Komentowana treść: Rekiny Internetu - rezygnacja
[#91] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Jest jedno ale. Czy PPA ma prawo przekazać głosy na jakąś inną stronę? Ja na WRP nie chcę oddawać swoich głosów, bo strona mi nie odpowiada. Czy głosy oddane na PPA są własnością PPA by mogli decydować komu je przekazać? Jeśli tak się stanie, to PPA zachowa się podobnie do rekinów nie szanując woli "wyborców":P Mdrym wyjsciem byłaby akcja bojkotu rekinów i namówienie do niej innych biorących udział. Jeżeli będą to strony z pierwszej dziesiątki, to efekt będzie. No i trzeba wysyłać do wszystkich uczestników przeszłych edycji ostrzegawcze emaile.
[#92] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@ussarius, post #91

W odpowiedzi na komentarz #91

Przekazanie głosów było jedynie "symbolicznym gestem". Jeśli ktoś chce może doszukać się w tym głębszego sensu :) Przecież i tak było wiadome, że nie dodadzą im naszych głosów. Chodzi o coś innego :]
[#93] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@TJindy, post #90

... i jeszcze jedno. Byłem na WRP i.... dla mnie to kolejny brukowiec tyle że w internecie. Linki, artykuły ( niektóre mają podobno śmieszyć - czytałem ).... Ciekawe czemu tyle ludzi akurat głosuje właśnie na tę stronkę i czemu akurat ma być lepsza np. od NIE tudzież WP czy ONETa ??? Echhh.. pifko na otarcie łez i uspokojenia nerwów.
[#94] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@marcik, post #89

W odpowiedzi na komentarz #89

Nie martw się ;), Witkacy napisał to z 80 lat temu jak się wkurzył na pewnego krytyka literackiego z Kielc. Zresztą jestem przekonany, że nie jesteś z tej części Kielc o której Witkacy pisał. Za to mątwy są z samego środka...

pozdrowienia
[#95] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Mi odpisali juz z o2, mtv i stat. Obiecuja ze przyjrza sie tej sprawie blizej. Tak wiec jest szansa ze przynajmniej dadza klapsa rekinom. Kto jeszcze nie napisal do sponsorow i patronow medialnych niech to zrobi. Beda przynajmniej wiedziec ze nie bylem jedynym oszukanym. Adresy do nich podawalem gdzies powyzej. Dobrze by bylo jakby ktos z innych stron ktore sie kiedys wycofaly tez do nich napisal.
[#96] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
No i popatrzcie co tutaj napisali... Znów ktoś chyba łamie prawo publikując na forum korespondencję, a dodatkowo jeszcze się chwaląc, iż zostało to wys(pamow/ł)ane do 21 tysięcy osób zapisanych na newsletter konkursu... Ja bym nie chciał korzytać z usług tej firmy... A już najśmieszniejsze jest to, że ten zrzut ekranu co jest niby dowodem przeciw PPA odnosi się do tej strony...

Howgh!
[#97] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Mandi^ATO, post #96

W odpowiedzi na komentarz #96

a dodatkowo jeszcze się chwaląc, iż zostało to wys(pamow/ł)ane do 21 tysięcy osób zapisanych na newsletter konkursu...

Hmm,ja na zadnego z 3 maili nic nie dostałem, może dlatego że głosowałem tylko na PPA ??

[#98] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@TJindy, post #93

W odpowiedzi na komentarz #93

Nie wiem co sie tak czepiacie WRP. Ktos tu napisal o tresciach nacjonalistycznych :) No sorry, ale WRP to typowo satyryczna strona w klimacie minmal bros (albo po naszemu, jak wrongplanet). Artykuly nie sa pozbawione inteligencji, ukrytych smaczkow i maja forme czysto przesmiewcza naszej obecnej rzeczywistosci. To przyzwoita strona, sam odwiedzam ja od czasu do czasu od chyba dwoch lat gdzies. To, ze ktos bierze na serio te cale "obywatelu" i "macierZ" to jego problem. Ostatecznie, w tym wypadku zawsze lepiej, ze wygrywa taka przesmiewczo-niezalezna strona niz jakis bubel. Wygrywa walkowerem no ale coz...
[#99] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
"Forum konkursowe zostalo zlikwidowane."

To sie nazywa dobre posunięcie. Po cholerę ktoś będzie komentował posunięcia nieomylnych Rekinów na forum?

Jak chce skomentować to niech wrzuci ochłap w paszczę Rekina w postaci smsa za 50 gr z batem ;))

Rekin to jednak śmierdząca ryba....

[#100] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@TJindy, post #93

Co ma wspolnego WRP z portalami jak ONET, WP, INTERIA ?? Dobrze sie czujesz ??
[#101] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
http://www.rekiny.pl/?action=StronaGlowna&NewsID=114
[#102] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@MinisterQ, post #101

W odpowiedzi na komentarz #101

Dostalem to na maila - żona też...
[#103] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Mandi^ATO, post #96

zrzut ekranu

W takim wypadku (jeśli ten screen jest prawdziwy w co nie wątpię) to wybaczcie - ale nie dziwię im się. Sorry, ktoś kto tą bramkę zrobił i ci którzy z niej korzystali sami sie przyczynili do rozwoju wypadków jakie są - więc niech siedzą cicho i nie bija piany bo sami są w to zamieszani!!!

Ech... a mówiłem na początku że będą jaja z tego całego koknkursu i możliwości wysyłania "ile się chce" głosów? To jest konkurs na popularność?! To jakaś paranoja. Wysłałem JEDEN głos na PPA.PL (bo uważam że w ten sposób dałem głos poparcia dla PPA.PL) ale ze stronki a nie SMS. Chcą "rekiny" głos? Proszę bardzo, ale ja nie będę wkładał swoich pieniędzy do ich kieszeni .
[#104] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Mandi^ATO, post #96

Tam pracuja jakies dzieciaki. Bez ogrodek publikuja tresc prywatnego listu. Nawet nazwiska Konrada nie usuneli. Juz im skrobnalem odpowiedz. Sponsorom w tej materi tez sie swadomosc przyda.

Pozdrawiam.
[#105] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Mi też zaśmiecili skrzynkę tym spamem, jakby nie można dać linka do ich strony ;))

A tak wogóle to ppa.pl poprosiło o listę tych utrąconych głosów?

A co do tego czy rekiny to najlepszy obecnie serwis do oceny stron www to proszę nie rozśmieszać ludzi.... Regulamin i sposb oceniania stron www oparty li tylko na ilości głosów swiadczy o popularności, ilości czytelników, znajomych czytelników i o niczym więcej. Na pewno nie o faktycznej jakości danego portalu.

Rekiny najlepiej kojarzą się z serwisem do wyciągania kasy za smsy bo treści w tym serwisie na lekarstwo, a po likwidacji forum treść forum ograniczono do głosowania i wyciągania kasy za głosy i komentarze.

[#106] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@sanddra, post #105

W odpowiedzi na komentarz #105

Czy najlepszy? Jest jedna droga aby sie o tym przekonac.

Niech ktos ich zglosi do NAJLEPSZEGO, NIEPOWTARZALNEGO, JEDYNEGO w swoim rodzaju konkursu "Rekiny Internetu". Tam w drodze UCZCIWEJ rywalizacji moze rozstrzygnac sie ta kwestia.

Pozdrawiam Amigowa Brac. DG
[#107] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@TJindy, post #93

A mnie sie podoba. Ze względu na swietny humor. Ktos mial wyobraznie tworzac to wszystko, mape, rzad, konstytucje itd itp. A jesli chodzi o ilosc glosow na nich, to dziwie sie, ze mieli tak malo - 17 tys. zarejestrowanych obywateli to jest sila...

Co nie zmienia faktu, ze dostaliby po nosie od PPA
[#108] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Mandi^ATO, post #96

hahaha, koles jest wielkim PM... ciekawe jakie sa jego inne projekty poza rekinami...

no nie moge usmialem sie do lez
[#109] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@gracka, post #106

W odpowiedzi na komentarz #106

Zapewne by sie rozstrzygnela ale czy ja wiem czy na ich korzysc?? Wg mnie ich do takiego czegos nie zglosi bo kto by dal taki chlam jako kandydata na najlepsza strone WWW.
[#110] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@AlaN, post #103

W odpowiedzi na komentarz #103

Dobra, dobra.. Tylko jakos watpie w to, zeby akurat ludzie glosujacy na PPA masowo korzystali z tej bramki, a jakos innni nie....

Ja osobiscie(pewnie jak wiekszosc glosujacych)nie mialem zielonego pojecia, ze cos takiego istnieje...

A nawet jakbym wiedzia to jeszcze mnie nie pogielo, zeby wyslac SMSa za 3,66 na niepewny interes... 3,66 to dobre duze piwko 0,6l :)
[#111] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@MinisterQ, post #101

W odpowiedzi na komentarz #101

Jeszcze niech dodadzą tam kolejny njus, ale z wypowiedziami "całkiem przypadkowych osób", które wypowiedzą się po jedynie słusznej ich myśli i będzie prawie jak "za komuny"...
[#112] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Masta Krishna, post #110

W odpowiedzi na komentarz #110

Ta bramka to bzdura

[#113] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Ciekawe czy sami przyznają sobie pierwsze miejsce najlepszeg forum w Polsce ;)) Aż korci sprawdzić ;)))

[#114] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@sanddra, post #113

W odpowiedzi na komentarz #113

Wg mnie tego by nie zrobili (a szkoda bo byla by dopiero draka :D) Zreszta kto by ich zglosil do takiego konkursu bo jak narazie widze ze oni zyskuja wrogow niz zwolennikow :D Ciekawi mnie kiedy oni dadza sobie spokoj z tym konkursem i kogo nastepnego wyroluja
[#115] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@DiloN, post #97

W odpowiedzi na komentarz #97

Ja głosowałem tylko na PPA i dostałem tego posta na wszystkie swoje konta.
[#116] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@kmilota, post #115

W odpowiedzi na komentarz #115

Kolejny dowod na glupote rekinow to to, ze ja tez dostalem tego maila a za KAZDYM codziennym razem kiedy glosowalem odznaczalem ptaszek "chce sie dowiadywac o nowosciach w konkursie", wiec teoretycznie nie powinni mi zadnych glupot wysylac... Pewnie gdzies to sobie zastrzegli w niepisanym regulaminie, ze moga nawet jak sie na to nie zgadzam - starczy, ze glosuje :)

Ale nevermind - wypisalem sie z ich ^#@&^@ newslettera i juz nie chce slyszec o zadnych matwach...
[#117] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@sanddra, post #105

W odpowiedzi na komentarz #105

Czy ktoś wie czy tego typu korenspondencję organizatorzy "Rekinów", mogą używać do własnych celów?

[#118] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Masta Krishna, post #116

W odpowiedzi na komentarz #116

za KAZDYM codziennym razem kiedy glosowalem odznaczalem ptaszek "chce sie dowiadywac o nowosciach w konkursie",

Witaj w klubie. Miałem to samo. NIGDY tego nie zaznaczyłem, a jakiś newsletter dostałem. Tak widać działa regulamin. Nie zgadzasz się, ale dostaniesz...
[#119] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@#44, post #117

W odpowiedzi na komentarz #117
Nie wolno publikowac korespondencji prywatnej na publicznym forum.

[#120] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Mandi^ATO, post #119

W odpowiedzi na komentarz #119

Nie byłbym tego taki pewien. Tym bardziej, że mogą sobie dopisać do regulaminu że zgadzasz sie na ewentualne publikacje. Swoją kreatywność pod tym względem już udowodnili.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem