Komentowana treść: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a
[#91] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@wali7, post #71

w moim pegowym G4 jest Altivec, pod którym biblioteki do sieci neuronowych (które zamierzam napisać) powinny znacznie szybciej chodzić

Ojej, tylko jeżeli chcesz użyć w swiom projekcie AltiVeca to będziesz musiał kupić A1 lub Maca bo publicznie dostępny MOS go nie obsługuje.
[#92] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #89

Ja moge bez problemu sprawdzic czy te stery beda dzialac,tamten tekst hyperionu jest tylko tekstem a "papier" wszystko przyjmie,
sprawdziles w a1 jakiejs?

Jeszcze jedno czytam ja sobie i zonk:
"...All-new Intuition with advanced features like flicker-free window redraw and new screen dragging features..."

Czyzby dopiero niedawno udalo im sie zrobic cos takiego jak
doublebuffering dla okien??
Pytam sie Ciebie bo przeciez masz te amige z tym os4,wiec jak to jest?

Ostatnia edycja: 16.06.06 13:44:15
[#93] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@AmiChris, post #92

Teraz zarzucasz kłamstwo Hyperionowi?
Niedługo powiesz, że AOS4 tak naprawdę nie istnieje a to co działa na A1 pewnie windows :) .
Odwracając twoje słowa - załatw mi A1 i te karty to ci sprawdzę.
[#94] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #88

Panowie wali7 i amigafan, od dawien dawna w różnych wątkach siebie prowokujecie. Weźcie się na priv przenieście z dyskusjami, które niewiele wnoszą, myślicie że komuś poza trollami chce się to czytać? Trochę wstrzemięźliwości, może lepiej energię spożytkować nie w komentarze a w np. napisanie jakiegoś artykułu, programu, etc.?
Zachęcam do pozytywnej aktywności. Ile jeszcze osób chce wszystkich wokoło pozniechęcać?

Widze że przydałby się nowy moderator, który nie ma żadnego związku z Amigą, pegasosem, etc. Bo jeśli np. ja się odezwę (a nawet nie grożę banami czy tym podobymi) to od razu jest atak, że nie daje się pobawić w brednioserial dalej. Ci co się bawią niech dostrzegą, że głupków z siebie robią (nikt nikomu tego nie broni, ale nie chce tu śmietnika). To pierwsze ostrzeżenie skierowane do wszystkich co ten śmietnik tworzą, obojętnie kto zaczął. Jest pewien sposób by komentarze kojarzyły się z merytoryczną dyskusją a nie produkcją odpadów.
[#95] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@AmiChris, post #90

Peg jest tez amiga w rownym stopniu co ma1/a1.

No właśnie w tym jest problem, że nie. Przynajmniej dla wielu osóbto jest wielka różnica. Waśnie wynikają stąd, że na PPA jest "grupa wzajemnej adoracji" wywyższająca peg i dyskryminująca A1.

Jak dla mnie to nie ma co wyśmiewać się z A1 bo jakichkolwiek błędów by nie miała to w tej chwili nie istnieje alternatywa i jest jedyną opcją, jeżeli chce się używać nowej szybkiej Amigi z nowym AmigaOS.
[#96] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@grxmrx, post #94

No dobra już kończę.
A tak poza tym to częścią mojej "pozytywnej aktywności" jest udział w tworzeniu TA_PL i tworzenie z mailmanem nowego działu dla początkujących, który pewnie niedługo pojawi się na PPA. Prócz tego kilka merytorycznych artków, które może niedługo prześlę do zamieszczenia.
Potrolowalem a teraz idę. Pa pa.

Ostatnia edycja: 16.06.06 13:51:54
[#97] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #91

Nie martw się, jeśli będę potrzebował Altiveca, to poproszę stosownych członków MOStu o udostępnienie jądra MOSa1.4 z obsługą Altiveca do celów developerskich. Takie jądro istnieje (wiem to ze 100% pewnością) i istnieje możliwość otrzymania go (tu już tylko mam nadzieję ;) ). Ale jestem pewien, że do skończenia mojego doktoratu (a to jest warunek podstawowy rozpoczęcia prac nad jakimkolwiek hobbystycznym projektem), pojawi się publiczna wersja MOSa z obsługą Altivec (dla złośliwych nadinterpretatorów ;) - zamierzam obronić się do końca tego roku).
[#98] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #88

[#99] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@grxmrx, post #94

Ha! Nie muszę chyba pisać, że mimo związków z Amigą jestem idealnym kandydatem
[#100] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@grxmrx, post #83

Grxmrx strasznie zmartwiłeś mnie swoją reakcją. Zupełnie poważnie.
Ale spójż oczami kogoś kto wchodzi na PPA pierwszy raz i nie wie co to Amiga. Njusów o Mosie często więcej niż o Amidze w komentarzach morze krytyki pod adresem Amigi i firm z nią związanych. Czy taka osoba ma prawo zapytać "Czemu to jest portal w nazwie Amigowy"? Zauważ że ja tylko zaproponowałem ankietę nie zakazałem Wam pisania o Amidze i nic z tych rzeczy. Niestety po takiej Twojej reakcji osoby które myślą podobnie jak ja ale z innych powodów np. chcałyby mieć portal ze swoim sprzętem w nazwie będą się bały do tego przyznać ze strachu że przestaniesz go prowadzić i ulepszać.

Nie atakuje Ciebie, ale bronie siebie i tego co robie. Przeczytaj to uważnie, przeczytaj na jaki komentarz odpisałem, zacytuje jego treść:
"piszesz biblioteki do obliczen neuronów sztucznych czy biologicznych ?"
Na to odpisałem i dlatego teraz, bo to nie ma nic wspólnego z Amigą. To nie była odpowiedź na twój komentarz tylko na komentarz rzookola zupełnie niezwiązana z Amigą!. Jak chcesz dalej z walim i innymi sić przekonywać to rób to, ale nie obrażaj innych, a mnie obraziłeś, prawdopodobnie wielu innych też.

Zrozumiałem że sugerujesz iż wszystkie wątki poboczne są źle widziane. A przecież prawie pod każdym newsem tak jest. A zareagowałeś dopiero gdy ktoś nieznany zaczął bronić A-One. Zauważ że ja nawet nie atakowałem Mosa i Pega ja tylko broniłem A-One. Aż strach pomyślec co by było gdybym zaatakował. Moja aktywność w komentach była pewnym testem (choć oczywiście myślę to co napisałem). Który przekonał mnie do tego że niestety jest tu pewna grupa ludzi (towarzystwo wzajemnej adoracji ?) która nawet nie akceptuje obrony OS4.0 i A-One a co dopiero ataku na Mosa.
Na koniec powiedz mi czy powiedzenie "Jestem mosowcem" analogicznie jak "Jestem amigowcem" jest takim wielkim wstydem? Czy naprawdę moje komentarze są gorsze niż trollowanie (jak ktoś tu zasugerował nie Ty.)?
[#101] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #100

Czyli wg Ciebie portal ma pisać kłamstwa, bądź półprawdy, tylko po to,
by wybielić firmę, która przejęła obecnie to już dzięki machlojkom
prawo do nazwy?

Dodatkowo, czemu amigowość ma zostać zagarnięta przez kilku krzykaczy,
którzy wymyślili sobie definicję na swoje potrzeby? Tak jestem
mosofcą, ale korzystam równeż z bogatego spadku (baczność) J.Minera.
Tego nam nie odbierzesz naklejką na szczęscie.

Co do ilości newsów... To proporcje są takie jak wydarzenia.
[#102] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #100

Ale spójż (spójrz piszemy przez "rz" ;) - przyp. mailman) oczami kogoś kto wchodzi na PPA pierwszy raz i nie wie co to Amiga. Njusów o Mosie często więcej niż o Amidze

To nie jest nasza wina, że czasami pojawia się więcej informacji o MorphOS-ie niż AmigaOS. Informujemy o tym, co aktualnie się dzieje. Żadnej ze stron nie dyskryminujemy pod tym względem, ani tym samym żadnej nie wyróżniamy.

w komentarzach morze krytyki pod adresem Amigi i firm z nią związanych.

Regulamin mówi:

3. Uczestnicy Forum Dyskusyjnego publikują swoje komentarze i opinie wyłącznie na własną odpowiedzialność i są one prywatną opinią komentującego.

4. Redakcja PPA nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników na łamach Forum Dyskusyjnego.

I na tym proponuję zakończyć ten wątek, chyba, że będzie on związany tematycznie z treścią wiadomości.
[#103] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #100

Grxmrx strasznie zmartwiłeś mnie swoją reakcją. Zupełnie poważnie.

Nie obchodzi mnie to, równie dobrze mogłeś mnie skopać a później się zmartwić, że mnie coś zabolało.

Ale spójż oczami kogoś kto wchodzi na PPA pierwszy raz i nie wie co to Amiga. Njusów o Mosie często więcej niż o Amidze w komentarzach morze krytyki pod adresem Amigi i firm z nią związanych.

Za komentarze ludzi, którzy się zarejestrowali nie odpowiadam, mogę dbać jedynie o to, jako moderator by dyskusje, wypowiedzi były zgodne z regulaminem.
Newsów o AmigaOS i programów na AmigaOS jest setki razy więcej niż o MorphOS-ie. No ale jeśli danego dnia pojawią się programy tylko na MorphOS-a to już Ci się nie podoba? Jest rozwiązanie, które istnieje na stronie PPA - ustawienia strony, tam można ustawić których kategorii newsów nie chcesz czytać.
Z resztą nie widze nic złego w newsach o MorphOS-ie, byle były pisane bez hasełek propagandowych. Nie widze nic złego w MorphOS-ie. Jeśli ktoś nowy wejdzie i coś mu się spodoba to nie mam na to wpływu, prędzej spodoba mu się Amiga, bo ponad 90% artykułów, newsów i innych materiałów jest właśnie dotyczących Amigi.
Niech nowy wejdzie, niech pyta, niech uczestniczy w środowisku.
Zadaj sobie pytanie co ty zrobiłeś dla takiego nowego co wejdzie pierwszy raz, co robisz codziennie. Ostatnio to tylko rzucasz pomówieniami, ja tak to widze. Jeśli za mało jest jakichś artykułów, które mógłbyś napisać to pisz. Można też rozwijać FAQ - tam nowi zaglądają. Chyba, że zakładasz, że każdy nowy jest z założenia też głupi i myśleć nie potrafi, ja tak nie zakładam.

Niestety po takiej Twojej reakcji osoby które myślą podobnie jak ja ale z innych powodów np. chcałyby mieć portal ze swoim sprzętem w nazwie będą się bały do tego przyznać ze strachu że przestaniesz go prowadzić i ulepszać.

A jakiej reakcji się spodziewałeś? Że przyklasne? Że dam sobie w kasze pluć? Myślałeś, że się z takim czymś zgodze? Poczułeś, że w komentarzach nie masz wsparcia (na co ja nie mam wpływu) do udowadniania swoich racji innym to wyszedłeś z założenia, że najlepszą obroną jest atak PPA. Zaatakowałeś, nie wnikam czy świadomie czy nie i teraz konsekwencje tego są fatalne dla Ciebie i innych. Taką aktywnością nie przyczyniłeś się do rozwoju, a do braku rozwoju (np. strony) i zniechęcenia. Sugerowałbym pozytywną aktywność, np. napisanie jakiegoś artykułu co by pomógł ludziom.

Co do tego strachu ludzi co podobnie myślą - niech do mnie choć jedna z tych osób napisze mejla to wyjaśnie jej, że tylko TomK był zdolny uciec się do prowokacji i obrażania PPA by tylko swoje samopoczucie poprawić czy nie wiem co. Przegiąłeś i musisz się liczyć z tym, że obojętnie co kto myśli - dobrze zapamiętany nie będziesz. Zostaniesz sam ze swoją szabelką.

Zrozumiałem że sugerujesz iż wszystkie wątki poboczne są źle widziane. A przecież prawie pod każdym newsem tak jest. A zareagowałeś dopiero gdy ktoś nieznany zaczął bronić A-One.

To źle zrozumiałeś, AmigiOne mogłeś bronić i możesz bronić sobie dalej, do końca świata i dłużej, byle tylko dyskusja była zgodna z regulaminem. Ja miałem na myśli coś niezwiązanego kompletnie z Amigą i mam nadzieje, że już masz tą jasność. A moment reakcji nie był zależny od tego kto kiedy co bronił tylko od tego kiedy przeczytałem komentarz niezwiązany z Amigą (o tych neuronach, bo panowie rzookol i wali7 powinni na priv sobie o tym pogadać).

Zauważ że ja nawet nie atakowałem Mosa i Pega ja tylko broniłem A-One. Aż strach pomyślec co by było gdybym zaatakował.

A to mnie nie obchodzi, broń co chcesz, atakuj co chcesz - nie wnikam, byle zgodnie z regulaminem. Swoje zdanie możesz mieć i je wyrażać.

Moja aktywność w komentach była pewnym testem (choć oczywiście myślę to co napisałem). Który przekonał mnie do tego że niestety jest tu pewna grupa ludzi (towarzystwo wzajemnej adoracji ?) która nawet nie akceptuje obrony OS4.0 i A-One a co dopiero ataku na Mosa.

Zawsze grupę, która ma podobną opinię można nazwać towarzystwem wzajemnej adoracji, tak wygodniej, ale czy to towarzystwo wzajemnie się adoruje to inna sprawa. Mniejsza z tym, nic w tym zakresie nie zrobie, każdy odpowiada za swoje słowa, PPA nie odpowiada za treść komentarzy i opinie użytkowników w nich wyrażana. Mam nadzieję, że to rozumiesz.

Na koniec powiedz mi czy powiedzenie "Jestem mosowcem" analogicznie jak "Jestem amigowcem" jest takim wielkim wstydem?

Dla mnie to bez znaczenia kto jak chce się nazywać, ja używam teraz MorphOS-a i nie potrzebuje naklejki na czole by było mi lepiej używać tego czy innego systemu. Wstydzić co do określeń, które wymieniłeś nie ma sensu, bo te określenia są wirtualne. Wtydzić możemy się braku oprogramowania na Amigę, takiego samego braku na MorphOS-ie (np. przeglądarki z obsługą CSS, niestety przez brak takiej i związku z moim przyszłym zawodem musze używać do sprawdzania i tworzenia stron z wykorzystaniem CSS-a na linuksowych przeglądarkach www).
No a jak kto chce to niech się bawi w "jestem mosowiec" czy "jestem amigowiec". Ja jestem użytkownikiem MorphOS-a i AmigaOS i nigdy się tego nie wstydziłem, wstydzić się można tylko braku oprogramowania, bo nie ma na bazie czego promować systemów.

Czy naprawdę moje komentarze są gorsze niż trollowanie (jak ktoś tu zasugerował nie Ty.)?

Nie mnie to oceniać, z resztą po co oceniać komentarze kogoś. To co piszesz w komentarzach jest twoją własnością, twoim zdaniem. Dla mnie będzie wszystko OK jeśli tylko będzie zgodne z regulaminem.
[#104] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #82

No i tą Twoją i amigafana dyskutowojenkę można by tak skrócić:

-Wszystko co może się nazywać amigowe, powinno pisać tylko i wyłącznie o amidze, najlepiej jeszcze nie krytykując tego, co pisze. Ba! krytyka jest w ogóle niedozwolona. Jeśli napisze się coś o morphosie, cokolwiek - automatycznie traci się prawo do używania słowa "amigowy" w nazwie.
-Jeśli w komentarzach krytykuje się amigę, bądź jakieś rozwiązania amigowe, to portal automatycznie powinien zmienić nazwę na "mosowy", ponieważ to niewątpliwie oznacza, że jest siedliskiem mosowego i pegazowego kółka wzajemnej adoracji.

(Nieistotne jest, że amigowców adorujących OS4 jest mniej, klasykowcy wolą siedzieć cicho i "wiecznie czekać", a pegazowców przez to że jest więcej, to po prostu wydaje sie że są bardziej agresywni i głośni. - ciężej się odpiera tzw. "ataki" z kilku frontów niż z jednego)

-Jeśli ktoś posiada i używa pegaza, to nie ma nic wspólnego z amigą i amigowaniem, ponieważ pegaz i morphos nie mają nic wspólnego z amigą i amigowaniem, nie są amigowe, i w ogóle taki człowiek najlepiej powinien się ze wstydu zakopać pod ziemię,
-Jeśli na serwisie pojawia się więcej informacji na temat morphosa, niż na temat amigaos4, to oznacza że portal powinien zmienić nazwę na "mosowy", bez względu na faktyczną ilość informacji ze świata amigi, i na to, że na łamach tzw. "konkurencji" w takim czasie nie pojawia się ani jedna informacja.
-Jeśli coś nowego pojawia się dla AmigaOS4, bądź dla Amigi - to jest to "aktualizacja porządnej, odpowiednio zarządzanej i opłacanej firmy softwareowej", a jeśli coś pojawi się dla MorphOSa to jest to "nic nie warty ochłap grupki nieskoordynowanych amatorów".
-Bardzo dobrym zwyczajem jest wypowiadanie się o systemie/komputerze "przeciwnika", jednocześnie nie będąc jego użytkownikiem, i nie mając większego pojęcia o tym jak działa, jak wygląda, co można na nim zrobić, etc.

Coś pominąłem?

[#105] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #104

Jeśli coś nowego pojawia się dla AmigaOS4, bądź dla Amigi - to jest to "aktualizacja porządnej, odpowiednio zarządzanej i opłacanej firmy softwareowej", a jeśli coś pojawi się dla MorphOSa to jest to "nic nie warty ochłap grupki nieskoordynowanych amatorów".

A dla ciebie kolejne uptate`y AOS4 są równoważne z nową parallel.library dla MOSa? Bo chyba raczej "aktualizacja porządnej, odpowiednio zarządzanej i opłacanej firmy softwareowej" jest warta dużo więcej i dużo więcej wnosi do systemu niż poprawki w obsłudze LPT.

Bardzo dobrym zwyczajem jest wypowiadanie się o systemie/komputerze "przeciwnika", jednocześnie nie będąc jego użytkownikiem, i nie mając większego pojęcia o tym jak działa, jak wygląda, co można na nim zrobić, etc.

No i właśnie dlatego najwięcej o AmigaOS 4 i A1/mA1, jego rzekomych brakach, wadach, niedociągnięciach etc. wiedzą użytkownicy MOSa.
[#106] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #105

nową parallel.library dla MOSa

Czy tylko ta aktualizacja ostatnio miała miejsce?

No i właśnie dlatego najwięcej o AmigaOS 4 i A1/mA1, jego rzekomych brakach, wadach, niedociągnięciach etc. wiedzą użytkownicy MOSa.

Podobnie najwięcej o rzekomych brakach, wadach i niedociągnięciach MOSa wiedzą użytkownicy OS4.
Poza tym skąd możesz wiedzieć ile tak naprawdę wnoszą aktualizacje Hyperionu do OS4, w sytuacji gdy nie jesteś użytkownikiem tego systemu na codzień?

Do reszty zapomniałeś się odnieść, czy brakło argumentów? Czy może nie byłeś w stanie się wystarczająco tendencyjnie do tej reszty odnieść?
[#107] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #106

Czy tylko ta aktualizacja ostatnio miała miejsce?

Stary sposób dyskusji jak się nie ma argumentów. Odwrócić kota ogonem i odpowiadać pytaniem na pytanie. Oczywiście jeszcze wyszedł "nic nie warty ochłap grupki nieskoordynowanych amatorów" w postaci sterów 3D do kart, które jak już wcześniej napisałem AOS4 posiada od dłuższego czsu.

Poza tym skąd możesz wiedzieć ile tak naprawdę wnoszą aktualizacje Hyperionu do OS4

Z tego samego źródła z którego ty czerpiesz informacje o aktualizacjach MOSa (bo sam też nie jesteś jego użytkownikiem) czyli z amigowych portali informacyjnych.
Startujemy z tego samego poziomu - ty nie jesteś użytkownikiem MOSa (przynajmniej zgodnie z PAUBase) a ja AOS4.
Więc nie wyjeżdzaj do mnie z tekstami "co ty wiesz o AOS4 czy o MOSie, skoro go nie masz" bo dokładnie to samo można napisać o tobie.

Do reszty zapomniałeś się odnieść czy brakło argumentów

Nie zapomniałem i jeszcze mi się tak nie zdarzyło aby mi zabrakło argumentów (co najwyżej druga strona może być głucha na ewidentne argumenty) tylko nie chciałem nakręcać dyskusji na kolejne 100 komentarzy. Ale jak widać usilnie do tego dążysz. Widać uwielbiasz trolowanie i nabijanie sobie komentarzy nierzeczowymi postami (oczywiście najlepiej negatywnymi w stosunku do Amigi).

tendencyjnie do tej reszty odnieść

Tendencyjnie to został napisany ten news co zostało stwierdzone nie tylko przeze mnie. Zapewne stąd wywiązała się taka długa dyskusja.

Ostatnia edycja: 17.06.06 14:54:35
[#108] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #107

oczywiście najlepiej negatywnymi w stosunku do Amigi

No, i jak tu nie być wesołym przez reszte dnia, zwłaszcza przez pryzmat tego, co napisałem powyżej. ;)
[#109] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #107

w postaci sterów 3D do kart, które jak już wcześniej napisałem AOS4 posiada od dłuższego czsu.

Tak jak i MOS posiadal do nich stery od dluzszego czasu a to byla jedynie aktualizacja poprawiajaca bugi.
[#110] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #107

Z tego co wiem to Marcin wiecej/dluzej uzywal os4 niz ty,
o mosie nie wspomne bo i pegaza mial.

Odniose sie do twojego komenta nr 93:

cytuje:
Odwracajac twoje slowa - zalatw mi A1 i te karty to ci sprawdze.

Zarzuciles MiniQ to czego uzyles w stosunku do mnie,jakim prawem mozesz go potepiac?

I odpowiadajac na twoj post nr 93

Zrozum ja mam kompletny sprzet(plyte glowna etc..) do ktorego karty moge sobie wkladac jakie chce (z obslugiwanych).
Ty nawet sprzetu nie masz a tym bardziej os4 zeby moc sprawdzic,
MiniQ dobrze zauwazyl w ostatnim podpunkcie jak to jest.
Uprzedze i powiem Ci tak ze nioe mam sprzetu i os4 wiec dla mnie tego nie ma.

Ostatnia edycja: 17.06.06 21:28:47
[#111] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@AmiChris, post #110

Trochę nie czaję o co ci chodzi z tym potępianiem, co do tego wszystkiego ma posiadanie płyty głównej i czemu miałbym nie wierzyć temu co jest napisane i koniecznie osobiście sprawdzać wszystkie wymienione karty.
[#112] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@AmiChris, post #110

Daj spokój, ten gościu jest niereformowalny - wdawanie sie z nim w jakiekolwiek dyskusje jest bezcelowe.
[#113] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@Kaczus, post #101

Czyli wg Ciebie portal ma pisać kłamstwa, bądź półprawdy, tylko po to,
by wybielić firmć, która przejćła obecnie to już dzićki machlojkom
prawo do nazwy?

Czy nie wydaje Ci się że mnie obraziłeś? Wskaż zdanie w którym do tego namawiam.
[#114] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@grxmrx, post #103

Kompletnie nic nie zrozumiałeś. Człowieku ile ty masz lat ? Jak Ty się zachowujesz ? Potrafisz w ogóle dyskutować? Wiesz co to jest swobodna wymiana poglądów? Czy w realu również obrażasz dyskutanta stwierdzeniem "nie obchodzi mnie twoje zdanie"?
Mówisz że mnie nie atakujesz a sugerowanie że przeze mnie przestaniesz rozwijać stronę to co to jest. Przecież Ty mnie opluwasz za plecami a w oczy mi mówisz że to deszcz.
Na sugestię ankiety zareagowałeś takim stekiem bluzgów że aż mi niedobrze. A ja naprawdę ciekaw jestem wyników takiej ankiety. Współczuję twoim znajomym bo jak w realu jesteś taki sam to nie wiem jak z tobą wytrzymują. W moich oczach jesteś gorszy nawet od Konrada.
Ciekawe czy jakbym zaproponował zmianę strony na stronę z ramkami bo na wolnym sprzęcie i necie przeładowanie samych komentów bez menu lewego i góry trwałoby znacznie krócej to też byś mnie tak zbluzgał? Wiem że ramek się nie powinno stosować. Czy Ty akceptujesz fakt że ktoś morze mieć inne zdanie?
Jak jesteś ciekawy mojego zdania w drugą stronę to znajdź wątek na amigaos4-pl "No to ożywiamy" z listopada zeszłego roku. Przy okazji zobaczysz jak można spokojnie i rzeczowo dyskutować. Morze się czegoś nauczysz. Nie odpowiedziałem jeszcze na kilka innych komentów już nie twoich ale uważam że one są już na poziomie ACP czyli rynsztoka i szkoda na nie odpowiadać. Nie wymienię które to i kto je napisał bo nie chcę ciągnąć już tego wątku. Bo to nie ma sensu. Pytania tu zawarte uważaj za retoryczne. Z mojej strony EOT.
[#115] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #104

-Wszystko co może sić nazywać amigowe, powinno pisać tylko i wyłącznie o amidze, najlepiej jeszcze nie krytykując tego, co pisze. Ba! krytyka jest w ogóle niedozwolona. Jeśli napisze sić coś o morphosie, cokolwiek - automatycznie traci sić prawo do używania słowa "amigowy" w nazwie.

Jak narazie to ja tutaj zostałem zbluzgany za obronę prawa firmy do zmiany specyfikacji i za krytykę określenia wlutowania układu w punkty lutownicze "typową amigową kanapką". Czytałeś ten wątek od początku ? A i wskaż zdanie w którym tak napisałem albo mnie przeproś.

-Jeśli ktoś posiada i używa pegaza, to nie ma nic wspólnego z amigą i amigowaniem, ponieważ pegaz i morphos nie mają nic wspólnego z amigą i amigowaniem, nie są amigowe, i w ogóle taki człowiek najlepiej powinien sić ze wstydu zakopać pod ziemić,

Dokładnie na odwrót. Ja się właśnie pytam czy to wstyd bo sądząc po reakcji grmx to możnaby odnieść takie wrażenie. A ja właśnie tak nie uważam. Napisałem że to dobrze że piszecie o Amidze tylko zmiana nazwy wskazałaby który system promuje się tutaj bardziej. I to była tylko sugestia ANKIETY na ten temat.

-Jeśli coś nowego pojawia sić dla AmigaOS4, bądź dla Amigi - to jest to "aktualizacja porządnej, odpowiednio zarządzanej i opłacanej firmy softwareowej", a jeśli coś pojawi sić dla MorphOSa to jest to "nic nie warty ochłap grupki nieskoordynowanych amatorów".

Wskaż gdzie tak napisałem albo mnie przeproś.
Z mojej strony EOT.
[#116] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #115

Hmm, tak czytam i sie gubie w tym - grxmrx ucial offtopicowe rozmowy o sieciach neuronowych i obstawiam iz w feworze walki nie dostrzegles ze grx nie ucnial Twoich wypocin a rozmowe innych osob. I tu sie zaczelo pieklo... Piszesz iz zostales zbluzgany za oborone amigi - do czasu ataku na ppa (byc moze nie byl on do konca zamierzony, ale poruszyles temat ktory od lat przez jakies 3 osoby byl powtarzany do znudzenia i pewnie to spodowowalo taka a nie inna reakcje grxmrxa) nie widze zadnych bluzgow. A posadzajac o brak amigowosci najwiekszy z obecnych portali amigowych - coz, trzeba sie liczyc wtedy z ostra reakcja. No ale wracajac do bluz za obrone amigi - chyba ze to iz komus sie nie podoba A1 i to co robil ich producent nie nazywasz bluzgami skierowanymi przeciwko Tobie? Czekam na wsakaznie linka do tych bluzg na Ciebie za Twoja obrone amigi, inaczej bede zmuszony uznac Cie za trolla ktory chce sobie tylko pojezdzic po ppa. Prafrazujac Twoje slowa - "pokaz te ataki albo spadaj".
[#117] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #114

Nie wiem jaka treść komentarza #103 i innych Ci się wyświetla, bo nie obrażałem tam Ciebie i nie napisałem tego co zacytowałeś, czyli nie napisałem "nie obchodzi mnie twoje zdanie". Ochłoń, przeczytaj jeszcze raz i zastanów się gdzie te bluzgi. Straciłem czas by Ci coś wytłumaczyć, dlaczego zwróciłem uwagę na wątek poboczny o sieciach neuronowych. Widocznie tego pobocznego wątku bronisz, no ale na priv możesz z walim i rzookolem o tym pogadać, nie ma problemu.
Burzysz się, nie wiem, czytasz co innego a w głowie tworzysz co innego, trudno mi zgadnąć. EOT i brak zacytowania choćby jednej z tych bluzg, które niby wypisałem (a których jakoś nie widać) świadczy doskonale o tym.
Do jak najbardziej merytorycznych argumentów jakie wypisałem nie ustosunkowałeś się
[#118] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@MinisterQ, post #112

Racja,rece opadaja :)
[#119] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@amigafan, post #111

Przeczytaj post 93,104,106,107 i na koncu moj 110 i sie zastanow.

Dlaczego napisalem potepiasz,cytuje:

"Czy tylko ta aktualizacja ostatnio miala miejsce?

Stary sposob dyskusji jak sie nie ma argumentow. Odwrocic kota ogonem i odpowiadac pytaniem na pytanie.... "

EOT z mojej strony.
[#120] Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a

@TomK, post #113

Wskaż zdanie w którym do tego namawiam

morze krytyki pod adresem Amigi i firm z nią związanych. Czy taka
osoba ma prawo zapytać "Czemu to jest portal w nazwie
Amigowy"?

Czyli wg Ciebie jak firma, która ma prawo do nazwy Amiga robi
machloje, wypuszcza buble, amigowcy powinni się cieszyć i
przyklaskiwać. Bo jak nie, to portal który to skrytykuje nie jest
Amigowy... Jeśli masz takie spojrzenie, to może powinieeś raczej
szukać wsparcia na blogu typu exec...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem