Komentowana treść: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
[#31] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Deftronic/..., post #28

Dawno temu zrobiłem coś takiego: http://www.ppa.pl/newsy/puzzle/puzzle.html

...widać, że Hyperion pamiętał o tym pomyśle ;)
[#32] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Leon, post #27

Czyli niestety obsuwa. :( Szkoda, bo jestem ciekaw i może nie tylko chciałbym mieć dwa systemy z amiświatka (tylko bym je miał, skoro nie mogą być jednym )i kupiłbym drugą, tym razem czerwoną świnkę skarbonkę i zamiast wrzucać tylko do niebieskiej zacząłbym oszczędzać na ten tajemniczy cel.

Ostatnia edycja: 01.01.10 17:51:31
[#33] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Ender, post #32

Nie "obsuwa", tylko kolejny element układanki.
[#34] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@respector, post #33

Dla mnie obsuwa, dla Ciebie może być kolejny element układanki. Zresztą część ludzi na Execu też odbiera to jako dzwiną/niepokojącą sytuację, bo kolejna firma nie wykłada kart na stół tylko co? No właśnie co? Ja jestem laikiem, a takich chyba najwięcej w komputerowym świecie, czekam i czuję się trochę lekceważony jako potencjalny klient. Od jakiegoś czasu czytam na Execu, że Hyperion pracuje nad czymś wielkim i tajemniczym. Po Sieci krążą hasła, mamy coś .... co (rzuci was na kolana, taki był wydźwięk) i co tym tajnym projektem mają być puzle? Moja mała ma ładniejsze. Czy ja chcę aż tak dużo? Niech napiszą pracujemy nad takim a takim sprzętem, który wyjdzie za dwa lata i wystarczy, albo chcemy przeportować system na architekturę x86 i wtedy wiem, że mam wybór: MacOs, Windows, Linux i AmigaOs. Nic więcej nie chce. Pozwolisz, że zacytuję klasyka ;) " A dość tych ciuciubabek".
PS. Tylko scyzoryka brak

Ostatnia edycja: 01.01.10 18:22:48
[#35] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Ender, post #34

BTW rozszyfrowałem tekst ukryty w tle tego okienka:

What is X, if not a letter,
Perhaps an Omen, or even better?

Warto zauważyć, że "Omen" to "Nemo" czytane od tyłu. Hyperion bawi się w zagadki .

[#36] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Grzegorz Kraszewski, post #35

W przeciwieństwie do MorphOS Teamu, Hyperion bawi się z amigowcami jak z dziećmi. Widać jak dbają o swój prestiż robiąc jakieś dziecinne puzzle i zagadki. Ciekawe to było przez chwilę, potem zrobiło się nudne i denerwujące.

MorphOS Team pokazuje co ma do pokazania, gra w otwarte karty. Po raz kolejny pokazali że zasługują na uwagę.
[#37] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@pampers, post #36

Mi to wygląda na próbę opakowania kontrowersyjnej dla użytkowników informacji w marketingowe sreberko. Osobiście mi to nie przeszkadza, bo nie czekam na nic z HypeRionu.

TW9ycGhPUyByesSFZHppLg==
[#38] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Grzegorz Kraszewski, post #37

Krashan: marketing jak najbardziej jest wskazany, tylko nie w przypadku targetu jakim są amigowcy, tzn nie taki sposób reklamowania swojego produktu.

Tutaj liczą się karty na stół, ludzie są już zmęczeni zagadkami i czekaniem.

Ostatnia edycja: 01.01.10 19:11:54
[#39] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Ender, post #34

Obsuwa to by była, gdyby podali jakiś termin, a następnie go nie dotrzymali.

Akurat Hyperion nie ma problemu z prowadzeniem prac w tajemnicy (vide AmigaOS4 w wersji na Pegasosa, o którym nie było żadnych przecieków aż do samego momentu wydania systemu). Tym razem przyjęli inną taktykę - stopniowania napięcia ;)

Pewnie niedługo zobaczymy, co się za tym kryje...
[#40] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Grzegorz Kraszewski, post #37

A juz tam rzadzi, rulezowcu;P

Sa osoby tutaj czekajace jeszcze na os4 i reszte tej szopki??
[#41] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@respector, post #39

A nie miało być przypadkiem wszystko (o tajemniczym projekcie) wyjawione pod koniec roku lub zaraz na początku. O puzlach nikt nie wspominał. Osobiście męczy mnie takie czekanie i między innymi dlatego kupiłem Maca Mini i będę miał na nim Morphosa, a wcześniej miałem efikę. Wiem, co oferuje ten system. Niestety nie miałem okazji poznać drugiego, a zdjęcia i subiektywne opinie użytkowników to dla mnie za mało. Liczyłem, że ktoś się pojawi z AOS 4.x na Amiwigilii i się zawiodłem. A tak może kupiłbym sprzęt i AOS 4.x, i używałbym go razem z Morpos-em (wiadomo, że na innym sprzęcie, chociaż może wtedy zamiast na Maca Mini zapolowałbym na Pegasosa 2). Stało się i nie żałuję (chyba tylko tego, że jeszcze nie mam licencji;) ). Tak czy inaczej oczekującym na tajemniczy projekt życzę, żeby spełnił ich oczekiwania.

Ostatnia edycja: 01.01.10 20:39:08
[#42] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Grzegorz Kraszewski, post #35

Nemo kojarzy mi się z kapitanem pewnej łodzi podwodnej lub sympatyczną pomarańczową rybką w białe paski (i świetną grą dla dzieciaków na podstawie filmu na xboxa, moja córeczka była zachwycona). A o co chodzi z tą enigmą ( wyraz kojarzy mi się historycznie lub muzycznie), to na 2 puzelku się pokazało. Jeżeli ta forma reklamy ma mnie zachęcić do kupna, to nie kumam dlaczego?
Może tak ma być, w końcu człowiek nie musi wszystkiego wiedzieć.

Ostatnia edycja: 01.01.10 20:24:12
[#43] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@AmiChris, post #40

Tak - są tutaj takie osoby. :)
[#44] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
Heh hyperion zaczyna postępować jak A.Inc swego czasu .
Co moim zdaniem jest niepokojące .
[#45] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Ender, post #41

Ender, to niezupełnie tak... pod koniec roku spodziewaliśmy się update'u 1 do AmigaOS 4.1 (zwanego potocznie 4.1.1), ale to bardziej z przyzywczajenia wiele osób założyło sobie taki termin, ponieważ Hyperion do tej pory miał w zwyczaju wypuszczać updaty w wigilię. Tym niemniej żadna konkretna data nie padła, trudno mówić więc o "obsuwie".

Z kolei co do "Most Ambitious Project" - którego dotyczy rzeczona zgadywanka - to już zupełna (nomen-omen) enigma i praktycznie - jak do tej pory - żadnych konkretów, z wyjątkiem informacji, że w ogóle istnieje takowy projekt i pochłania sporo zasobów (stąd np. spowolnienie prac nad Timberwolfem).

Co do Amiwigilii, to niestety - użytkowników AmigaOS4 jest jednak w Polsce mniej niż Morphosa, więc szansa, że ktoś z tym systemem pojawi się na jakiejś Ami-imprezie jest niestety relatywnie mniejsza... Mi niestety do Poznania zupełnie nie po drodze (chociaż bardzo lubię to miasto), ale jeśli jesteś zainteresowany - zapraszam do Warszawy lub Krakowa. Ewentualnie jak wypadnie mi jakiś wyjazd do Wielkopolski, to dam znać.
:)
[#46] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@respector, post #45

Może się kiedyś wybiorę.
[#47] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Drako^lM, post #44

Nie wiem, czy pamiętasz, ale MOSTeam zafundował nam również niezłą jazdę z "dniem 1111", "pierwszym kwartałem" i godziną 23:59 w ostatnim możliwym terminie. Nie wiadomo więc tak naprawdę na kim wzoruje się Hyperion...
[#48] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@respector, post #45

No ja też miałem nie podrodze na AmiWigilie :)
Przejechałem poł polski z pegiem i pokazałem MorphOS-a :)
Więć można ale coż za to MorphOS ma + :)
[#49] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@recedent, post #47

No ale bylo wiadomo ze maksymalnie trzeba bedzie czekac do konca drugiego kwartalu ;)
Czyli jeszcze nie bylo tak zle :)
[#50] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@recedent, post #47

bo ludzie mają dobra pamięć ..ale krótką :)

[#51] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Drako^lM, post #49

nie koniecznie :

http://a-eon.com/gfx/justadot.png

[#52] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@AmiChris, post #40

Naturalnie , ze sa.
[#53] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@fibi, post #51

@ fibi
Czy to fragment jakiegoś nowego sprzętu, który szykuje się pod AmigaOS 4?
[#54] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@R-Tea, post #53

Na to wyglada

Firma: A-EON TECHNOLOGY CVBA
Założyciele: Robert Trevor Dickinson, Anthony Moorley, Ben Hermans
Kapitał: 75500 EUR
Cel: rozwój, produkcja i sprzedaż sprzętu komputerowego
http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv_pdf/2009/04/27/09060043.pdf

Ostatnia edycja: 02.01.10 19:01:12
[#55] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@R-Tea, post #53

Pewnie tak, jak zwykle będzie bardzo wydajny, bezbłędnie zaprojektowany i tani. Szczególnie dlatego, że współzałożycielem firmy, która ma go produkować, jest Ben Hermans.
[#56] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Grzegorz Kraszewski, post #55

Krashan: a kim jest ten Pan, że tak sceptycznie podchodzisz do tego projektu?
[#57] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@pampers, post #56

prawnik hyperionu i chyba zalozyciel tej firmy

http://biclodon.com/misc/amigafarm/benhermans/

Ben Hermans is a lawyer and a PS3/Cell advocate. Anthony Moorley and Trevor Dickinson has worked in the oil industry from 1989 - 2004.

Ostatnia edycja: 02.01.10 20:15:19
[#58] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Drako^lM, post #57

W 6 lat od pracowania w przemyśle naftowym przeszli do produkowania elektroniki, no ładnie. Do tego ten adwokat PS3.

Kto wie, może Ben się czegoś nauczył, a może ma tylko kolejny sposób na strzyżenie owiec.
[#59] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@SirLEO, post #58

Nie sądze żeby coś z postępowania Bena się zmieniło ....
[#60] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
a ja bym odczekal. mozna ich nie lubic, ale totalnymi idiotami nie sa i mysle ze w ostatnich latach mieli okazje sie nauczyc jak sprzetu nie robic.

niemniej: ja nie mam ochoty brnac w kolejny niszowy sprzet.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem