Komentowana treść: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada
[#31] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #25

I pamietaj że istnieje szansa że ten testowany i kupiony OS nie
zadziała na twojej konfiguracji i co wtedy ?

Ostatnia edycja: 22.10.07 21:25:22
[#32] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Drako^lM, post #31

moze byc tak, ze osoby ktore teraz maja problem z odpaleniem mosa (jak sie nie przyloza) to tez beda mialy problem z odpaleniem os4
[#33] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Krecik, post #27

Ja nie kupie, nawet jak cena spadnie do 1 euro. Tak samo jak nie kupilem AmigaOS 3.5 i 3.9, wolalem te pieniadze przeznaczyc na Magellana i inne produkcje rzeczywiscie wspierajace Amige. A teraz, AmigaOS4 interesowal mnie 10 lat temu, teraz, to troche za pozno.
[#34] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Kaczus, post #33

AmigaOS4 interesowal mnie 10 lat temu, teraz, to troche za pozno.

Widac, interesuje Ciebie, skoro wypowiadasz sie w tym watku.
[#35] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@reactor, post #34

Interesuje mnie jako zjawisko, a nie jako wyrób, są to 2 różne rzeczy. Czy jak ktoś ogląda mecz, to znaczy ze sam gra w piłkę?
[#36] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Kaczus, post #35

No nie gadaj, ze czasem w lecie, w wolnym czasie, jak wyjedziesz gdzies to nie pokopiesz z przyjemnoscia z kumplami. ;)
[#37] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@reactor, post #36

Przyznam sie, ze ostatnio w pilke nozna gralem z 6-7 lat temu :) A jak sie wyjezdza, to raczej po gorach ostatnio laze :)
[#38] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Kaczus, post #37

Ja rowniez preferuje tego rodzaju wypoczynek. Pewnie byles w Slowackim Raju, tam kazdy szanujacy sie osrodek/kemping ma boisko.
[#39] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@reactor, post #38

ale do takiego boiska potrzeba jeszcze innych chetnych coby pobiegali :) Zresztą jak wspomnialem, jakos mnie przestalo bawic bieganie za pilka, te pare lat temu tez zagralem po kilkuletniej przerwie. Jest po prostu tyle dyscyplin sportowych, ze nie sposob wszystkich uprawiac jednoczesnie. Ale nie to bylo przeslaniem mojej wypowiedzi. Chcialem tylko dac przyklad, ze jesli ktos oglada mec, to niekoniecznie sam biega za pilka, ktos oglada skoki narciarskie, niekoniecznie musi uprawiac jakiekolwiek narciarstwo.
[#40] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #25

co gwarantuje m.in dokładny betatesting

A co robiles przez czas, gdy OS4 byl w fazie beta? Betatestowac system w pelnej wersji? To ja tez tak chce :)

bubel

I jeszcze moze na zapalce i gumie do zucia? ;)
[#41] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Andrzej Drozd, post #40

"Zapałkologia" jest bardzo amigowa. Spytaj Malina ;)
[#42] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Kaczus, post #39

Chcialem tylko dac przyklad, ze jesli ktos oglada mec, to niekoniecznie sam biega za pilka, ktos oglada skoki narciarskie, niekoniecznie musi uprawiac jakiekolwiek narciarstwo.

...poniewaz bardzo czesto uprawianie danej dyscypliny jest trudne/klopotliwe. Do narciarstwa trzeba kilka tys. pln na sprzet i jakas skocznie w terenie albo jak podales sam przyklad; trzeba kilku kumpli do pilki. W przypadku "uprawiania OS4" wystarczy 80 euro... i Amiga :) Dasz rade, kup z ciekawosci. W koncu to hobby.

Ostatnia edycja: 23.10.07 15:01:10
[#43] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@reactor, post #42

jak sie pojawi shark to kupie os'a :P bo bez ppc po co mi os 4.0? Ale znajac zycie nie wypuszcza shark'a bo nadal nie ma komunikatu od producenta...
[#44] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@reactor, post #42

A możesz zrozumieć, że ktoś używa na swojej Amidze inny, alternatywny system, z którego jest bardzo zadowolony i nie musiał za niego nic płacić, na dodatek był dostępny od kilku lat. Używa go i nie widzi sensu płacenia teraz nagle za coś innego, co jest podobne, a dla niego może nic specjalnego/nowego nie wnosić.

No ale jeszcze tydzień, poczekamy, zobaczymy. (+ miesiąc, faktycznie).
[#45] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@gucio, post #28

Jak już tak razem z Drako^lM próbujecie zdyskredytować moje umiejętności i wiedzę w dziedzinie Amigi to powinieneś wiedzieć, że wystarczy nawet pobieżnie prześledzić "techniczne" pytania padające na forum aby stwierdzić, że na tym portalu można na palcach jednej ręki (i to drwala po wypadku) policzyć osoby posiadające większą wiedzę ode mnie w dziedzinie amigowego sprzętu - zwłaszcza do dużych Amig jak i szeroko pojętego AmigaOSu.
Więc skoro nie wiesz w czym leży problem, twoimi wypowiedziami dajesz tylko popis swojej ignorancji. Niczym Ziobro krzyczący na konferencji, że Ten transpalantolog już nikogo więcej nie zabije.
[#46] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@alpine, post #41

Ostatnio używam również patyczków od lodów Algida, również tych z napisem "Wygrałeś" .
[#47] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #45

i szeroko pojętego AmigaOSu

Zwłaszcza jak go porównujesz do Windowsa.
[#48] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@SirLEO, post #44

No ale jeszcze tydzień, poczekamy, zobaczymy.

... i miesiąc, jeśli myślimy o tym samym.
[#49] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@MinisterQ, post #47

Nie przypominam sobie porównania do windy.
Ale w końcu nie pierwszy raz okłamujesz "amigową" opinię przypisując mi niebyłe fakty i komentarze, więc użyj sobie - może jeszcze coś?
Napisz jeszcze że nawet nie wiem jak zainstalować CD-ROM w AOS albo jakieś inne perfidne kłamstwo jak to masz w swoim zwyczaju.
Zapomiałeś jeszcze wtrącić gdzieś czczonego przez ciebie niczym Święty Gral "wagonu CSPPC".
[#50] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #49

Chciałbym zauważyć, że ta pasjonująca (chociaż nie wszystkich) dyskusja odbiega już znacznie od tematu newsa.
[#51] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #49

Nie przypominam sobie porównania do windy.

No to nie moja wina. Wystarczy że ja sobie przypominam jak pisałeś brednie o niestabilności xp w kontekście arcystabilnego AmigaOSu.
To nic nie zmieni że napiszesz po raz kolejny z kolei swoje standardowe kwestie o kłamstwach, "niebyłych faktach", etc. Wszyscy wiedzą jak jest.

P.S Wujku krasz(m)anie, proszę o odrobinę luzu! W końcu efika przeżyła 230Voltową katastrofę! :D
[#52] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@MinisterQ, post #51

No i co w związku z tym, że xp, którego na nieszczęście byłem zmuszony używać był najbardziej niestabilnym systemem jaki widziałem? (bo zapewne o tym pisałem)
[#53] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #52

No nic, poza tym że w ten sposób właśnie pokazujesz elementarne braki w wiedzy w temacie konstrukcji i działania nowoczesnych systemów operacyjnych, zwłaszcza gdy AmigaOS stawiasz wyżej, w zakresie ogólnie rozumianej stabilności.
[#54] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #52

A to ciekawe, bo ja winxp używałem dobre cztery lata i problemów z jakąkolwiek niestabilnością nie miałem...NIGDY (uptime po 2-3 tygodnie) . No ale jak ktoś się nie potrafi tym systemem obsługiwać to różne głupoty opowiada :)
[#55] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #52

przeczytaj np. tę książkę :
Podstawy Systemow Operacyjnych - Abraham Silberschatz.pdf
[#56] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@Olo, post #54

win2kpro utrzymal u mnie 9mcy (xp pierwszy pad zaliczyl 5 min po swiezej instalce :) )! ..po czym przesiadlem sie na pingwina :D

i prosze nie kontynujcie watku o tym co kto kiedy napisal jak o kim o czym ,kolejna przepychanka i kolejne nie na temat.

Ostatnia edycja: 23.10.07 19:56:32
[#57] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #45

Ech, MinisterQ mnie już uprzedził...

A wracając do tematu - zastanawiam się trochę tak teoretycznie nad problemem, czy warto wydawać kasę na system dla "umierającego" sprzętu? A jeżeli tak, to czy robimy to dla sprzętu (żeby się pochwalić tym, co można z niego wyciągnąć), czy też dla przyjemności używania samego systemu?
[#58] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@amigafan, post #25

Pan amigafan jak LPR i Samoobrona, jeszcze troche i zniknie z tymi
populistycznymi haslami.
[#59] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@rzookol, post #55

przeczytaj np. tę książkę :
*.pdf

ROTFL
[#60] Re: AmigaOS 4.0 dla Amig klasycznych od 30 listopada

@SirLEO, post #44

Rozumiem, ze kazdy moze uzywac czego chce i w jakiej ilosci chce i nie widze w tym nic zlego ze zachecam go do poznania czegos nowego (choc dla niektorych starego ;) ).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem