Komentowana treść: Rekiny Internetu - rezygnacja
[#121] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Ten list był wysłany do sponsorów mątw a nie do samych mątw.pl więc mogą się podetrzeć swoim regulaminem
[#122] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Valwit, post #120

W odpowiedzi na komentarz #120

Mnie najbardziej dziwi ta rzekoma zmiana regulaminu 6 stycznia (czy lutego) - od kiedy rzekomo nie można głosować z zagranicy. Dlaczego nie jest wpisane w regulamin, który jest "jedynym określającym zasady konkursu dokumentem"? Co na to prawo? /nie znam się na prawie/
[#123] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Ta tajemnicza bramka jest w domenie htn.pl

Chyba zadzwonię do właściciela tej domeny z zapytaniem co on o tym sądzi. W końcu mątwy.pl go też ubabrały w całym tym bagnie
[#124] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Goramo, post #123

W odpowiedzi na komentarz #123

Prywatnie obydwie strony mogą się znać ;)

Ta tajemnicza bramka jest w domenie htn.pl

Czy kogoś nie zdziwiło czemu ten grab z bramki ma tylko 128 kolorów, kto w dzisiejszych czasach używa pod windą takiej ilości kolorów
[#125] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #124

W odpowiedzi na komentarz #124

zy kogoś nie zdziwiło czemu ten grab z bramki ma tylko 128 kolorów, kto w dzisiejszych czasach używa pod windą takiej ilości kolorów : i d e a :

nie. bo gif moze miec max 256 kolorow (i tyle tez ma paleta tego gifa) a ten konkretny obrazek ma 96 roznych kolorow. jak popatrzysz na to co przedstawia to mozesz sie jedynie zastanawiac skad tam jest az 96 kolorow.

zastanawia mnie tez czemu ktos savnal do gifa a nie png - byloby mniejsze - i jakim cudem po ilosci kolorow screenshota mozna wnioskowac ile kolorow ma desktop z ktorego obrazek pochodzi. jakby zredukowal obrazek do 4 kolorow to tez bys przeczytal co tam napisano a plik bylby jeszcze mniejszy. dziwilbys sie pewnie czemu uzywa 4 kolorow :)

zastnawiam sie tez po co znowu sie wydurniasz piszac tak glupiego posta, ale to juz bardziej pytanie filozoficzne...
[#126] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@Valwit, post #125

W odpowiedzi na komentarz #125

Hehe oj Valwit dla Ciebie to pytanie może i bardziej filozoficzne, a dla mnie to poprostu narysowany obrazek jest taki fakes

Glosy zostaly usuniete z powodu jawnego oszustwa, bramki pozwalajacej na oddawanie glosow, bramki oczywiscie juz nie ma, ale zrobilismy zrzut ekranu:

Wiesz ja tego nie pisałem, bo jak można zrobić zrzut ekranu do gifa jeszcze w 7 bitach na chunky, ludzie prawdziwe jaja
[#127] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #126

W odpowiedzi na komentarz #126

No to jak to było naprawdę? Była ta bramka, czy nie?
[#128] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@kmilota, post #127

W odpowiedzi na komentarz #127

Te rekiny to naprawdę takie tępe kołki? Boże, ja naprawdę już nie wiem jak o nich myśleć. Każdy nieco bardziej rozgarnięty idiota sobie łatwo policzy, że aby z tej bramki wysłać te 1200 głosów, to trzeba wysłać aź 172 smsy za 3 zł+vat!! Co daje 514 zł+vat= 627zł! Po co ja mam tyle płacic z jakiejś bramki, skoro mogliśmy normalnie głosować?

Aha, no i jeszcze taka rzecz, niech rekiny pokażą logi albo jakoś udowodnią, że było 1200 smsów wysłanych na PPA w CAŁYM głosowaniu!!! Czy w tych całych rekinach jest jakaś kompetentna i rozsądna osoba z którą można porozmawiać? Ciekaw jestem, co właściciel firmy odpisze na wysłanego emaila.

Nie sądzę, aby głosów z smaów na PPA było tak dużo, żeby rekiny zablokowały nam wysyłanie ze swojej strony. Zresztą pisałem o tym już na naszym Forum.
[#129] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@kmilota, post #127

W odpowiedzi na komentarz #127

Czy wczesniej byla - nie wiem. Ale kilka godzin po publikacji tego screenshotu na pewno byla. Tekst byl tam zmieniony - chyba juz nie trzeba bylo wysylac smsa, pisali ze bramka korzysta teraz z polskich proxy, zostanie ona zdjeta nastepnego dnia do poludnia i jej celem jest ukazanie luk w zabezpieczeniach. Cos w tym stylu, ale nie probowalem sie nia wtedy bawic aby zobaczyc jak dziala.
[#130] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
A moim zdaniem powodem obcięcia głosów było zachęcenie nas do wysłania 1200 sms'ów. bo inaczej nie dogonilibyśmy WRP.

Ino im nie wyszło bo ppa.pl podziękowało za współpracę.
[#131] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Bramki oczywiście już nie ma, ale "zupełnie przypadkowo" posiadamy zrzut ekranu... :)

Ja wiem. Faktycznie mogli taki zrzut robić. Ale widać, że to amatorzy i raczej by zapisali stronę na dysku po prostu.

Jesteśmy najbardziej prestiżowym konkursem i nie pozwolimy na szarganie naszego dobrego imienia :)

Myślałem, że się pochlastam jak to przeczytałem.
[#132] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
Firma organizujaca ten konkurs (maxcostam) tez jakas dziwna jest. Pisalem do nich wczesniej, pisalem tez teraz zeby nie pokazywali wszystkim mojego maila i to razem z moim podpisem a juz tym bardziej nie rozspamowywali go do 21 tysiecy internautow (zreszta nawet ja go dostalem :P). Ale od firmy odpowiedzi ani widu ani slychu.
[#133] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@conrad, post #132

W odpowiedzi na komentarz #132

Widocznie chce żebyś z nią korenspondował przez prawnika...

[#134] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja

@#44, post #133

W odpowiedzi na komentarz #133

Ustawowo mają 14 dni na odpowiedź,

Ale jak chcesz to mogę Ci przygotować odpowiednią korespondencję i ewentualne pisma procesowe
[#135] Re: Rekiny Internetu - rezygnacja
No ja dostalem maila dlaczego ucieli nam glosy to odeslalem i maila co o nich mysle nie wiem czy to czytali ale i tak dobrze ze sie wycofala strona PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem