[#103]
Re: Aktualizacja sterowników 3D dla MorphOS-a
@TomK,
post #100
Grxmrx strasznie zmartwiłeś mnie swoją reakcją. Zupełnie poważnie.
Nie obchodzi mnie to, równie dobrze mogłeś mnie skopać a później się zmartwić, że mnie coś zabolało.
Ale spójż oczami kogoś kto wchodzi na PPA pierwszy raz i nie wie co to Amiga. Njusów o Mosie często więcej niż o Amidze w komentarzach morze krytyki pod adresem Amigi i firm z nią związanych.
Za komentarze ludzi, którzy się zarejestrowali nie odpowiadam, mogę dbać jedynie o to, jako moderator by dyskusje, wypowiedzi były zgodne z regulaminem.
Newsów o AmigaOS i programów na AmigaOS jest setki razy więcej niż o MorphOS-ie. No ale jeśli danego dnia pojawią się programy tylko na MorphOS-a to już Ci się nie podoba? Jest rozwiązanie, które istnieje na stronie PPA - ustawienia strony, tam można ustawić których kategorii newsów nie chcesz czytać.
Z resztą nie widze nic złego w newsach o MorphOS-ie, byle były pisane bez hasełek propagandowych. Nie widze nic złego w MorphOS-ie. Jeśli ktoś nowy wejdzie i coś mu się spodoba to nie mam na to wpływu, prędzej spodoba mu się Amiga, bo ponad 90% artykułów, newsów i innych materiałów jest właśnie dotyczących Amigi.
Niech nowy wejdzie, niech pyta, niech uczestniczy w środowisku.
Zadaj sobie pytanie co ty zrobiłeś dla takiego nowego co wejdzie pierwszy raz, co robisz codziennie. Ostatnio to tylko rzucasz pomówieniami, ja tak to widze. Jeśli za mało jest jakichś artykułów, które mógłbyś napisać to pisz. Można też rozwijać FAQ - tam nowi zaglądają. Chyba, że zakładasz, że każdy nowy jest z założenia też głupi i myśleć nie potrafi, ja tak nie zakładam.
Niestety po takiej Twojej reakcji osoby które myślą podobnie jak ja ale z innych powodów np. chcałyby mieć portal ze swoim sprzętem w nazwie będą się bały do tego przyznać ze strachu że przestaniesz go prowadzić i ulepszać.
A jakiej reakcji się spodziewałeś? Że przyklasne? Że dam sobie w kasze pluć? Myślałeś, że się z takim czymś zgodze? Poczułeś, że w komentarzach nie masz wsparcia (na co ja nie mam wpływu) do udowadniania swoich racji innym to wyszedłeś z założenia, że najlepszą obroną jest atak PPA. Zaatakowałeś, nie wnikam czy świadomie czy nie i teraz konsekwencje tego są fatalne dla Ciebie i innych. Taką aktywnością nie przyczyniłeś się do rozwoju, a do braku rozwoju (np. strony) i zniechęcenia. Sugerowałbym pozytywną aktywność, np. napisanie jakiegoś artykułu co by pomógł ludziom.
Co do tego strachu ludzi co podobnie myślą - niech do mnie choć jedna z tych osób napisze mejla to wyjaśnie jej, że tylko TomK był zdolny uciec się do prowokacji i obrażania PPA by tylko swoje samopoczucie poprawić czy nie wiem co. Przegiąłeś i musisz się liczyć z tym, że obojętnie co kto myśli - dobrze zapamiętany nie będziesz. Zostaniesz sam ze swoją szabelką.
Zrozumiałem że sugerujesz iż wszystkie wątki poboczne są źle widziane. A przecież prawie pod każdym newsem tak jest. A zareagowałeś dopiero gdy ktoś nieznany zaczął bronić A-One.
To źle zrozumiałeś, AmigiOne mogłeś bronić i możesz bronić sobie dalej, do końca świata i dłużej, byle tylko dyskusja była zgodna z regulaminem. Ja miałem na myśli coś niezwiązanego kompletnie z Amigą i mam nadzieje, że już masz tą jasność. A moment reakcji nie był zależny od tego kto kiedy co bronił tylko od tego kiedy przeczytałem komentarz niezwiązany z Amigą (o tych neuronach, bo panowie rzookol i wali7 powinni na priv sobie o tym pogadać).
Zauważ że ja nawet nie atakowałem Mosa i Pega ja tylko broniłem A-One. Aż strach pomyślec co by było gdybym zaatakował.
A to mnie nie obchodzi, broń co chcesz, atakuj co chcesz - nie wnikam, byle zgodnie z regulaminem. Swoje zdanie możesz mieć i je wyrażać.
Moja aktywność w komentach była pewnym testem (choć oczywiście myślę to co napisałem). Który przekonał mnie do tego że niestety jest tu pewna grupa ludzi (towarzystwo wzajemnej adoracji ?) która nawet nie akceptuje obrony OS4.0 i A-One a co dopiero ataku na Mosa.
Zawsze grupę, która ma podobną opinię można nazwać towarzystwem wzajemnej adoracji, tak wygodniej, ale czy to towarzystwo wzajemnie się adoruje to inna sprawa. Mniejsza z tym, nic w tym zakresie nie zrobie, każdy odpowiada za swoje słowa, PPA nie odpowiada za treść komentarzy i opinie użytkowników w nich wyrażana. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Na koniec powiedz mi czy powiedzenie "Jestem mosowcem" analogicznie jak "Jestem amigowcem" jest takim wielkim wstydem?
Dla mnie to bez znaczenia kto jak chce się nazywać, ja używam teraz MorphOS-a i nie potrzebuje naklejki na czole by było mi lepiej używać tego czy innego systemu. Wstydzić co do określeń, które wymieniłeś nie ma sensu, bo te określenia są wirtualne. Wtydzić możemy się braku oprogramowania na Amigę, takiego samego braku na MorphOS-ie (np. przeglądarki z obsługą CSS, niestety przez brak takiej i związku z moim przyszłym zawodem musze używać do sprawdzania i tworzenia stron z wykorzystaniem CSS-a na linuksowych przeglądarkach www).
No a jak kto chce to niech się bawi w "jestem mosowiec" czy "jestem amigowiec". Ja jestem użytkownikiem MorphOS-a i AmigaOS i nigdy się tego nie wstydziłem, wstydzić się można tylko braku oprogramowania, bo nie ma na bazie czego promować systemów.
Czy naprawdę moje komentarze są gorsze niż trollowanie (jak ktoś tu zasugerował nie Ty.)?
Nie mnie to oceniać, z resztą po co oceniać komentarze kogoś. To co piszesz w komentarzach jest twoją własnością, twoim zdaniem. Dla mnie będzie wszystko OK jeśli tylko będzie zgodne z regulaminem.