Komentowana treść: Genesi - oświadczenie
[#61] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #32

W odpowiedzi na komentarz #32

Heh juz wszystko prawie było jasne, a tu BBRV znów wszystko psuje:

Now, this is a real sale that Genesi can make money with and if there

are enough of them we can and will support MOS development
:))
[#62] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #57

W odpowiedzi na komentarz #57

Probowali juz moi pradziadowie, dziadowie, ojcowie i wyszlo im jedno wielkie G. Ja nie jestem patriota/faszysta

Co ma wspolnego patriota z faszysta ??
[#63] Re: Genesi - oświadczenie

@Sventevith, post #62

W odpowiedzi na komentarz #62

Bo podobno skini to najwieksi patrioci - tak sie teraz przyjelo, takie dziwne czasy, w ktorych odwraca sie kota ogonem.

Adolf byl patriota - nawet ostatnio to w kinach udowadniaja! :D
[#64] Re: Genesi - oświadczenie
Co do MOSA 1.5 to czy się ukaze to kwestia kto ma prawa. Z jednej strony twierdzą, że Zapek jest mało istotny a z drugiej, że jak nie ustąpi to MOSA nie będzie. Dla mnie to tylko pretekst aby MOSA zostawić ale nie zniechęcić do siebie ludzi. Skoro Zapek nieistotny to na pewno by go wydali. Dziwicie się, żę MOSTeam milczy, a co ma mówić skoro główny guru od MOSA ma udziały w Genesis. On kase dostawał to nic nie mówił a reszta została oszukana i tyle.
[#65] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #18

W odpowiedzi na komentarz #18

Skąd masz jeśli wolno spytać takie wiadomości na temat sprzedaży Amithlona i czy jesteś na bieżąco z jego obecną sytuacją, że się tak nie przypadkowo spytam?

[#66] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #31

W odpowiedzi na komentarz #31

Na jedym z zachodnich forum były takie osoby (A na pewno jedna :).

Ogłaszały, że mają dość i opuszczają platformę.
[#67] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #44

W odpowiedzi na komentarz #44

Jakich rasistowskich? Wiem, że forum nie to, ale może zarzucisz chociaż jakims linkiem albo co...

Ciekawym tego, a na innych site;ach jacyś mniej zorientowani chyba ludzie :)
[#68] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

Nie prowokuj... Bo, a nóż wypowiesz o jedno słowo za dużo...
[#69] Re: Genesi - oświadczenie

@pekdar, post #52

W odpowiedzi na komentarz #52

Bo średnia krajowa to JEST 2000 PLN, ale nie oznacza to, że wszyscy tak zarabiają (nawet niekoniecznie większość).
[#70] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #57

W odpowiedzi na komentarz #57

Wypraszam sobie. MNIE Polska obchodzi!!
[#71] Re: Genesi - oświadczenie

@Jacek Piszczek, post #45

W odpowiedzi na komentarz #45

Co masz przez to na myśli?

Dokładnie to:

ODW _dostali_ programiści i sprzętowcy związani z wieloma platformami, aby mogli kontynuować swoją pracę.
[#72] Re: Genesi - oświadczenie

@Kwiatki, post #53

W odpowiedzi na komentarz #53

Ależ to proste, trzeba skończyć odpowiednie studia (nie jako tysięczna osoba na marketingu i zarządzaniu w Pcimiu Dolnym), przeprowadzić się do większego miasta (pomaga), na początku zahaczyć się w mało ciekawej pracy i szukać, zdobywać doświadczenie, kontakty, znajomości. Gotowej recepty nie ma i to właśnie dyskwalifikuje większość ludzi. Część też odpada z powodu braku funduszy na starcie, jeśli np. rodzice nie chcą tych studiów finansować. I jeszcze jedno, o pracy od 8 do 16 za te pieniądze raczej zapomnij, raczej 8 - 20, taki kraj mamy.
[#73] Re: Genesi - oświadczenie

@Softfailur, post #65

W odpowiedzi na komentarz #65

Skąd masz jeśli wolno spytać takie wiadomości na temat sprzedaży Amithlona i czy jesteś na bieżąco z jego obecną sytuacją, że się tak nie przypadkowo spytam?

Sledze amigowe newsy szczegolowo od 12 lat. Nie chce mi sie szukac oswiadczenia autora programu, ale na bank dal on sobie spokoj z dalszym rozwojem tego emulatorka glownie wlasnie z powodu piractwa. No chyba, ze cos sie w ostatnich dniach zmienilo?
[#74] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #73

W odpowiedzi na komentarz #73

Sledze amigowe newsy szczegolowo od 12 lat.

I takie bzdury sadzisz...

Jakby co, to była prowokacja.
[#75] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #72

W odpowiedzi na komentarz #72

Cały czas słysze taki kraj taki kraj. Mamy niepodległość od 15 lat do tego wiekszość społeczenstwa została zdemoralizowana przez 50 lat p******onej komuny. Europa rozwijała sić przez te 50 lat. Chodź w nie najlepszym kierunku widać jak bokiem wychodzi socjal Francji i Niemcom. Moim skromnym zdanim przy takiej socjalistycznej polityce jaką prowadzi UE nigdy Europa USA nie dogoni. W byłym NRD wcale tak różowo nie jest mimo, że wpompowano tam miliardy Euro efekt demoralizacji komunizmu. Problem leży w naszej mentalności. Po wojnie Niemcy były zrujnowane odbudowali sić poprzez cićzką prace. Osmańczyk korespondent wojenny już w 46 roku napisał swietną ksiązke w której krytykował korupcje oraz lenistwo polaków i stwierdził, że za 15 lat Niemcy które miały snakcje i były pod wpływami państw zwycićskich odbudują sić oraz staną sić członkiem ONZ oczywiści został wtedy wyśmiany ale wszytko sić sprawdziło :D

Wićc zamiast biadolic jak jest trzeba sić wziąść do pracy i cićką uczciwą pracą wypracować lepszą przyszłość. Poczytajcie sobie jakiej wysokoci były zarobki w RFN po wojnie.

Co do wyjazdu z kraju i patryjotyzmu to nie mam zamiaru zniweczyć pokoleń moich przodków którzy przelewali za mnie krew, należy im sić szacunek oraz jestem ich dłużnikiem wićc pracuje, żeby ich poświćcenie nie poszło na marne. Wićc nie mówcie k****, że jest to faszyzm, bo obrażacie mnie oraz miliony istnień ludzkich walczących o ten kraj. Spytajcie Niemca, Francuza czy Anglika czy chcą wyjechać ze swojego kraju mićdzy innymi dzićki temu mają jak mają. Rzaden naród o nas nie zadba jesli nie zadbamy o siebie sami, a każdy naród ma taki kraj na jaki sobie zasłużył. Gówno mnie obchodzi co robią czy mówią ja robie swoje i tyle.

Co do edukacji Fei masz racje. Setki gówninaych szkół gdzie kupujesz mgr. A z tą kasą to rożnie bywa. W tym roku skończyłem drogą szkołe moi rodzice do zamożnych nie należą. Trochć mi pomagali do tego kredyt studnecki i własna kasa. Jakoś sić udało kwestia chćci oraz cieżkiej pracy. Teraz suma 3 tys nie jest dla mnie jakąś magiczną liczbą.
[#76] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #72

W odpowiedzi na komentarz #72

W przypadku pracy w której trzeba coś zrobić a nie tylko pokazać papier studia można sobie odpuścić. :) Lepiej ten czas przeznaczyć na naukę tego co sie chce robić. Tytuł magistra czy inżyniera już się tak zdewaluował, że i tak się na to nie zwraca uwagi. Jakby mnie kiedyś w jakiejś pracy poprosili o dyplom to bym poprostu wyszedł bez słowa nie pokazując go (musiałbym go zresztą najpierw znaleźć, bo walnąłem go gdzieś w lipcu 2001 i od tamtej pory nie widziałem). Człowiek naprawdę zainteresowany programowaniem robi na własną rękę takie pięcioletnie studia najwyżej w rok. Bez stresu, tony niepotrzebnych przedmiotów i ze sporym doświadczeniem, którego na studiach próżno szukać.

Studia mają chyba sens jak ktoś zamierza być prawnikiem, lekarzem, nauczycielem... Nie znam uczelni na której nauczono by na przykład modelować i animować 3D czy rysować tekstury. A nawet jak jakaś uczelnia ma 1 czy 2 semestry tego typu zajęć laboratoryjnych to i tak na nie szkoda czasu. Program całych tych zajęć robi się w domu w ciągu tygodnia. Przecież podczas takich zajęć ludzie nie są w stanie nawet "przelecieć" podstawowych opcji w jakimś 3DStudio, Maya czy Photoshopie. :) W przypadku takiej pracy studia nie tylko nie pomagają ale wręcz przeszkadzają, bo zabierają czas i nerwy.
[#77] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #76

W odpowiedzi na komentarz #76

A ja zanm i dlatego nie uważam wydanych pieniędzy za wydane na marne tym bardziej, że bardziej praktycznej szkoły stawiającej na najnowesze technlogie oraz technlogie biznesowe nie znam. Nie sądze, abyś wszytkiego był w stnie nauczyć się sam co ja miałem w szkole, a na pewno nie w rok.
[#78] Re: Genesi - oświadczenie

@Fei, post #74

W odpowiedzi na komentarz #74

Nie dam sie sprowokowac Fei, nie licz na to!

A co do Amithlona i jego swietlanej przyszlosci polecam ten link:

http://www.amithlon.net/reason.shtml
[#79] Re: Genesi - oświadczenie

@Softfailur, post #70

W odpowiedzi na komentarz #70

MNIE Polska obchodzi!!

Rożne hobby mają ludzie... Ja to oczywiście toleruję. Jednak nikogo do patriotyzmu nie można zmusić. Mamy w końcu coś co nas różni. :) Mój problem polega na tym, że nie potrafię odróżnić patriotyzmu od faszyzmu i dlatego wręcz nienawidzę patriotyzmu. Religie i granice dla mnie nie istnieją. Odgórne przywiązanie do danego kraju uważam za ubezwłasnowolnienie. Granice to jakaś pozostałość po czasach kiedy to ludzie przestając koczować zakładali pierwsze osady. Wtedy musieli ostro między sobą walczyć i musieli chronić swoje terytoria żeby jakoś przetrwać. Teraz w normalnych krajach mamy cywilizację i pilnować swojej jaskini nie trzeba. Jestem za tym żeby wszędzie był "normalny kraj". A skoro nie może być wszędzie to poprostu trzeba wyparować do normalnego i mieć w serdecznym poważaniu trzeci świat.

Niech mnie ktoś powstrzyma, bo bredioserial sie robi. Najgorsze jest to, że zszedłem z tematu już zupełnie. :)
[#80] Re: Genesi - oświadczenie

@Sventevith, post #75

W odpowiedzi na komentarz #75

Spytajcie Niemca, Francuza czy Anglika czy chcą wyjechać ze swojego kraju

Spytajcie Polaka w USA, w Niemczech, gdziekolwiek za granica, czy nie marzy o tym, aby znowu zobaczyc swoje rodzinne strony w Polsce. Czesto jest tak, ze o wyjezdzie mowia Ci, ktorzy jeszcze nigdy kraju nie oposcili!
[#81] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #76

W odpowiedzi na komentarz #76

Wiesz, ja znam takie studia. Chocby u nas, jeśli wybrałeś grafikę, to
po za zwykłymi zajęciami z tego co wiem były zajęcia z ludzmi z
Akademi Sztuk Pieknych. Poza tym musisz rozróżnić praktykę od studiów,
studia mają cię przygotować do szybkiego zdobywania wiedzy, dac Ci
pewne podstawy, oraz wyczulić na niektóre problemy. W sumie w każdej
firmie informatycznej, szczególnie programującej, nawet najlepsi muszą
się na początku uczyć narzędzi wykorzystywanych tam, bo po za
standardowymi narzędziami, ze względu na specyfikę pracy, każda firma
ma swoje wewnętrzne narzędzia. Muzisz je poznać i nie zapewnią ci
żadne szkoły tego byś był przygotowany podjąć pracę w każdej takiej
firmie od zaraz, mogą Cię natomiast przygotować do tego, byś szybko
załapał co i jak. Wiesz ze mną było przyjęto po egzaminie
wewnętrznym jeszcze 2 osoby na to stanowisko, akurat był to dobry
nabór bo jedna jeszcze pracuje, natomiast druga, po kiepskiej szkole
niestety po 2 miesiącach nadal sobie z niczym nie radziła. Więc
wiesz... Egzamin praktyczny zdał, ale szybko uczyć się nie umiał, a
akurat czegoś tam w szkole nie miał, no bo nie sposób mieć wszystko.
Więc tak jak mówię, szkoła ma Cie nauczyć podstaw, uczulić na pewne
sprawy, ew poszeżyć Twoją wiedzę w jakimś kierunku, ale przede
wszystkim masz być gotowy do szybkiego uzupełniania swojej wiedzy.
[#82] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #80

W odpowiedzi na komentarz #80

To zapytaj tego Polaka czy chce sie przeprowadzic na stale do Polski...
[#83] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #80

W odpowiedzi na komentarz #80

Dokladnie - po wyprawie do Danii zacząłem się zastanawiać, czy
Machulski w Sexmisji racji nie miał, że cywilizacja to raczej na
wschodzi musi byc :P
[#84] Re: Genesi - oświadczenie

@MDW, post #79

W odpowiedzi na komentarz #79

Jestem za tym żeby wszędzie był "normalny kraj".

Powiedz to na placu w Kijowie! MDW na prezydenta!

A skoro nie może być wszędzie to poprostu trzeba wyparować do normalnego i mieć w serdecznym poważaniu trzeci świat.

A jezeli nie da sie wyparowac? Kilkanascie lat temu wyjazd z Polski byl prawie nie mozliwy i sa nadal niestety takie kraje na tej planecie.

Niech mnie ktoś powstrzyma, bo bredioserial sie robi. Najgorsze jest to, że zszedłem z tematu już zupełnie.

A co tam! Nie sama Amiga/Pegasosem czlowiek zyje! ;)
[#85] Re: Genesi - oświadczenie

@Sventevith, post #77

W odpowiedzi na komentarz #77

Istnieje uczelnia z której wychodzą ludzie umiejący modelować i animować 3D albo rysować tekstury? I rzeczywiście potrafią to robić po skończeniu takiej uczelni? Potrafią się sprawnie posługiwać tabletem? Kurcze, jeżeli tak to odwołuję wszystko co napisałem... Chociaz najpierw chętnie skonfrontowałbym takich absolwentów z kilkoma osobami, które nawet matury nie mają, a są w tym wręcz świetne.

"Najnowsze technologie" to dla mnie zbyt ogólne określenie, a "marketingi", "zarządzania" i inne "biznesy" mnie zupełnie nie interesują. Zawsze byłem raczej techniczny i praktyczny. Rządzenie i organizację pozostawiam innym, bo nie lubię kierować.
[#86] Re: Genesi - oświadczenie

@Kaczus, post #81

W odpowiedzi na komentarz #81

To są studia a nie szkoła. Jak sama nazwa wskazuje polega w na pracy samemu. Studia uczą cię jak się uczyć.
[#87] Re: Genesi - oświadczenie

@Sventevith, post #77

W odpowiedzi na komentarz #77

Np. ortografii... :D
[#88] Re: Genesi - oświadczenie

@Sventevith, post #75

W odpowiedzi na komentarz #75

Co do wyjazdu z kraju i patryjotyzmu to nie mam zamiaru zniweczyć pokoleń moich przodków którzy przelewali za mnie krew, należy im sić szacunek oraz jestem ich dłużnikiem wićc pracuje, żeby ich poświćcenie nie poszło na marne.

Nikt im nie kazał przelewać za mnie krwi. To jest ubezwłasnowolnienie. Czy to znaczy, że moje dzieci będą musiały koniecznie używać Amigi, bo ja spędziłem przy niej większość życia i prawie przelewałem za to krew? Nie! Same sobie wybiorą platformę jakiej będa używać. Jesteśmy przede wszystkim ludźmi. Nie ma Niemców, Francuzów, Anglików czy Polaków - są ludzie. Przestańmy się wreszcie tak faszystowsko dzielić. Jak mam nagle ochotę mieszkać w Afryce to powinienem mieć możliwość spakowania walizki i wyjechania tam. Nie jestem niewolnikiem, który został przy urodzeniu przywiązany na stałe do morgów ziemi swoich rodziców. Nie uważam, że wyprowadzka z Polski niweczy cokolwiek co robili moi dziadowie. Mieli ochotę to sobie walczyli - ich broszka. Ja tez sobie o coś tam walczę i nie wymagam żeby potem przez to jakieś następne pokolenia były do czegoś zmuszane. To jest niewolnictwo!

trzeba sić wziąść do pracy i cićką uczciwą pracą wypracować lepszą przyszłość

Ja pracuję uczciwie i to nie ma nic wspólnego z patriotyzmem. Taką mam naturę, że (poza ograniczonym piractwem, hehehe) nie toleruję nieuczciwości.

Żaden naród o nas nie zadba jesli nie zadbamy o siebie sami, a każdy naród ma taki kraj na jaki sobie zasłużył.

I znów narody i wieczne podziały przez które są tylko wojny i cierpienie. Przestańmy się w końcu dzielić. :D Jakby nie te parszywe religie i granice to mielibyśmy tu na Ziemi sielankę, a może wręcz raj. :)
[#89] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #73

W odpowiedzi na komentarz #73

Nie chciałbym abyś tą odpowiedzią poczuł się w jakiś sposób urażony, ale nie masz ZUPEŁNIE pojęcia o temacie, który podejmujesz. Chcesz nadrobić zaległości polecam przejrzenie zawartości dwóch amithlonowych list na YahooGroups.
[#90] Re: Genesi - oświadczenie

@SZAMAN, post #84

W odpowiedzi na komentarz #84

Dokładnie. Nie wiem czy wiecie, ale za "komuny" Polacy sami uprowadizli kilkanaście swoich własnych samolotow pasażerskich i uciekali nimi do Niemiec zachodnich. To był normalny kraj?! Nie. To jakiś absurd.

I obecnie wszyscy odpracowujemy te lata, które nam socjalistyzm odebrał :(

Jakby ktoś był zainteresowany dalszym zgłębieniem sprawy to na ogół porwane samoloty LOT-u lądowały w porcie lotniczym Templehoff, o ile dobrze pamiętam.

Wsiadał człowiek z przeświadczeniem, że leci np. z Warszawy do Wrocławia, a tu taka niespodzianka

Jak pisał kolega -- nie samym komputerem człowiek żyje :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem