Komentowana treść: Genesi - oświadczenie
[#31] Re: Genesi - oświadczenie

@quaint, post #3

W odpowiedzi na komentarz #3

troche jeszcze mosowiec zostalo i pewnie tez wszystkie nie rzuca sie do zmiany platformy

Wlasnie. :) A zreszta czy ktos slyszal o jakiejs pegazowny, ktora po oswiadczeniu Genesi (minelo pare dni od tego "nieoficjalnego") nagle zdecydowala sie pozbyc Pegasosa? W koncu przesiedlismy sie na te platforme dzieki MOSTeamowi, bPlanowi, a nie Genesi. No a przeciez MOSTeam i bPlan dzialaja i dzialac raczej beda. :)
[#32] Re: Genesi - oświadczenie
Musze powiedziec, ze ja sie wczoraj nieco podnioslem na duchu. :) Istnieje grupka pegazowych ludkow, kotra twierdzi, ze dobrze sie stalo. I ja powoli zaczynam sie przekonywac do ich zdania. Duzo lepsza jest sytuacja w ktorej wiadomo, ze Genesi nie chce finansowac MorphOSa niz taka fikcja jaka byla przez ostatnie miesiace. BBRV glupio sie usmiechali, rulezowali a w rzeczywistosci mieli to wszystko gdzies. Tak jak to wszystko walnelo to przynajmniej cos sie ruszy. Zaczely nawet chodzic sluchy, ze w niedalekiej przyszlosci mozna sie spodziewac publicznej wersji MOSa 1.5.

Jak sie tak zastanowic to wlasciwie nic strasznego sie nie stalo. Przeciez bPlan sprzet chce produkowac (zwlaszcza, ze linuxowcy tez troche maszyn chca), Wiekszosc MOSTeam chce kontynuowac prace nad MOSem. W sumie kogo to obchodzi, ze odpadl i tak fikcyjny sponsor? :) Akurat z "wielkiej trojcy" (Genesi, bPlan, MOSTeam) to Genesi mialo marginalne znaczenie. Po kazdej stronie jest jakis "gadacz" pelniacy ta sama role co krolowa w Wielkiej Brytanii. Zarowno BBRV, Bill z AI jak i ten smieszny "konsultant od wizytowek" z KMOS sa tylko po to zeby sie usmiechac i robic wokol siebie wrazenie, ze to wszystko jest jakas "firma" a nie tylko zabawa (chociaz czesto duzo powazniejsza niz robota "prawdziwych firm") grupki pasjonatow. Taka gra pozorow. Genesi olalo to wszystko juz dawno tyleko dopiero teraz to tak naprawde wyszlo na jaw. I lepiej, ze w koncu wyszlo. Jakby nie wyszlo to nadal bysmy sie wkurzali dlaczego nie ma MOSa 1.5 i wieszali psy na MOSTeamie. ;) Teraz przynajmniej wiadomo co jest grane i czekamy tylko na oswiadczenie MOSTeamu. Jestem prawie pewny, ze bedzie mialo pozytywny oddzwiek. Nie chcialbym zapeszyc ale cos czuje w kosciach, ze calkiem niedlugo bedzie sie mozna spodziewac MOSa 1.5. Tez tak czujecie? :) A moze ktos ma jakies wiesci w tej sprawie, bo na przeczuciach moich zmeczonych kosci raczej nie ma sie co opierac. ;)

Tak wiec krzyzyk na droge Genesi. Fajnie bylo, pomogli rozpropagowac MOSa, mocno pchneli go do przodu (a wlasciwie ludzi, ktorzy go robili). Jednak MorphOS istnial zanim Genesi wiedzialo co to takiego. Poprostu wracamy do punktu wyjscia ale z naprawde mocno zaawansowanym (jak na worunki amigowe) MorphOSem 1.5. Nie ma co chyba plakac. Ja juz otarlem lzy i znow slucham remixow z C64/Atari (to zawsze oznacza, ze mam dobry humor). :D
[#33] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #29

W odpowiedzi na komentarz #29

chłopie, wrzuć na luz, bo niestety, momentami nie da się ciebie czytać, a filtrowania twoich postow nie ma, wiec miej na wzgledzie innych ludzi i ogranicz sie do racjonalnych postow i przemyslen, nie do bzdur i demagogii.
[#34] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #29

W odpowiedzi na komentarz #29

Ze wiecej pegazowiec kupilo pegazy tylko dla mosa widac po watku: http://www.morphzone.org/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=3094&forum=9
[#35] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #19

W odpowiedzi na komentarz #19

I tu sie mylisz, nie kazdy byl swiadom, ze bedzie trzeba zaplacic pisaniem softu pod Linuxa!!!

Co za bzdura! Szaman, czy zauważyłeś, że gdyby usunąć z tego wątku wszystkie Twoje posty, w których piszesz o rzeczach, o których nie masz bladego pojęcia, to nic by nie zostało? Genesi nikomu nigdy nie kazało napisać cokolwiek na Linuksa.
[#36] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #13

W odpowiedzi na komentarz #13

owce powinny być wdzięczne za MOSa, który i tak dla Genesi był utopionymi pieniędzmi.

No kurcze, a czego sie BBRV spodziewali? Przeciez wszystko sie rozwinelo wrecz cudownie jak na tak chory i miniaturowy ryneczek. Jak wroce do chaty to poszukam oswiadczenia BBRV w ktorym wyraznie napisali: "nie chcemy zarabiac na MOSie". W te ich brednie o stworzeniu nowej, inteligentnej telewizji i tak chyba nikt nie wierzyl. Zeby zrobic TV nowej generacji to nie trzeba pisac nowego systemu zgodnego z jakims prehistorycznym AmigaOS. :) Wszystko co mowili to byla sciema i tylko robienie "fajnej atmosfery" wokol siebie. Nawet im to wychodzilo. :) Przeciez to cale przedsiewziecie nie mialo jakichkolwiek szans na zarabianie. Myslalem, ze oni o tym wiedza (zwlaszcza, ze kiedys to wyraznie napisali w swoim oswiadczeniu). Bylem w 100% pewny, ze MOSTeam pracuje za darmo nie liczac maszyn jakie dostali (zarobek raczej symboliczny). Dla mnie wszelkie komercyjne gadki AI, Hyperionu, tego smiesznego ludka z KMOS czy BBRV zawsze byly niczym. Nie dam sie przekonac, ze chec zysku moze lezec u podstaw jakiegokolwiek amigowego przedsiewziecia (sprzetowego czy softwareowego). Poprostu nie wierze w to i dziwie sie, ze ludzie ktorzy sa podobno "wielkimi biznesmenami z zachodu" ludza sie tym. Jest 512 sposobow na latwieszy, pewniejszy i wiekszy zysk... :)
[#37] Re: Genesi - oświadczenie

@baderman, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

Strasznie wrazliwy jestes! :D

Tak Cie boli moja krytyka Genesi? Wspaniala firma to jest, wiem...
[#38] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #13

Genesi umożliwi wypuszczenie 1.5 tylko wtedy, jeśli Zapek ustąpi. A ponieważ on nie chce ustąpić, to 1.5 może się w ogóle nie ukazać,

Genesi nie może uniemożliwić wypuszczenia 1.5.
[#39] Re: Genesi - oświadczenie

@Grzegorz Kraszewski, post #35

W odpowiedzi na komentarz #35

A czy Ty nie zauwazyles, ze to celowa prowokacja.
[#40] Re: Genesi - oświadczenie

@Grzegorz Kraszewski, post #35

W odpowiedzi na komentarz #35

Genesi nikomu nigdy nie kazało napisać cokolwiek na Linuksa

No i to chcialem przeczytac!
[#41] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #19

Sadzisz bzdury jak zwykle. Nikt nie żąda zwrotu darmowych Pegazów od ich posiadaczy. Maszyny ODW to zupełnie inna kwestia, ich nabywcy wiedzą, że nie będą koniecznie pisać pod MOSa. Twoje porównanie do mafii jest zupełnie chybione, a do sekty porównałbym raczej betarycerzy.
[#42] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #30

W odpowiedzi na komentarz #30

Wiesz, to ciekawe jest. Za A4000 z dodatkami dałem sporo ponad 10000, a sprzedałem za 2500. Nawet nie uwzględniając inflacji to cztery razy więcej. I jakoś nie żałuję ani kupna, ani sprzedaży. Wszystko we właściwym czasie było.
[#43] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #36

W odpowiedzi na komentarz #36

Juz ktos to napisal... Dzieki MOSowca mieli przetestowany sprzet i po poprawkach (zmiana mostska) mozna zaczac na nim zarabiac, przedtem to bylo na zwrocenie sie kosztow, teraz mozna rozpoczac cos na wieksza skale (np wlasnie rynek Chinski, na ktory ma chrapke Eytech). Caly komputer ma kosztowac ok $900-$1000 wraz z monitorem, specjalna obudowa itp...
[#44] Re: Genesi - oświadczenie

@Kaczus, post #43

W odpowiedzi na komentarz #43

Azja zaczyna bardzo lubić Linuksa, szczególnie po ostatnich rasistowskich zagrywkach Microsoftu. Niech co tysięczny Chińczyk kupi Linux-boxa... ;)
[#45] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #41

W odpowiedzi na komentarz #41

Maszyny ODW to zupełnie inna kwestia, ich nabywcy wiedzą, że nie będą koniecznie pisać pod MOSa.

Co masz przez to na myśli? ODW _dostali_ programiści i sprzętowcy związani z wieloma platformami, aby mogli kontynuować swoją pracę. Programowanie pod Linuxa nie było jednym z wymogów - ODW dostali oczywiście ludzie wziązani z Linuxem, ale także z MorphOSem, czy nawet ludzie produkujący osprzęt dla Amigi jak np. Michael Boehmer.
[#46] Re: Genesi - oświadczenie
A moze by tak skonsultowac sie z "zawodowym konsultantem"? Tym od wizytowek. Szef wielkiej korporacji KMOS na pewno wyciagnie z dolka MorphOSa. ;) Jestem pewien, ze mialby milion wspanialych rad i rozwiazan problemu.A tak swoja droga to jestem ciekawy co on porabia i czy juz zarabia na AmigaOS. ;)

Zauwazyliscie, ze zwolennicy AmigaOS4 zachowuja sie bardzo powsciagliwie i grzecznie w tej naszej ciezkiej sytuacji? Zero docinek, klotni. Zupelnie jakby wyjechali na wakacje. A moze wyszli z zalozenia, ze lezacego nie wypada kopac? :)
[#47] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #26

W odpowiedzi na komentarz #26

Im gorzej (na jakiejs platformie) tym lepiej (dla kogo?).
[#48] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #13

@ 1

Genesi ma 5 akcjonariuszy - Bill Buck, Raquel Velasco, Ralph Schmidt, Gerald Carda i Thomas Knaebel. Z tego co sie dowiedzialem ich udzialy sa mniejwiecej rowne.
[#49] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46
Po prostu przynajmniej ja nie mam powodow do radosci. Co w tym wesolego, ze kilkaset osob zyje w niepwenosci o przyszlosc swojego sprzetu i wybranego rozwiazania? Dla mnie w tym nie ma nic wesolego, wrecz przeciwnie. Moze dla niektorych osob te kilka tysiecy za komputer to grosze, ale dla innych to ladnych kilka miesiecy ciezkiej pracy. Zycze wszystkim pozytywnego rozwiazania tej sprawy, moze w koncu MOS 1.5 trafi w rece spragnionego poprawek tlumu, oby tak sie stalo, czego Wam wszystkim z calego serca zycze.

Howgh!
Mandi^ATO

[#50] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #19

Ja dostalem Pegaza nie za friko, ale ze znizka. I dostalem go do pisania pod MOSem. Inni, ktorych znam, dostali darmowe Pegazy (nawet niektorzy kilka dni temu) i maja je do pisania pod MOSem - o zadnej pracy pod Linuxem nie ma mowy (no chyba ze ktos sam chce), nie wiem skad to wymysliles.
[#51] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

Zauwazyliscie, ze zwolennicy AmigaOS4 zachowuja sie bardzo powsciagliwie i grzecznie w tej naszej ciezkiej sytuacji? Zero docinek, klotni. Zupelnie jakby wyjechali na wakacje. A moze wyszli z zalozenia, ze lezacego nie wypada kopac? : )

My zwolennicy OS4 czytamy (bo nas to interesuje) ale się nie wtrącamy (bo to nie nasze podwórko,no może trochę).

Mam jednak pewną satysfakcję (nie z powodu kłopotu MOSTeam), że sugerowałem takie działania Genesi kilka miesięcy temu i usłyszłem, że to są , tu cytat bzdury nie poparte faktami, itp.

Do tego pisano o zwolennikach OS4(gdy ten miał jakieś kłopoty), że kłamią jak psy itd, itp. Wypowiadali to ludzie będący blisko MOSa i wychwalali(nie wszyscy) jak to u nich (Peg/MOS/Genesi) wszystko świetnie idzie, a w OS4Team to dno, żenada, wszystko w betatestowaniu, a w ogóle to nie prawda, złodzieje i oszuści. Były setki LOLi, MegaLOLi, itp.

Czy ja teraz mam krzyczeć, że kłamali jak psy, wiedząc co się święci i wprowadzając potencjalnych klientów w błąd?

Czy ich to coś nauczy?

Mimo wszystko życzę pozytywnego rozw. sytuacji bo kolejny odpływ developerów z amiświatka bardzo osłabia drugą stronę.

PS. Patrzę jak się wielu z Was pociesza(że to nie koniec a nawet to dobrze) i widać jak na dłoni, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gdy my pocieszliśmy się, że będzie lepiej trudno było liczyć na chociażby milczenie ze strony niektórych osób.

Pozdrawiam.
[#52] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #36

W odpowiedzi na komentarz #36

Jest 512 sposobow na latwieszy, pewniejszy i wiekszy zysk... :)

Podaj kilka... bo mam wrażenie że masz gotowe recepty dla każdego.

Jakoś mam wrażenie że chyba nie wiesz ile tak naprawdć zarabia przecićtny polak. No chyba że wierzysz w te brednie statystyczne mówiące że średnia krajowa na polaka to ponad 2000zł??

Konkretną i na temat odp. MDW proszć aby nie robić brednio serialu.

[#53] Re: Genesi - oświadczenie

@pekdar, post #52

W odpowiedzi na komentarz #52

jasne ze 2000pln - skoro pan K... zarabia miliony to srednia wychodzi wuasnie taka

ja rowniez czekam na info jak zarobic 2000-3000pln - z checia dorobie - nawet jak mialbym dojezdzac :)

[#54] Re: Genesi - oświadczenie

@pini, post #51

W odpowiedzi na komentarz #51

sugerowałem takie działania Genesi kilka miesięcy temu i usłyszłem, że to są , tu cytat bzdury nie poparte faktami, itp

Ja pisalem o tym rok temu (zobaczcie na komentarz nr 8) i nie chce tutaj przytaczac odpowiedzi na te moje slowa - bylo, minelo. Mam nadzieje, ze zostana wyciagniete odpowiednie wnioski i relacje czerwonych z niebieskimi sie polepsza.
[#55] Re: Genesi - oświadczenie

@marcik, post #50

W odpowiedzi na komentarz #50

o zadnej pracy pod Linuxem nie ma mowy (no chyba ze ktos sam chce), nie wiem skad to wymysliles

Powtarzam po raz trzeci - to byla prowokacja! Chcialem sprawdzic jak jest naprawde i widze, ze twardo stoicie za MOSem i macie zamiar nadal dla niego pisac nowe oprogramowanie. I bardzo dobrze, tak trzymac.
[#56] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #55

W odpowiedzi na komentarz #55

Jesli to byla prowakacja to dla mnie bardzo dziecinna. Ja to tratkuje jako zwykle pieprzenie bez sensu, na temat ktorego sie nie zna. EOT z mojej strony.
[#57] Re: Genesi - oświadczenie

@pekdar, post #52

W odpowiedzi na komentarz #52

A kogo Polska obchodzi? W Polsce to mozna najwyzej mieszkac, powiesic sie albo ogladac stare filmy (to jedyne co lubie w tym kraju). Na pewno nie warto tu pracowac. Mozna mieszkac ale pracowac trzeba w innym kraju. No chyba, ze komus nie zalezy na kasie (jak mi). Wtedy moze sobie gdzies tam chodzic odwalac te swoje 8 godzin (bez wiekszego zaangazowania). MorphOS raczej nie byl tworzony tylko przez biedakow z Polski, Czeczenii, Zairu, Ukrainy i Ugandy Dolnej wiec w tym przypadku malo mnie obchodzi ile zarabia przecietny Polak. Sam dostaje marne 1200 zl na miesiac (z tej osmiogodzinnej codziennej roboty), a kupa znajomych z mojego miasta morduje sie za 700-900 zl na miesiac. To jest zalosne i szczerze im wspolczuje ale tak prawde mowiac malo mnie to obchodzi. Ja sPolski nie zmienie. Probowali juz moi pradziadowie, dziadowie, ojcowie i wyszlo im jedno wielkie G. Ja nie jestem patriota/faszysta - jestem czlowiekiem. Malo mnie obchodzi gdzie sie urodzilem. "Przywiazanie chlopa do ziemi" to raczej nie nasza epoka. :)

Przypomne po co ja wlasciwie gadam o tej kasie i zarobkach. Nie po to zeby pobrylowac i pokazac jak to ja wszystko wiem (ja akurat nie lubie miec racji - zwlaszcze gdy jest ona przykra). Ja poprostu nie wierze, ze na jakimkolwiek amigowym przedsiewzieciu da sie dzisiaj zarobic. Czlowiek mieszkajacy w normalnym kraju (chocby Anglia, Francja, Niemcy, cos z krajow Skandynawskich) pracujacy normalnie zarabia wiecej niz np. ktos piszacy MorphOSa czy robiacy gre na platformy amigowe. Przeciez programisci tworzacy istotne elementy systemu operacyjnego to sa takie mozgi nie z tej Ziemi, ze spokojnie mogliby pracowac gdziekolwiek za naprawde konkretna kase. Dlatego uwazam, ze amigowe systemy i programy nie moga byc tworzone tylko dla kasy, bo inaczej skonczy sie to tak jak wlasnie sie skonczylo (mam nadzieje, ze nie definitywnie) z MOSem. AmigaOS4 nie zarobi na dluzsza egzystencje Hyperionu, KMOSa i kto tam jeszcze jest w spolce. Wystarczy zsumowac sobie ewentualne wplywy ze sprzedazy, podzielic na ilosc developerow, porownac z dowolna inna "normalna" pensja w normalnym kraju. Nikt nie bedzie produkowal AmigiONE czy Pegasosa tylko dla AmigaOS czy MorphOS. Ja nie lubie (delikatnie mowiac) Linuxa i nic mnie do uzywania go nie zmusi ale popieram go i ciesze sie, ze trzyma przy zyciu Pegasosa (AmigeONE zreszta pewnie tez). Swietnym pomyslem jest przyklejenie sie do takiego sprzetu. To daje jakas (marna ale jednak) gwarancje, ze przynajmniej sprzet bedzie sie rozwijal. A samego Linuxa to ja mam tam gdzie polityke i religie. :)

A konkretne rozwiazania? Roboty dla programistow i grafikow (oczywiscie sensownych) jest kupa. Trzeba sie tylko zakrecic przez nieco w sieci. Oczywiscie absolutnie nie w Polsce. Tutaj mozna najwyzej mieszkac jezeli mozliwa jest praca przez siec. Pierwsza i podstawowa sprawa to nie brac pod uwage tego kraju. Zapomniec, ze sie ma dowod osobisty, ze sie zna jezyk polski. Poprostu postawic czlowieczenstwo nad patriotyzm. :)

Piszac chocby stosunkowo proste gry dla przeroznych platform mobilnych (telefonow nie wiem z jakiego powodu zwanych u nas "komorkowymi") przecietny developer z MOSTeam zarobilby znacznie wiecej niz na tym calym MOSie. I dlatego tym bardziej chyle czola przed cala ekipa zarowno MOSTeam jak i Hyperion. To sa wielcy ludzie, to co robia jest niesamowite. Jestem pewien, ze nie robia tego dla kasy, bo na tym rynku kasy nie ma i nie bedzie. I nie zmieni tego ani Bill Buck ze swoja urocza Rachel Velasco ani "konsultant" z KMOS. Tu sie nie da zarobic - to jest platforma dla hobbystow. I to mnie w niej tez pociaga. :) Moze istniec tylko dzieki takim pasjonatom jak Hyperion, MOSTeam i garstka uzytkownikow.
[#58] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #55

W odpowiedzi na komentarz #55

I bardzo dobrze, tak trzymac.

Jakoś tak mało przekonywująco to zabrzmiało... ;) Zwłaszcza w kontekście tzw. "ciekawostki" ;)
[#59] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #13

1. MOS jest własnością akcjonariuszy Genesi, a więc nie BBRV jedynie, a także panów z bPlanu i nie wiadomo kogo jeszcze. Z oświadczenia wynika pośrednio, że Zapek nie ma żadnych praw do MOSa, bo prawdopodobnie nie posiada akcji Genesi. Podejrzewam, że Buck ma pakiet większościowy i będzie decydować o przyszłości (lub jej braku MOSa).

Ktory mos? TO ze jacys akcjonariusze genesi maja jakies prawa wlasnosci do mosa nie znaczy ze genesi tez je ma. genesi ma licencje na 1.4.iles i na nic wiecej. bez splacenia Zapka raczej nie widze mozliwosci dla genesi zeby dostali licencje na 1.5.

No chyba, że MOSowce schowają swoją dumę, zbiorą się do kupy i kupią w Hyperionie licencję, w co jakoś nie wierzę...

nie mosowce a BBRV czyli genesi. i nie w hyperionie a w kmos/amiga inc. pisal o tym Fireden kilkukrotnie na amigaworld. hyperion deklaruje gotowosc przeportowania os4 na pega jesli tylko genesi bedzie mialo odpowiednia licencje (na co hyperion nie ma wplywu).

[#60] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #57

W odpowiedzi na komentarz #57

To sie wszystko zgadza, jednak aby cos robic dla idei trzeba miec tez jakies srodki na przezycie. Wiesz sa ludzie ktorzy wola pracowac za troche mniej kasy, ale za to wykonywac prace ktora lubia. Pewnie Friedeny mogliby zarabiac z 10 000 euro na miesiac, programujac pod winde, zamiast 2-3 tys piszac OS4.0. Jednak pomimo iz na pisaniu OS4.0 specjalnie sie nie wzbogaca, to chociaz dzieki tym 100 tys euro ktore wplynelo na konto Hyperionu chociaz nie musza sie martwic ze nie maja co do garnka wlozyc. To tak jakby do Ciebie przyszedl jutro szef i powiedzial "sluchaj MDW, od jutra juz tu nie pracujesz ale nie martw sie mam dla Ciebie 2 propozycje pracy, jedna to programowanie na amige za 1000zl, druga to kopanie rowow za 2000zl. Nie znam Cie osobiscie, jednak mam wrazenie ze pomimo mniejszej gazy, jednak wybralbys robote ktora lubisz. Lecz gdyby propozycja brzmiala "programowanie pod amige za darmo lub kopanie rowow za 2 tys", to coz trzeba by bylo zakasac rekawy i wziac lopate w dlon, z czegos przeciez rodzine utrzymac trzeba.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem