Komentowana treść: Trzeci wymiar MorphOS-a
[#91] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@kiero, post #83

jezeli cos dziala teraz inaczej niz wczesniej (np bety ktore miales) to znaczy ze zostalo poprawione.

To co ja robiłem to ok - może nie działać, bo mogłem się dostosować do czegoś co nie było skończone. Jednak ciekawe jest to, że kwasi się to co pisał ktoś pod "normalnego" OpenGLa. Chodzi mi o demonstracyjne programiki z OpenDynamicsEngine. Myślisz, że przekompilowanie ich w nowym SDK pomogłoby czy to zupełnie niedorzeczny pomysł? A tak nawiasem mówiąc to co ja tam sobie grzebałem akurat działa tak jak działało. Za wyjątkiem jakiś drobiazgów ale tego się nawet spodziewałem więc zupełnie się nie dziwię.

[#92] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@MDW, post #91

Podeslij przyklady ktore nie dzialaja jak powinny a zobacze o co chodzi. sie poprawi:)

PS. SDK wlasnie zrobilem. niedlugo powinno byc na MDC.
[#93] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@grxmrx, post #87

Właśnie tak robiłem i nic niestety.

[#94] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@grxmrx, post #87

przeważnie pojawia się komunikat:

Video mode set failed: Couldn't create OpenGL context
[#95] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@Arbuz, post #94

SDL otwiera ekran o takiej samej glebokosci jak desktop, wiec w przypadku voodoo3 nalezy ustawic go na 16bit. Moze to jest problemem.
[#96] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@kiero, post #95

Bingo. A jak zrobić żeby był fullscreen?
[#97] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@Arbuz, post #96

W menu ustawień gry jest opcja.
[#98] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@grxmrx, post #97

Pomyliło mi się z Apool3D
[#99] Re: Trzeci wymiar MorphOS-a

@grxmrx, post #4

Quake2 już u mnie działa. Po prostu miałem dziwną wersję, której mosowy port nie obsługuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem