Komentowana treść: Polskie Pismo Amigowe #1
[#181] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@mailman, post #167

Muahahaha! Było fikać do znajomego z Warszawy? No to teraz masz.. ;]
[#182] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Grzegorz Kraszewski, post #174

Moim zdaniem poczta polska już dawno leci po jakości.. Dobrze się zainteresować prywatną konkurencją np http://www.inpost.pl/
[#183] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Kokos, post #182

Najlepsze wyjście to priorytet, polecony z potwierdzeniem odbioru jakoś 5,70
Jak Ci listonosz przyniesie podarte, to możesz zareklamować, a jak nie ma potwierdzenia odbioru, to Ci wrzuci do skrzynki i ma w nosie.
Na poczcie nikt nie przyjmie listu podartego do wysyłki, więc odpowiedź jest prosta;
Poczta jak zwykle pokazuje klasę, ładują do worków 500 listów i taki finał.
Gazety musiałyby być wysłane w pudełkach kartonowych inaczej nic nie poradzicie.
[#184] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Kokos, post #182

LOL! Tak się składa, że firma, w której pracuję z nimi współpracuje i nie mogę powiedzieć wiele o nich dobrego (oczywiście mówię to z punktu widzenia kontaktu z firmami, a nie prywatnymi osobami).
[#185] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Dorian3d, post #183

Najlepsze wyjście to priorytet, polecony z potwierdzeniem odbioru jakoś 5,70

Tylko, że musisz być w domu, aby to odebrać lub wystać swoje na poczcie, jeżeli akurat Cię nie było. Możesz się oczywiście dogadać, aby Ci "poleconego" wrzucali do skrzynki, ale efekt w sumie będzie taki sam jak ze zwykłym.
[#186] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Grzegorz Kraszewski, post #178

No to może precyzyjniej się wyrażę: gazeta w folię, folia w kopertę. Może to nie uchroni przed zgięciami, ale przynajmniej można mieć pewność, że gazeta nie przemoknie i nie będzie podarta razem z kopertą.
[#187] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@snajper, post #186

Ja dzisiaj także dostałem swoją kopię PPA #1 :) Czekam teraz aż piwko mi się schłodzi i zasiadam do lektury.

Koperta było leciutko zmoknięta, ale to raczej od skrzynki pocztowej która jest mocno oldschoolowa. Może warto by się zastanowić nad kopertami z wkładką tekturową z napisem - nie zginać.

Tak czy siak, niedługo lektura :)

Krashan: a czy będzie wiadomo np po paru tygodniach, w jakim nakładzie sprzedało się pismo?
[#188] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@pampers, post #187

Krashan: a czy będzie wiadomo np po paru tygodniach, w jakim nakładzie sprzedało się pismo?

Jak redaktor naczelny powie, to będzie wiadomo.
[#189] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Grzegorz Kraszewski, post #188

Jak redaktor naczelny powie, to będzie wiadomo.

Który?
[#190] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Logan, post #180

Kojarzę was po nazwiskach, po nickach tylko kilka osób, wiec nie wiem, czy poszła dziś do Ciebie przesyłka, czy nie.
Do Kokosa dziś poszła :D I reszta autorów artykułów tez dostanie niedługo ;)
[#191] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #190

Dzięki. ;)
[#192] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@SirLEO, post #189

Który?

No jak to który? Pismo ma tylko jednego redaktora naczelnego.
[#193] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #190

Moje imię i nazwisko jest w moim profilu :)

[#194] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@Logan, post #193

To niestety nie poszło. Dopiero po świętach dostanę nakład i powysyłam.
[#195] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #194

A jeśli można zapytać, jak tam status mojego zamówienia: Marek B. z pewnego śląskiego miasteczka? :P
[#196] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@baderman, post #195

Ostatni kontakt z nim miałam w srodę zostawiając je na poczcie w okienku ;)
[#197] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #194

A ja dostałem z redakcji potwierdzenie wpłaty 16 grudnia, a pismo do mnie nie dotarło jak do tej pory :(
[#198] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@AS, post #197

Poszło z pierwszą wysyłką w sobotę rano. Widocznie dojdzie po świętach.
[#199] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #198

Dziękuję za informację. Będę oczekiwał przesyłki.
[#200] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #196

Balsam na me oczy/uszy ;)
Oczywiście, czekam cierpliwie, i podziwiam za chęci i wytrwałość. Dzięki.
[#201] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@baderman, post #200

Hah, wlasnie sie dowiedzialem ze przesylka doszla przed swietami tyle ze zniknela gdzies w przedswiatecznym balaganie :) u mnie wszystko ok, koperta cala, magazyn nienaruszony. I rzecz ktora zauwazylem po wstepnym przekartkowaniu swojego egzemplarza - jak cudownie jest przegladac gazete w ktorej nie atakuja mnie reklamy na co drugiej stronie :)
[#202] Re: Polskie Pismo Amigowe #1
Mam prośbę do tych, którzy dostaną gazetki dodatkowo zabezpieczone koszulkami. Napiszcie w jakim stanie doszła przesyłka i czy ten sposób się sprawdza.
[#203] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #202

Jest cała pogięta niestety. :( Poczta Polska roox.
[#204] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@sand, post #203

Ale w jakim sensie pogięta? Koperta? Gazetka?
Czy to była jedna z tych w koszulce?
[#205] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #204

I Koperta i Gazeta. Tak była w koszulce.
[#206] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@sand, post #205

Ale pogięta, czy zgięta na pół?

Jak czytam takie komentarze, to mi dziwnie, nie wiem co powiedzieć, bo u nas wszystkie przesyłki przez lata dochodzą takie, jakby przed chwilą wyszły od adresata, najmniejszych zgięć, zabrudzeń, zamoczeń itp.
Aż kiedyś zrobię eksperyment i wyślę do siebie taką gazetkę z drugiego końca Polski.
[#207] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #202

Ja dostałem gazetkę w stanie idealnym. No ale koszulki nie było. Po prostu szara koperta.
[#208] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #206

Pogięta. Być może dlatego że Postman zamiast ją donieść zostawił w skrzynce na listy. Na siłę ją wpychając. Nic się nie stało, Poczta i tyle.
[#209] Re: Polskie Pismo Amigowe #1
Dotarło! :) Nie pogięte. Dzieki Krashan i Basiek. OK

Ostatnia edycja: 29.12.09 14:34:57
[#210] Re: Polskie Pismo Amigowe #1

@basiek, post #206

Do mnie gazeta dotarła bez uszkodzeń (w wersji 1.0, czyli bez koszulki). No ale skrzynka o dużej pojemności :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem