Komentowana treść: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
[#31] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@reactor, post #28

No, ale czy to wazne co bedzie w Dragonie zamiast Sharka?
[#32] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@pekdar, post #30

sprzedam a1k2 z PPC

Odkupie go od Ciebie za 90% polskiej ceny plus koszt przesylki. Moze byc?
[#33] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Andrzej Drozd, post #32

myślć że za 95% ceny bo ma świetnie działające SCSI i naprawdć dobre chłodzenie machów Tłukłem na tym w Queja pół dnia i ani jednej zwiechy. Pogadamy jak przemćczć temat instalacji OS4.
[#34] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@pekdar, post #33

:P
[#35] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Andrzej Drozd, post #31

Hello, co ma do OS4 Dragon? Przeca on nie ma PPC.
[#36] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
wlasnie sie zaczalem zastanawiac czy nie sprzedac klasika:)
No ale poczekajmy az ceny pojda w gore:)

chociaz sam nie wiem...
[#37] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@wali7, post #16

no i zapomniałbym dodać, że mamy chyba pierwszy w historii nowożytnej Amigi przypadek, gdzie dotrzymano oficjalnego terminu. tak trzymać
!

A nie mowilem?Koniec swiata sie zbliza !
[#38] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@stefkos, post #36

Wez wyrzuc przez okno bo sprzedasz i ktos bedzie uzywac i sie nabawi wstretu do AmigaOS-u ;)
[#39] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
Gratulacje!
Pytanie - na jakim PPC bedzie to chodzilo wyraznie szybciej nizli OS3.1 na 060? Nie mowie tu o ogladaniu wideo czy sluchaniu mp3 ale o samym systemie (dostep do plikow, rysowanie okien itd) + zwykle aplikacje typu klient poczty, www, jakis IM klient?
[#40] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@reactor, post #29

dam i 100 jeśli będzie tego warte. pażiwiom - uwidim.
[#41] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
super AmigaOS 4.0 jupi!
[#42] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
Błąd, że nie można tego kupić i ściągnąć. Rozwiązanie dla napaleńców jak ja ;) Wtedy na pudełko można sobie poczekać.
[#43] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@MDW, post #22

Jak te micro-platformy zdobędą popularność w naszym
środowisku to znów programy będą powstawały pod takie
doliniarskie sprzęty. Nie będzie pisany/portowany większy
soft, bo przecież Amiga znów jest mini-platformą...

Myślę, że to trochę wizja zbyt pesymistyczna. Raczej większość
potraktuje ten system jako ciekawostkę, tak jak MorphOSa pod klasyka.
Ten wspomniany "większy soft", który powstawał do tej pory i tak był
pisany przez ludzi, którzy na klasyku już nie siedzieli i na pewno
fakt pojawienia się pod niego nowego systemu nie spowoduje, że do
niego powrócą. A Ci, którzy siedzą dotąd tylko i wyłącznie na klasyku
i tak nic pod np. MorphOSa nie piszą. Więc nic się nie zmieni...
;)
[#44] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Adam_K, post #43

Jak te micro-platformy zdobćdą popularność w naszym
środowisku to znów programy bćdą powstawały pod takie
doliniarskie sprzćty. Nie bćdzie pisany/portowany wićkszy
soft, bo przecież Amiga znów jest mini-platformą...

Myślć, że to trochć wizja zbyt pesymistyczna. Raczej wićkszość
potraktuje ten system jako ciekawostkć, tak jak MorphOSa pod klasyka. [..]
A Ci, którzy siedzą dotąd tylko i wyłącznie na klasyku
i tak nic pod np. MorphOSa nie piszą. Wićc nic sić nie zmieni...

Osobiście i MorphOSa i OS4 na klasyka traktuje jak wersje przejściową. Napatrze sie, napale na kilka aplikacji, określe co mi sie podoba a co jest złym pomysłem i zdecyduje kupic wiekszy sprzet. Niebagatelne znaczenie ma porównanie działania np. Sputnika w obydwu systemach.

[#45] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Skotos, post #44

Sputnik narazie jest tylko dla MorphOS-a wiec ciężko będzie coś
porównać :P
[#46] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@MDW, post #1

Ja kupuję, ale jak na razie nie mogę, bo u sprzedawców jest niedostępny. Może jutro.
[#47] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
Hessus Maria, Llerva mate!
Czy ktoś wie, gdzie jeszcze można u nas naprawić padniętą BVision? [działa tylko defaultowy tryb 640x480 i nic więcej :/]
[#48] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rolpho / D6, post #47

Spróbuj zadzwonić do Elboxu, albo Animartu ewentualnie można jeszcze spróbować w InfoSerwisie:
www.infoserwis-sklep.pl
[#49] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
Byłem ciekaw, czy "sympatycy" systemu, którzy tak publicznie zakładali się w innych wątkach, że premiery nie będzie w zapowiedzianym terminie; teraz równie publicznie przyznają, że przegrali/pomylili się.
Ale widzę, że przez zaciśnięte zęby (i pięści) ze złości że "na Amigę" się coś udało to niewiele można napisać.
Zero entuzjazmu. Za to jestem pewien, że gdyby to był news o przesunięciu premiery (nawet o jeden dzień) to byłoby ze 300 komentarzy pełnych nieukrywanej radości od wszystkich "życzliwych Amidze".
Chyba większe zainteresowanie i radość z wyjścia AOS4 można znaleźć na onecie czy innej wp niż na portalu gdzie są osoby rzekomo zainteresowane Amigą.
[#50] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

Moze napisz o kogo Ci chodzi.
[#51] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

Zero entuzjazmu.

A u kogo sie entuzjazmu spodziewałeś? U osób które były sceptyczne w stosunku do OS4, czy od tych którzy deklarowali, że release tego systemu na klasyka zwisa im i powiewa?

Sympatycy tego systemu wyrażali swoje zadowolenie w tym wątku.

[#52] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #51

Co ciekawe, nawet na execu nie ma jakiegoś przesadnego entuzjazmu z tego powodu... Ale amigafan jak chce, to znajdzie zaczepkę. A przynajmniej się o to spróbuje postarać. ;)
[#53] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

Ty nawet tamtej ironii nie zrozumiałeś, czy ktokolwiek musi coś publicznie udowadniać? Komu, Tobie? Chyba tylko Ty i Tobie podobni. Co Ty tam możesz wiedzieć o moim entuzjazmie? A Twój entuzjazm gdzie? Bo jakoś go nie widzę. Ach, rozumiem, okazałeś go już, w swoim zaciszu domowym.

Proszę o nieodpisywanie na te marne zaczepki. Ja się z nim pobawię, jak mnie nuda najdzie.
[#54] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

no jestem... przyznaję i posypuję głowę popiołem: naprawdę nie wierzyłem, że OS4 wyjdzie o zapowiedzianym terminie (nie będę próbował odwracać kota ogonem i uprawiać sofistyki, że przeciez i tak jest X lat spóźninony, bo wyrażnie pisałem, że nie wierzyłem w datę 30 listopada 2007 :) ).
Zadowolony?
Kto jeszcze nie wierzył tak jak ja? Może załozymy Klub Niewiernego Tomasza? Oczekuję na propozycje statutu i logo KNT ;)

... a ja i tak czekam na MOSa2.0 :)

Ostatnia edycja: 03.12.07 15:55:00
[#55] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@wali7, post #54

Od Tomaszow to prosze sie odstosunkowac :P Co do wiary lub nie, to o ile wczesniejsze daty wydawaly sie bycniewiarygodne, ta miala szanse na to, ze rzeczywiscie sie pojawi, wiec tu nie wyrazalem swojego sceptycyzmu. Tym bardziej ze mnie ani grzeje ani ziebi... Nie mam juz od wielu lat classika, wiec pojawienie się AmigaOS4 dla classikow dla mnie nie jest istotnym wydarzeniem.
[#56] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

możesz mi podać jeden sensowny powód, dla którego miałbym używać os4 zamiast mosa na amidze klasik (mam bvision i pcmcia na 3comie)
[#57] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #56

"bo tak" ? :D

Ps.
Co się zaś tyczy entuzjazmu w pojawieniu sie os4 na klasyki... no cóż - ten temat jest mi praktycznie obojętny, ale cieszę się, że Hyperion usiłuje nie doprowadzić tego projektu do zejścia...
Aczkolwiek przy darmowym mosie, os4 jako produkt komercyjny na bardzo stary i wolny sprzęt nie wniesie praktycznie niczego nowego...
A tak swoją drogą - ciekawe czy będzie upgrade z klasykowego (pudełkowego bądź co bądź) wydania os4 na wersję dla nowego hardware...
[#58] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

Byłem ciekaw, czy "sympatycy" systemu, którzy tak publicznie zakładali się w innych wątkach, że premiery nie będzie w zapowiedzianym terminie;

A o co ci chodzi Ja się ciesze, że OS4 wyszedł choć mi to obojętne, bo na mojej "amidze" (Celeron 1.7 GHz, 256 MB Ram, GF2MX :) ) ten system się nie odpali.

teraz równie publicznie przyznają, że przegrali/pomylili się

Jakie przegrali , jakie pomylili . OS4 zapowiadany był od 2002i dlatego np. ja przestałem wierzyć w takie zapowiedzi. Ile razy było zapowiadane, że OS4 już jest tuż tuż, że właśnie już wychodzi

Chyba większe zainteresowanie i radość z wyjścia AOS4 można znaleźć na onecie czy innej wp niż na portalu gdzie są osoby rzekomo zainteresowane Amigą.

A co mam skakać z radości biegać po osiedlu i wrzeszczeć "AmigaOS4 WYSZEDŁ " , wyszedł, jest i fajnie. Jak dla mnie, tak czy inaczej system spóźniony jest minimum o 5 lat. No i jest mi to obojętne bo... patrz wyżej .

"życzliwych Amidze"

Amidze to ja jestem życzliwy, nie podoba mi się tylko zachowanie pewnej małej grupy tzw. "prawdziwych amigowców" i takiej postawie jestem całkowicie "nieżyczliwy" . Amigą bawię się bo lubię ten komputerek i ten system, gdybym nie lubiał to bym przez prawie 3 tygodnie nie męczył się nad amithlonem.

P.S. jakby ktoś się pytał to dalej obowiązuje to -> !suxx Amithlon ;)
[#59] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #49

ze złości że "na Amigę" się coś udało to niewiele można napisać.

Masakra...czy kolega zmieni kiedys plyte?
Jakiej znowu zlosci?

Czy aby entuzjazm musza okazywac osoby nie posiadajace w gole Classica z PPC? Nie musza.
[#60] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@SirLEO, post #53

A Twój entuzjazm gdzie?

Jak to gdzie? Przecież świętował 3 dni, dlatego dopiero teraz się pokazał.

Osobiście to od momentu wstawienia newsa zastanawiałem się jak błyskawicznie co poniektórzy z nory wypełzną, nie spodziewałem sie jednak że tak szybko do niej wrócą.

Zachowanie w stylu "pokażę goły tyłek przechodniom, z przejeżdżającego samochodu".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem