Komentowana treść: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
[#61] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
prosze, pokażcie chociaż jedną różnicę pomiędzy os4, a ruską grą w jajeczka
[#62] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #61

ruska gra w jajeczka była monochromatyczna.... :D
[#63] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@szumekjac, post #62

Jak uruchomisz OS4 na ECS, to wyjdzie prawie na to samo. :D
[#64] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
Heh rzuccie okiem na e...a. W wiadomosci o bledach w OS4 koles napisal ze to granda jest zeby takie, dosyc powazne bledy jak np. spierdzielony sterownik do sieciowki pojawily sie w wersji sprzedawanej z taka pompa. No i czerwony kartonik:D. Jejku tyle lat tam zagladam a chlopaki nadal potrafia mnie zadziwic;). Ciekawe ktory pkt regulaminu pogwalcil? Heh pewnie OS4 OS4 OS4 tak tak tak:D, no ale tego pkt w regulaminie nie ma;).

Ostatnia edycja: 04.12.07 12:36:17
[#65] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Fazior, post #64

Użył słowa kluczowego "Efika".

Ostatnia edycja: 04.12.07 13:47:30
[#66] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #65

To nie Rzookol:). Prosze: http://exec.pl/comments.jsp?nid=3448

Ostatnia edycja: 04.12.07 12:52:24
[#67] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #65

...

Ostatnia edycja: 04.12.07 13:49:11
[#68] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Fazior, post #64

też mnie to rozbawiło, chłopcy się świetnie bawią w swojej piaskownicy i nie pozwolą, żeby im ktoś tę zabawę psuł! :)
[#69] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@baderman, post #68

[#70] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #69

OK

/me czeka na kontynuacje!!!
[#71] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #69

wyśmienite :), ciekaw, któż zostanie srodze ukarany? :D

"komu potrzebna jest karta sieciowa"
[#72] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #67

Ciekawe kto był tak mądry i zepsuł całą zabawę...
[#73] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@baderman, post #71

ciekaw, któż zostanie srodze ukarany?

Też pytanie, ktoś z betatestingu oczywiście :)
[#74] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@Malin, post #72

Kret.
[#75] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@SirLEO, post #53

Twój entuzjazm gdzie? Bo jakoś go nie widzę
Próba zabiegu psychologicznego odwrócenia kota ogonem poprzez pytanie/zarzut - ale się nie udało.
te marne zaczepki
Dla ciebie każde swiedzenie jest zaczepką, czy może to jest tak, że to właśnie ty szukasz tej zaczepki w każdym stwierdzeniu? (pytanie retoryczne)
się z nim pobawię
Za to on nie chcę się z tobą "bawić".
[#76] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #56

Nie o tym jest mowa. Nikt ci nie każe tego używać. Używaj sobie nawet linuxa na Ami.
[#77] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #60

Może cię to zdziwi ale niektórzy nie są darmozjadami których jedyną rozrywką jest siedzenie na portalach i klikanie w reload.
Wyobraź sobie, że człowiek może mieć pracę (pewnie nie wiesz, więc wyjaśnię, że to takie coś co się robi i otrzymuje się za to zapłatę) i w związku z tym na portal wchodzi jedynie w czasie wolnym.
Być może jest to dla ciebie pewnym novum ale portal tym m.in. różni się od IRCa że nie trzeba cały czas siedzieć przy kompie tylko można wejść raz dziennie i odpisać hurtem.

Ostatnia edycja: 04.12.07 17:07:29
[#78] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #73

może naczelny blogowy 4-owcopolitej (nomen omen :D)
[#79] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #61

O co chodzi?

Ostatnia edycja: 04.12.07 16:39:34
[#80] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #79

o akcent humorystyczny :)

jakbyś kiedyś zajrzał na debilne komentarze na onecie to obczaisz
[#81] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #69

Brawo. Świetne.
Już można dać upust swojej nieukrywanej radości, że jednak coś jest nie tak.
Co prawda system wyszedł ale przynajmniej coś nie działa więc już można biegać po osiedlu i krzycześ AOS4 suxx, otwierać szampana, pisać radosne komenty, kręcić filmy, piosenki, itd.
[#82] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #81

Przesadzasz. Jeden "Bombajanin", w tym filmie dokumentalnym, powiedział że "hura" i wogóle.
[#83] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #77

Może cię to zdziwi ale niektórzy nie są darmozjadami których jedyną rozrywką jest siedzenie na portalach i klikanie w reload.

Jak mniemam, masz w tym kontekście kogoś konkretnego na myśli?

EDIT

Zapomniałem zapytać. Jeśli nie muszę chodzić do pracy, bo mam interes dochodowy, albo w totka wygrałem i nie klikam w reload, tylko w odśwież to też darmozjadem jestem?

Ostatnia edycja: 04.12.07 17:54:04

Ostatnia edycja: 04.12.07 17:55:01
[#84] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
na NOWA PLATFORME SPRZETOWA obslugiwana natywnie przez (przyszle wersje) AOS

To tak "przy okazji" odpowiedź na kwestię dotycącą tego, na co mogą jeszcze "czekać" amigowcy po wydaniu OS4. ;)
[#85] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@GumBoy, post #69

Genialne!
[#86] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@amigafan, post #75

Jakiego kota ogonem? Pierwszy raz się tu do Ciebie odezwałem, z normalnym pytaniem, a Ty mi dajesz takie odpowiedzi?
Napiszę raz jeszcze - na żadnym z dwóch polskich serwisów nie widziałem, żebyś Ty okazywał entuzjazm z powodu sprzedaży OS4.0, a sam tego się wręcz domagasz od osób innych.

A przepraszam, dla mnie co jest zaczepką? Ty chyba do lusterka gadasz, bo to wszystko co piszesz się doskonale do Ciebie odnosi.
Wszędzie Cię biją, obrażają, opluwają, a Ty sądami straszysz. Może przestań takiego czegoś, naprawdę nie widzisz, że sam się pogrążasz, a niektórzy z tego korzystają i normalnie sobie jaja z Ciebie robią, a Ty wszystko widzisz jak ataki i zaczepki. Sam z siebie robisz ofiarę. W każdym tego słowa znaczeniu.

Za to on nie chcę się z tobą "bawić".
Nie wiem czy wiesz, powinieneś, ale mówienie o sobie w trzeciej osobie... to albo choroba albo nie te czasy. No ale wybaczam, zapewne się zdenerwowałeś tym atakiem na Twoją osobę.

PS. Prosiłem o nie ciągnięcie tego wątku nie na temat przez osoby trzecie. Bo albo zacznę kasować, albo nie wiem co...
[#87] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży
http://www.amigans.net/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=16788#forumpost16788

w wolnym tłumaczenu:
My (hyperion) wiedzielismy o problemach z grafiką ale nie chcielismy opóźniać premiery łudząc się że błędy wystąpią tylko w dwóch programach (czytać: że ludzie kupią i dopiero po wpłynięciu kasy może się tym zajmiemy a może nie)

bardzo nieładnie firmo Hyperion
bardzo nieładnie portale pseudoamigowe promujące system pisany przez taką firmę, wtydźcie się !!
[#88] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #87

Tutaj zaprotestuję. Wypowiedź podana przez Ciebie w linku ma inny charakter niż ta zaprezentowana przez Twą osobę w wolnym tłumaczeniu.

"Wtydź się"
[#89] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@TJindy, post #88

I knew about that graphics corruption problem
My (hyperion) wiedzielismy o problemach z grafiką

but I thought it only occurred when running a PCIScan or ShowConfig
łudząc się że błędy wystąpią tylko w dwóch programach

so I didn't want to delay the release for that
nie chcielismy opóźniać premiery

jak na wolne tłumaczenie to akurat jest baaaardzo zbieżne z postem na amigans.net

niestety nie udało Ci się wykazać mojego błędu lub zaniechania
[#90] Re: AmigaOS 4.0 Classic w sprzedaży

@rzookol, post #89

jak na wolne tłumaczenie to akurat jest baaaardzo zbieżne z postem na amigans.net

niestety nie udało Ci się wykazać mojego błędu lub zaniechania

Przesadzasz, i to mocno. Tlumaczenie, owszem, nawet niczego sobie, ale twoja wlasna interpretacja:

(czytać: że ludzie kupią i dopiero po wpłynięciu kasy może się tym zajmiemy a może nie)

Jest juz bardzo mocno naciagana.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem