Komentowana treść: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a
[#121] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@Mufa, post #118

Ja nie tyle broniłem Szamana

Masz rację, ale też zachowujesz się tak, że po drodze Ci wszystkie zaczepki i prowokacje wymierzone w kierunku PPA.

Z resztą nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, które wcześniej zadałem...

Moim zdaniem nic takiego zachowania nie usprawiedliwia, można sobie chyba pewne rzeczy wytłumaczyć w bardziej cywylizowany sposób.

Typowa odpowiedź, znana z telewizji, książek, życia. Bardzo czytelna i znana retoryka.

Czy zdajesz sobie sprawę do czego mogą doprowadzić ciągłe prowokacje? Ileż to już razy wykazywałem się dyplomatycznymi odpowiedziami, nic mi z tego nie przyszło i gdy po kolejnych wygłupach-prowokacjach Szamana wybaczałem mu (zapominałem mu to) to on znowu to robił. Nic nie usprawiedliwia? Możesz sobie tak myśleć bowiem nie ty zostałeś sprowokowany. Jeśli już chcesz mieć do kogoś pretensje, że tak napisałem a nie inaczej to miej do Szamana. Prowokował to dostał co chciał, dokładnie to co chciał uzyskać.

tym bardziej że obraziłeś w nim nie tylko "sprawców zamieszania" ale także ludzi nie mających nic wspólnego ze sprawą.

W przeciwieństwie do osoby, która mnie (nie pierwszy raz z resztą) sprowokowała doskonale zdawałem i zdaje sobie z tego sprawę.
[#122] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@SZAMAN, post #98

Przy takim podejsciu do sprawy chyba pozostaja mi juz tylko tego typu prowokacje jak ta dzisiejsza

Przypomnial mi sie kawalek polskiej kapeli wywodzacej sie z nurtu punk/reggae - "...mamy dla Was bomby wlasnej roboty..."

Chyba nie tedy droga
[#123] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@SZAMAN, post #98

ale co rozumiesz pod pojeciem amiga ? bo pamietam jak mowiles ze pegasos/morphos nie jest dla Ciebie amiga ?
[#124] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@Andrzej Drozd, post #122

Wiecie co? Moze i napisalem zbyt ostro i nieslusznie swoj komentarz. Zle odebralem slowa w tym newsie. Fakt. Pomylilem sie i nie powinienem "dogryzc" autorowi tego newsa. (bardziej slowom niz autorowi).

Ale podtrzymuje to, ze smieszne jest zachowanie niektorych osob w srodowisku amigowym (hehe... tego slowa sie przyczepilem).

Czy naprawde umiecie sobie tylko dogryzac? (wiem... wiem...... tez to przez glupote zrobilem). Ale wydaje mi sie, ze zawsze mozna sie dogadac.

Zastanawiam sie.... czy wojenki skoncza sie gdy:

1) Wszyscy fani AmigaOS4 przyznaja ze MorphOS jest lepszy.?

2) Wszyscy fani MorphOS przyznaja ze AmigaOS4 jest lepszy?

3) punkty te moznaby rozszerzyc o hardware.

bo to chyba obie strony chcialyby uzyskac.

Nie wiem... wowczas byloby zadowolenie? Do czego to prowadzi? Nie chodzi tu czasem po prostu o ambicje i udowodnienie, ze "moja zabawka jest lepsza"???

Ludzie... wyluzujcie. Jest nas tak malo, ze nie ma sensu dalej kontynuowac wojen. A co mysla ludzie zagladajac na portale amigowe (hehe)? Taaak... na pewno, ze to srodowisko jest suuuper. ... na pewno....

Wiecej luzu.

ps. Napewno znajdzie sie kilka osob ktore do powyzszych moich slow sie przyczepia. To chyba juz normalne. Przykre... ale juz normalne. Juz tego mialem nie pisac, ale cos mnie podkusilo.

Na zadne zaczepki w komentarzach nie bede odpowiadal. Jesli bardzo chcecie to obrzucajcie sie sami.

Pozdrawiam.... uzytkownikow sprzetu i softu amigowego.

[#125] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@Mufa, post #119

Jedyne co się okazuje, to to, że jak głupi byłeś, tak głupi pozostałeś. Jedyne co widzisz, to własną perspektywę, i własny punkt widzenia. Z tego co wiem - to w kwestii głaskania po główce znajduje się w twojej rodzinie odpowiednia osoba do tego - ją głaskaj. Wyjdziesz na tym zdecydowanie lepiej niż pisząc dalsze brednie na portalach amigowych.
[#126] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@XaVeR, post #124

Zastanawiam sie.... czy wojenki skoncza sie gdy:

1) Wszyscy fani AmigaOS4 przyznaja ze MorphOS jest lepszy.?

2) Wszyscy fani MorphOS przyznaja ze AmigaOS4 jest lepszy?

3) punkty te moznaby rozszerzyc o hardware.

Raczej nie. Moim zdaniem integracja nastapi gdy: (kolejnosc punktow dowolna).

1. Na Amige G3/G4/G.x oprocz AOS4 bedzie dostepny MOS oraz gdy na Pegasosa oprocz MOSa bedzie dostepny AOS4.

2. Gdy ktoras z tych (amigowych/amigopodobnych/czy jak tam kto chce nazywac) platform padnie...opcja raczej niemozliwa.

3. Gdy wreszcie wyjdziemy na slonce (ktore uspokaja) i naladujemy pozytywne akumulatory ktore ledwo dysza po zimie, wciaz nieladowane. Moze jakis maly urlop? Zdrowa dieta, pozytywne wibracje. Zero zarwanych nocy? Troche dystansu...itp.
[#127] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@Mufa, post #118

tym bardziej że obraziłeś w nim nie tylko "sprawców zamieszania" ale także ludzi nie mających nic wspólnego ze sprawą

Człowieku zastanów się co Ty bredzisz! Nie dalej jak w komencie #63 mieszasz Feja w to bagno i tym samym udowadniasz jakim jesteś hipokrytą. Już nawet nie jesteś śmieszny tylko żałosny.
[#128] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@Andrzej Drozd, post #122

Mała poprawka :D... "Mamy bomby domowej roboty"...
[#129] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@LeMan, post #128

nie lubię tego kawałka, Analogsi lepiej przerobili oryginał
[#130] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a
Wybaczcie, że nie śledzę rozmowy w tym wątku i nie przyłączę się do kłótni ale od jakiegoś czasu nie interesują mnie już kłótnie AmigaOS vs MorphOS. Skupię się więc na temacie newsa. ;)

Jestem w szoku. Pozytywnym szoku! "Wiadome kręgi" zbagatelizowały nowego MUIa mówiąc, że to tylko te słynne koła kolorów. Tak więc z pewną niechęcią zrobiłem backup systemu i wrzuciłem nowego MUIa. Ja pierniczę... ale wyyyyypas. :) Przecież to się w pale nie mieści. To jest cudowne, piękniutkie i wykracza poza swoją epokę. Dlaczego inne systemy operacyjne na które wydaje się "zyliardy" czegoś takiego nie mają? Ja sobie zostawię Pegasosa chyba tylko dlatego żeby czasem sobie poruszać preferencjami MUI i pomarzyć jakby było fajnie jakby platformy amigowe nie umarły. Pegasos to nie jest wysoka cena za przyjemność jaką daje zabawa MUI4. Podoba mi się nawet nowy ASLRequester.

Przy okazji chcę zaznaczyć, że i nowy Ambient jest godny uwagi. To pierwsza wersja, którą da się używać. Wcześniejszych się nie dało choćby nie wiem jak się człowiek uparł. Ambient w połączeniu z nowym MUI daje mooocnego kopa jakościowego MorphOSowi 1.4.5. Szkoda, że tak późno... za późno jak dla mnie. :(

[#131] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@LeMan, post #128

:)

[#132] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@MDW, post #130

Szkoda, że tak późno... za późno jak dla mnie.

? Śmiertelnie chory jesteś, czy co?
[#133] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #132

Staram się w końcu umrzeć dla tego świata ale jednak cały czas ciągnie mnie do niego. Nałóg to nałóg. :( Człowiek by się spokojnie zajął poważnymi sprawami, a tu kuszą jakimś nowym MUI, Ambientem. Nie wiem co zrobię jak wyjdzie MorphOS 1.5. Chociaż to nam chyba nie grozi więc nie mam się co przejmować. :D

[#134] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a

@MDW, post #133

Jak zwykle marudzisz. Jak nie w ten, to w inny sposób. ;)
[#135] Re: MUI4 w wersji alpha dla MorphOS-a
widać, że ludzie mają kompleksy.. oj jakie wielkie!

wszystko to tutaj wychodzi! :D

ja uważam, że te "prowokacje" z kompleksów się biorą... ;)

...a i tak uważam, że 'klasik' naj... najlepszy i tylko on... TYLKO!!! :D :D :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem