[#60]
Re: Hyperion i A-EON partnerami strategicznymi
@Kiv_Master,
post #57
I tu należy uścislić. Sputnik był pierwszym programem w amigowym swiadku daleko wyprzedzającym konkurencje i w swoim zamyśle była/jest to przeglądarka stworzona dla Morphosa. Potem powstały OWB czy NetSurf, które idee pierwowzoru naśladowały. W pewnym momencie Marcik stracił zainteresowanie rozwojem swojego programu i sprawa upadła - szkoda. Najlepszy produkt nierozwijany staje się powoli bezużyteczny. Trzeba przyznać, że OWB jest bardzo dobrym rozwiązaniem na warunki amigowe, chwała więc autorowi, że zrobił port dla MOSa.
Teraz małe podsumowanie: podobnie jak w przeszłości Sputnik był dla mnie czymś wyjątkowym, dziś z OWB wiąże duże nadzieje, nie widzę w tym nic zaskakującego, zwykła ewolucja.
Druga sprawa to hasło "Accept no imitation" - dla mnie to rozwój, podobnie jak w wypadku Sputnika/OWB widzę w systemie spod znaku motyla szansę na dobry, alternatywny produkt, który rokuje. Nie twierdze, że Amiga X1000 to coś złego, przeciwnie niech "słowo ciałem się stanie", może będziemy rozmawiać o kolejnym kroku milowym w amigowych konstrukcjach? Na ten jednak moment jest to czysta spekulacja, dzielenie skóry na żywym niedziewiedziu.