Komentowana treść: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
[#151] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@nimrod7, post #148

Nie trać nadziei Właśnie mija 10 lat od "The Fragile" i będzie coś fajnego z tej okazji wydane. A płyta zajebista a się nie sprzedała bo kryzys IT akurat był no i dlatego
też że większość ludzi to idioci
[#152] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
A dla tych, którym akcja zaproponowana przez Hyperion nie pasuje i kilka dni przekomarzania to już niespełnione obietnice, mam dwie wiadomości:
1. Jesteście już starymi pierduśnikami, którzy się nie umieją bawić.
2. Hyperion spełnia swoje obietnice co powinniście już zauważyć a wręcz ostatnio pokazuje coś jak już ma działające.

narta zgredy
[#153] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #150

Taki błyskotliwy wywód, a wystarczyło sprawdzić, że MOS2 obsługuje dwustanowe ikonki png.

Zresztą tradycyjne dwustanowe amigowe ikonki (oryginalne, NewIcons...) obsługiwał od zawsze.
[#154] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@recedent, post #143

"...i tak właśnie robią. Nie mówią nic. Ale tak czy siak ciekaw jestem co powiedzą. "

Wielu juz sie wypowiedzialo, ja tez, jednak powtorze. Bardzo sie ciesze, ze nadchodzi nowy sprzet dla fanow OS4 i ze cos sie tak pozytywnego dzieje w amigowym swiecie:)

Sam jestem ciekaw, co to bedzie. Bo procesor nowej AmigaOne to bedzie najpewniej MPC8641D dual core.

A nad Natami praca wre:D ... sa juz pierwsze zrzuty ekranu dzialajacej Natami. Nie moge sie doczekac!

Pozdrawiam

[#155] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@LordBanter, post #154

dobra, rozszyfrowałem zagadkę na stronie www.a-eon.com ;) powitajmy XMOS
[#156] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@wali7, post #153

Czyli MOS przed wersją 2 był linuksem, ze względu na ikony png. Jak Mofce mogły z tym żyć?
[#157] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #152

A dla tych, którym akcja zaproponowana przez Hyperion nie pasuje i kilka dni przekomarzania to już niespełnione obietnice, mam dwie wiadomości:
1. Jesteście już starymi pierduśnikami, którzy się nie umieją bawić.
2. Hyperion spełnia swoje obietnice co powinniście już zauważyć a wręcz ostatnio pokazuje coś jak już ma działające.

narta zgredy

Święte słowa.

Remember when computing was FUN?
[#158] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #147

Chyba nie odróżniasz marketingu i PR od bycia hochsztaplerem.

W wykonaniu Bena Hermansa granica między jednym a drugim jest bardzo cienka. Hermans porusza się po obu jej stronach.
[#159] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #152

narta zgredy

Czy Twój Wielki Plan obsługuje już "X"-a?
[#160] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #156

Jeśli Mofcom to przeszkadzało, to mogły sobie używać np. NewIcons, albo nawet ikonek z AmigaOS1.3. Ich pulpit - ich wybór ;)
[#161] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@smith, post #152

Ja bym to inaczej ujął... Po prostu zazdroszczą ;)
[#162] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@grxmrx, post #161

ale czego? zazdrościć można będzie jak ktoś to będzie miał w łapach i okaże się przełomowe albo nawet dobre czy fajne. na razie jest to tylko zapowiedzią, tak jak DNF, 3 miliony mieszkan, druga Japonia czy Irlandia, 100000000 dla każdego albo tablety z Androidem.
[#163] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Bill Gates, post #162

Bill przeciez Ty , jestes juz na emeryturze wiec na drzewo!
[#164] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@grxmrx, post #161

Czego zazdroszczą ?
Kolejnego marketingu ala Troika/ACK?
[#165] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@skipp, post #157

Remember when computing was FUN?

No to hasło zawsze mnie rozwala:)
No FUN na pewno jak co chwile się coś wieszało:)

Ostatnia edycja: 05.01.10 10:18:05
[#166] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Drako^lM, post #165

No to hasło zawsze mnie rozwala
No FUN na pewno jak co chwile się coś wieszało

Nooo bo dzisiaj to nic się pewnie nie wiesza w ogóle wcale. A FUN to już dawno uciekł wraz z Service Packami, Zaporą Windows, Safe Browsingiem i innymi gównami.

Kiedyś był FUN, dziś go nie ma. Ale może ja już za stary jestem żeby to komuś tłumaczyć ;)

[#167] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@skipp, post #166

dzis po prostu dziala. nie ma przygody pod tytulem: ciekwe czy amiga odpali sie w ciagu 10 minut czy bede musial czyscic i doginac styki. albo znana zgadywanka: ktory patch sypnie sie dzisiaj. taa syper zabawa, na dodatek zawsze wtedy gdy wyjatkowo nie bylo czasu na glupoty i potrzeba bylo zrobic cos na zaraz. i pewnie dlatego ze kloniarze tak zazdroscili to do dzis jest to w windows
[#168] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@skipp, post #166

Nooo bo dzisiaj to nic się pewnie nie wiesza w ogóle wcale.

Nic to na pewno nie. Ale na przykład system którego używam do pracy, nie wiesza mi się w ogóle. System którego używam do gier, nie wiesza mi się w ogóle. System którego używam na Amidze wiesza mi się w 50% przypadków pracy pod nim. Kiedyś mi się powiesił dekoder TV Sat. Coś jednak się dzisiaj wiesza (u mnie jest to Amiga i raz dekoder).
[#169] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Bill Gates, post #167

zawsze wtedy gdy wyjatkowo nie bylo czasu na glupoty i potrzeba bylo zrobic cos na zaraz.

Albo siedzisz na modemie i kolejny restart systemu, bo się powiesiła przeglądarka. W dodatku YAM pocztę ściągał i nie skończył. A impulsy biją...

Swoją drogą, ciekawe ile haraczu wypłacanego tepsie kosztowała mnie mityczna stabilność AmigaOS.

Ostatnia edycja: 05.01.10 11:00:22
[#170] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@GumBoy, post #169

Ależ Ty jesteś pamiętliwy. Ale faktycznie zdarzało się ... Z tego co pamiętam Miami rozłączało modem przed ponownym połączeniem. Faktycznie 0,39 (czy ile tam tego było) przeważnie szło na konto stabilności. Jeszcze log Haracza głupiał i źle obliczał rachunek ...
[#171] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@GumBoy, post #168

A telefon Ci się nie wiesza?
[#172] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@MisOr, post #170

NO tak to prawda , ale nie dodajecie jakiz to stabilny byl wtedy super łindołs (zreszta na ktorego dzisiaj juz nie moge patrzyc w pracy , moze sie i nie wiesza czesto , ale potrafi tak zamulic ze glowa mala)Co do systemu Ami to chyba cos ktos mial nieteges ze wieszal sie system w 50% przypadkow o.O.Mi tam smiga czasmi po kilka dni i nic sie nie dzieje.
[#173] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@MisOr, post #171

Nie. A używam Windows Mobile 6.5... A jak Windows to przecież MUSI się wieszać...
[#174] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Hellena, post #172

Jak się nie potrafi odpowiednio skonfigurować systemu Amigi to tak to potem jest. ;)
[#175] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@MisOr, post #170

Ależ Ty jesteś pamiętliwy.

Trudno zapomnieć łacinę która latała po pokoju, bo wcięło mi kolejny impuls. Rachunki za neta płaciłem z osobistego kieszonkowego a moi rodzice bogaci nie są. Jedna zwiecha to była jedna bułka w pobliskiej piekarni na długiej przerwie mniej.

Z tego co pamiętam Miami rozłączało modem przed ponownym połączeniem.

Nie rozłączało. Wtedy to już całkiem po bandzie by się szło.

Jeszcze log Haracza głupiał i źle obliczał rachunek ...

Log Miami głupiał, przez co Haracz źle naliczał nie widząc zamkniętego połączenia w logu Miami.
[#176] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Hellena, post #172

NO tak to prawda , ale nie dodajecie jakiz to stabilny byl wtedy super łindołs

Tylko że wtedy o Windowsie wszyscy mówili, że się wiesza. A o AmigaOS mówiło się stabilny jak skała, co było bzdurą. Nawet goły 3.1 bez bajerów potrafił świrować, bo na takim właśnie korzystałem z neta, celem oszczędności pamięci pod strony.

(zreszta na ktorego dzisiaj juz nie moge patrzyc w pracy , moze sie i nie wiesza czesto , ale potrafi tak zamulic ze glowa mala)

Mógłbym Ci napisać to co Leon mi. Że jesteś lama i nie potrafisz Windowsa skonfigurować jak 50% owiec którym się w kółko wiesza, ale po co mam trollować?

PS. Kilkudniowa sesja to statystycznie ciągle jedna sesja. Ja miewałem po kilka sesji dziennie z AmigaOSem, więc statystyki zupełnie nieporównywalne.

Ostatnia edycja: 05.01.10 12:46:56
[#177] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Leon, post #174

Bardzo śmieszne. Pod AmigaOSem spędzałem czasem i po 10h dziennie, jak byłem na zaocznych studiach, więc nie rób ze mnie laika.
[#178] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
Rozmowa jest już zupełnie nie na temat. Proszę ją kontynuować na forum, np. w dziale HydePark.
[#179] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok
Podali już coś nowego na stronie?
[#180] Re: Ambitne plany Hyperionu i MorphOS Teamu na przyszły rok

@Drako^lM, post #179

Chyba coś nowego..
http://www.a-eon.com/6.html

Dual-core PowerISA™ v2.04+ CPU - ciekawe.

Ostatnia edycja: 05.01.10 13:51:30
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem