Przy xp to stabilny jak skała jest nawet AmigaOS3.
Dobra, to zróbmy tak, instalujemy system, ty OS 3.0 + sterowniki + pare drobnych aplikacji (przeglądarka www, irc, gg, amigamp i coś do filmów) a ja instaluje winxp + sterowniki + parę drobnych aplikacji (pzeglądarke www, irc, aqq, foobar i coś do filmów) i bawimy się systemami, ty będziesz na arcy stabilnym os 3.0 ja na arcy niestabilnym winxp. Zobaczymy kto pierwszy zaliczy reseta, dobra

:) .
Ale przecież wszystko co z amigą w nazwie z zasady jest be a xp jest świetny i cudowny.
Nie dlaczego, ja bardzo lubie Amigę, AmigaOS, zabawe z tym komputerkiem i tym systemem. Tak samo lubie windowsa xp czy teraz viste. Każdy system ma wady i zalety. Nie lubie po prostu jak ktoś pisze pierdoły nie mając zielonego pojęcia o danym temacie/problemie. Naprawdę dużo siedzę przy windowsach (czasem i po 16 godzin dziennie :/ :/ - praca, praca i jeszcze raz praca ) i raczej zauważyłbym jakieś niestabilności systemu, prawda

. Mając Amigę (A1200 wersje od 030 AGA aż po 060 + voodoo3) nie mogłem przy normalnym użytkowaniu siedzieć np. 15 godzin bez resetu, przy windowsie (xp/vista) nawet tydzień bez restartu to nie problem, a mówimy oczywiście o normalnej pracy, czyli wordy, excele, gg, www, irc, poczta, programy graficzne, winampy, jakaś gra dla relaksu, drukowanie, skanowanie, itd. Da się to zrobić na arcy stabilnym amigaos

bo na mega niestabilnym xp jak najbardziej.
Wiesz że bluescreena na swoim komputerze w windows xp nie widziałem NIGDY, a zwis miałem RAZ, spowodowały to..... sterowniki nVidia, nawet szybko wyszła nowa wersja, która miała poprawiony ten błąd.
nawet tak prostym systemem jak windows xp
A co trudny jest

, nawet zwykły kowalski z ulicy, który nigdy nie miał styczności z komputerem po 10 minutach będzie wiedział co i jak. Wiem coś o tym

.
A jak nie wierzysz... zapraszam, mieszkanie mam duże, poeksperymentujemy, ty na AmigaOS 3.x lub nawet 4.0, ja na mega niestabilnym WinXP bądź Vista.
P.S. Nazywanie Windowsa ME stabilnym i dobrym systemem to chyba żart, KAŻDY, włączając w to microsoft, powie że WIN ME to najgorsza wersja windowsa jaka się pojawiła

.