł, post #2634

O! Wróciłeś kanalio. Lepszy diobeł od ruskiego agenta.OKOKOK
[#2637] Re: antypolska komunistyczna partia PiSS

@Andrzej Drozd, post #2636

Uważaj, bo odjedziesz na wypoczynek za obrażanie i prowokowanie interlokutorów odzywkami ad personam

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2017 23:31:15 przez sigma2pi
[#2638] Re: antypolska komunistyczna partia PiSS

@sigma2pi, post #2637

Mam nadzieję że piszesz na poziomie FORUM. Bo jakby inaczej, to podchodzi to pod paragrafy.
[#2639] Re: antypolska komunistyczna partia PiSS

@Diabeł, post #2634

Daje 101% gwarancji, ze będzie lepiej.
Jedynie trzeba zwalczyć czerwonkę a reszta to tylko banaly.

OK OK OK
[#2640] Patrzmy na temat!

@Andrzej Drozd, post #2638

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem