[#61] Re: Czy nowy Xbox stanie sie nowa Amiga?

@Olo, post #58

mi na kompie sam windows rzadko przekracza 2% obciążenia CPU

to nie jest takie proste, bo to co widzisz w menedzerze zadan nie jest tak naprawde tym co sobie myslisz. Ile pochlania windows, windows pochlania 100% wszelkich zasobow (mocy, pamieci itd.), kazdy dobry system powinien pochlaniac 100% zasobow. Pytanie raczej jak dzieli zasoby, ile bierze dla siebie, ile przeznacza na inne dzialajace pod jego kontrola procesy...

Windows nie wypada tutaj dobrze i mozna byloby cos napisac na ten temat, ale ide spac
[#62] Re: Czy nowy Xbox stanie sie nowa Amiga?

@selur, post #51

Jestes kolejnym agentem Microshitu, ktory chodzi po forach i glosi prawde objawiona na temat tego badziewia.

Ty tak na serio?
[#63] Re: Czy nowy Xbox stanie sie nowa Amiga?

@Olo, post #58

To, że ty nie widzisz nie oznacza, że nie ma zmian . Między XP a np. Win7 jednak trochę różnic jest ot np. lepsze zarządzanie pamięcią, poprawiona współpraca z wielordzeniowymi CPU , o głupim DX11 nie wspomnę.

UAC, BitLocker/BitLoccker To Go, większy zakres Local GPO, BranchCache, DirectAccess, AppLocker, Windows RE, obsługa i boot z VHD. To tak na szybko ;)
[#64] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5
Może się zapędziłem, faktycznie dorównuje. I nic ponadto. Za Next Genami będzie lata świetlne z tyłu. Faktycznie, odrodzenie.
[#65] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@GumBoy, post #64

Może się zapędziłem, faktycznie dorównuje. I nic ponadto.

i znow blad, dorownuje i idzie dalej tzn. ze przewyzsza. Oczywiscie nowy Xbox i PS beda pewnie wydajniejsze, ale beda byc moze dopiero za rok ok, racja

Takze do tego czasu bedzie to najmocniejsza konsola na rynku.

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2012 14:48:04 przez gx
[#66] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5
Znaczy się MS wraca do korzeni. Szkoda, że X360 był na PPC, utracili częściowo kompatybilność z Xboxem pierwszej generacji. Ciekawe jak będzie ze wsteczną zgodnością oprogramowania tym razem?
[#67] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Ender, post #66

Szkoda, że X360 był na PPC, utracili częściowo kompatybilność z Xboxem pierwszej generacji

OT
Szkoda ? Dla kogo ? M$ stworzył najlepszą konsolę dla graczy w dziejach elektronicznej rozrywki.
Wsteczna kompatybilność ? Komu to potrzebne na stacjonarkach, nie mam pojęcia......
Sam na XO gry z pierwszego iksa odpalałem z kilka razy raptem - natywna biblioteka jest tak spora, że nie ma to sensu, a z drugiej lepiej je odpalać na oryginalnej konsoli.......
Generalnie wsteczna kompatybinośc jest relatywnie fajna na handheldach /Big N/, poza tym to zupełnie nieistotna sprawa...Wrecz lepiej gdy jej nie ma /remak'i, czesto fenomenalne, gier na PS3 czy Halo na XO/

Swoją drogą, z takim avatarem powinieneś od kilku godzin męczyć H4 :) Moja limitka dotrze do mnie dopiero jutro. Cholera......
[#68] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #67

M$ stworzył najlepszą konsolę dla graczy w dziejach elektronicznej rozrywki.
Twoim skromnym jak sądzę, zdaniem
[#69] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #67

najlepszą konsolą był NES/famicom
X360 to spoko sprzęt ale niczym się nie wyróżnia na tle konkurencji która zawsze miała lepiej rozwiązane technikalia:
- PS3 jest mniej awaryjne
- PS3 ma Blu-Ray
- każde PS3 ma dysk
- darmowy net
- pełno pełnych gier w Plusie za 59zł/3m
- więcej gier ekskluzywnych

a co ma X360 dla porównania? płatną grę przez sieć i kijowate napędy DVD gorsze z modelu na model pierwsze lata sypały się jak muchi i były koszmarnie głośne

podoba Ci się to ok, ale pisanie że to najlepszy sprzęt elektroniczej rozrywki... obrażasz elektroniczną rozrywkę głową w mur

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2012 18:20:06 przez XoR
[#70] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5
nie wiem dokładnie jaki będzie procek w Wii U ale będzie na pewno miała lepszy układ graficzny co samo z siebie sprawia że będzie lepsza niż X360 i PS3 które nic sensownego w 1080p nie dają rady pociągnąć ze swoimi grafikami na poziomie X1900/7900
[#71] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@XoR, post #69

OTOTOT

XO jest faktycznie drogie w utrzymaniu, jego pierwsze wersje byly najbardziej awaryjnymi kawalami zlomu /wiem bo dwa mi sie spalily :)/
Nie zmienia to faktu , że dla gracza to jedna z najlepszych konsola ever. Ma najszersza biblioteke gier( gry od 1$ wzwyz), rewelacyjne uslugi /ich jakosc jest sporo lepsza od konkurencji/ etc..
Bluray czy PS+ to fajne rzeczy, jednak nie wplywajace na spektrum tytulow na dany system......
Multimedialnie PS3 jest sporo lepsze, grywalnie nic a nic :) Gdyby nie 1st party Sony, ich konsola zupelnie nie bylaby warta zainteresowania .Wiem bo kilkaset godzin przy niej spedzilem :)

Faktycznie, XO moze i nie jest najlepsza konsola ever /, na pewno jest jedna, ktora miala najwiekszy wplyw na branze /pozytywny/. Ciekawe gdzie bylyby sieciowe uslugi konkurencji gdyby nie firma z Redmond.
No i to już bezwzglednie, ma najlepszego pada ever.
I nie chodzi mi tu o pisanie poemow na temat M$, konsol troche mam, tysiace godzin przy nich spedzilem i wg mnie tak to wyglada :)

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2012 18:41:45 przez michalmarek77
[#72] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #67

Ugh.
[#73] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #71

No i to już bezwzglednie, ma najlepszego pada ever.

Ugh.
[#74] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5
Wystarczy spojrzeć na problemy z softem z x86 32-bit/64-bit. Nie wszystko działa, szczególnie starsze oprogramowanie.

Nie trafił mi się jeszcze ani jeden program pod Windowsa 32 bit który by na W7 Pro 64 bit nie działał.
[#75] Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #71

a wg. mnie PS3 jest lepsza i ma lepszego pada (po dokupieniu klipsów na triggery )

BTW. jak kochasz tak M$ to poproś ich ładnie o taką promocję jak ma SONY: http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,11872434,A_jutro_w_PlayStation_Plus____10_darmowych_gier__I.html
[#76] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@XoR, post #75

Tonący brzytwy się chwyta

Sony ma tylko te swoje 4 ekskluzywy, lepszy krzyżak w padzie i darmowy swiecacy pustkami multi :) Resztę xbox zjada na sniadanie :)
[#77] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #76

http://www.vgchartz.com/
jakoś nie widać aby PS3 się sprzedawało gorzej od X360
[#78] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@XoR, post #70

nie wiem dokładnie jaki będzie procek w Wii U ale będzie na pewno miała lepszy układ graficzny

Procek oparty na okrojonym z rdzeni, MHz, cache... energooszczednym POWER7 (tu nie bede pisal co i jak), czyli konstrukcja duzo nowoczesniejsza niz w X360 i PS3, i pewnie musi uplynac troche wody w wisle zeby develop. nauczyli sie nowej technolog.., natomiast GPU od ATI z serii 7xxx (czyli GCN), ale nie to tak przykuwa uwage, pomijajac tego pada z ekranem , co najwieksza jak do tej pory ilosc pamieci eDRAM (do tego dosc nowoczesnej), bo az 32MB!!!, dla porownania X360 ma 10MB, a PS2 tylko bodaj 4MB (jest to jedna z tych glownych przeszkod przy emulacji PS2 na zwyklym PC z DDR2 czy nawet DDR3...)

Czytalem o tych nowych spekulacjach dt. PS4 i jezeli rzeczywiscie bedzie to praktycznie zwykle AMD A10, nie rokuje najlepiej...
[#79] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@XoR, post #77

3DS sprzedaję się najlepiej ale porównując go do x360...

Z resztą sony same wypuściło cichaczem klucze do ps3 co by podbić sprzedaż :) KLIK - czyli jest już złamane na amen definitywnie :) Dzieci się skuszą na kradzione gierki i sprzedaż trupa podskoczy ok, racja
[#80] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #79

dobre i otworzyla sie droga do MorphOS na PS3
[#81] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #76

darmowy swiecacy pustkami multi

Gram od ponad 4 lat i NIGDY nie miałem problemu z pustkami o których piszesz.
Reszty posta nawet nie chce mi się komentować bo jest zwykłym rulezowaniem.

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2012 08:34:28 przez GumBoy
[#82] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@gx, post #78

i pewnie musi uplynac troche wody w wisle zeby develop. nauczyli sie nowej technolog..,

Myślisz, że będą się jakoś szczególnie spinać, żeby wyciskać poty przy kolejnych Mario i Zeldach?
Skoro do tej pory tego nie robili?
[#83] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@GumBoy, post #82

Myślisz, że będą się jakoś szczególnie spinać, żeby wyciskać poty przy kolejnych Mario i Zeldach?

to sie dopiero okaze w przypadku Wii U, ale w przypadku X360 to korzystaja i to pelna para.
[#84] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@GumBoy, post #81

Przy tytułach ekskluzywnych siedzą ludzie, ale przy niektórych tytułach multiplatformowych świeci pustkami :)
[#85] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@gx, post #83

Tylko że ja pytałem o konsolę Nintendo a nie MS. To że developerzy na X/PS się spinają jest wiadome.
To, że developerzy na N jakoś szczególnie wyszukanych silników graficznych nie robią ani specjalnie w wyciskanie potów ze sprzętu się nie bawią też jest wiadome. Bo i po co? Żeby zrobić odjechanego graficznie Mario?

Nintendo nigdy nie potrzebowało mocnych maszyn, bo ma zupełnie inny target.
[#86] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #84

Jako hinta napiszę Ci, że grałem w sieci w dziesiątki gier (wcale nie wyłącznie w exy) i NIGDY nie miałem problemu. Dalej uważam, że bajki piszesz.
[#87] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@GumBoy, post #85

Zelda na N64 była mistrzowska pod względem graficznym :)
[#88] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #87

Nie tylko graficznym :)
[#89] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@Diabeł, post #87

No nie wiem czy taka mistrzowska pod tym akurat względem.
Pod kilkoma innymi, owszem.
[#90] Re: Bounty na port MorphOS-a na PowerMaca G5

@michalmarek77, post #88

Nie wątpię, niestety krótko się nią pobawiłem ponieważ musiałem oddać konsole :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem