Komentowana treść: Wywiad z Trevorem Dickinsonem
[#121] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #100

Bla,bla,bla... Ostatnia proba. Tak samo bylo w '99, potem z a1, ua1, sam, teraz x1000. Jak ma byc ostatnia to niech to bedzie ostatnia.

Ja znam taki portal "zaprzyjazniony" czerwony w ktorym masz pisac tylko dobre rzeczy. Idz tam-pisz i badz szczesliwy.
Stary, 250 sztuk po takiej cenie, kto to kupi?
To jak, on jest fanem i chce powrotu czy chce na tym biznes robic?

Klapa z x1000 oczywiscie bedzie bo komp nie jest warty swojej ceny.
Komentowac kazdy ma prawo, nie tobie o tym decydowac. W temacie zlomow to wole moje PB niz badziewna x1000.

Rozumiem, ze po banie musiales wylac troche zolci, niech ci bedzie.
Btw. jestes "screen fighterem", prawda? :)

Ostatnia edycja: 27.06.10 13:33:05
[#122] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@adam_mierzwa, post #106

Rozbudzono wielkie nadzieje na powrót po latach, a skończyło się na pokazie przy okazji lokalnej imprezy dla retromaniaków i produkcji 250 szt.

Czyli mamy już motyw z nadmuchiwanym wielkim balonem oklejonym nalepkami "Amiga(tm)", o którym pisałem gdzieś wcześniej. ;)
[#123] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #110

I co wy wszyscy wtedy zrobicie kiedy Amiga padnie ? Macie już pomysły na nowe hobby ?

Coś, co nie powstało, nie ma jak upaść.
[#124] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@snajper, post #122

Dzięki za wywiad. OK
[#125] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@snajper, post #123

Nie bądź taki mądry. Jeśli nie dotarło, to sprawdź jeszcze raz. X1000 ISTNIEJE, pokaz był, termin dotrzymany. Czekamy na finalny produkt.
[#126] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #125

Czekamy na finalny produkt
Gdyby produkt istniał to nie musiałbyś czekać.
[#127] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@eastone, post #126

Nie zrozumiałeś ? Uhm, ojej, no to spróbuję woooolnieeej.
Finaaaaalny proooooodukt, czyli kompuuuuuter przeznaczooooooony do sprzedaaaaaaży po premieeeeerze.
3 x spróbuj to przeczytać, może dotrze.
[#128] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #125

Co mam sprawdzić? Chyba mówimy o dwóch różnych rzeczach. Pokaz X1000 to dla mnie za mało, żeby mówić o odrodzeniu Amigi. Póki co żadnych spektakularnych sukcesów nie zauważyłem.
[#129] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #127

Jeśli nie dotarło, to sprawdź jeszcze raz. X1000 ISTNIEJE, pokaz był, termin dotrzymany. Czekamy na finalny produkt
To Ty nie rozumiesz. Produkt istniejący to produkt na półce sklepowej.
Zgodnie z Twoją logiką istnieje też Panda, Troika.
[#130] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@snajper, post #128

Jeszcze nie tak dawno, informacje o X1000 były czystą spekulacją i nawet tutaj na forum negowano istnienie tego projektu.
X1000 jest faktem. Obyło się bez wielkiej pompy i mega reklamy, wszak AEON i Hyperion to nie Sony czy Microsoft, ale jak zapowiedzieli tak uczynili. Pokaz się odbył, bez fajerwerków (Aeon to nie Sony), ale pokazano działający sprzęt na AOS 4.1
Mnie to cieszy i czekam na premierę X1000
[#131] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #130

To nie jest żadna argumentacja.Na dzień dzisiejszy produkt nie istnieje dla użytkowników bo JEST NIEDOSTĘPNY w sprzedaży. Kolejne Twoje posty w tym temacie niczego nie zmienią.
[#132] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #130

Mnie to cieszy i czekam na premierę X1000

A ja się zaczynam zastanawiać, czy ty nie dostaniesz czasem jakiegoś rabatu na x1000. Przepraszam ale za bardzo Ci zależy. Ilość jawnych deklaracji z Twojej strony jest porażająca. Wiem już, że ty kupisz. I przestań się powtarzać bo robi się to niesmaczne.
[#133] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@eastone, post #131

Nie wiem jak mam dziękować za to objawienie ! Naprawdę NIE JEST dostępny w sprzedaży ?? O żesz w mordę jeża ! Musisz mieć niezłe kontakty na samej górze, że taką informację uzyskałeś i podzieliłeś się ze mną. Dziękuję jeszcze raz.
[#134] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #133

Ludzie ci mowia, ze nie rozumiesz o czym piszesz i maja racje, a ty sie zapluwasz. Teraz jest dopiero zapowiedz sprzetu, nie jest on jeszcze dostepny. Przygotuj sie na czekanie bo z pol roku zrobi sie dluzej skoro oni dopiero teraz tworza zbieranine betatesterow :D
[#135] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@MisOr, post #132

Oczywiście, że kupię. I oczywiście, że dla mnie to duża kwota. Krezusem nie jestem, ale zależy mi na kupnie tego sprzętu.
Podobnie było kiedy wyszła PS3. Wielu narzekało, że konsola nie jest taka jak powinna, że za droga i gier nie ma. Ja kupiłem i nie żałuję, bo służy mi do dziś.
X1000 jest wyjątkowe, bo to pierwsza nowa (i nowoczesna) Amiga od lat. Starym Amigom ( a mam ich kilka) podziękowałem już parę lat temu i odesłałem na zasłużoną emeryturę.
Do "klasykowania" mam WinUAE, bo jest po prostu wygodniejszy.
[#136] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #135

X1000 to przeciez podrobka, nie zrobil jej wlasciciel do praw marki Amiga. Przykro mi, taka jest prawda.
[#137] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@AmiChris, post #136

Jaka podróbka ? Na mocy umowy pomiędzy Amiga NIC a Hyperionem to ten drugi decyduje o przyszłości Amigi.
[#138] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #137

Taak "ugody" :D
[#139] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #135

Oczywiście, że kupię.
Brawo za taką odpowiedź. Czekam na soczystego artka z testów x1000 OK
[#140] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@G. Kraszewski, post #120

874
[#141] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #137

Do czego nabył prawa Hyperion na mocy tej umowy? do nazwy Amiga, czy AmigaONE? Dlaczego nigdzie nie jest napisane "Amiga X1000" tylko "AmigaONE X1000"? Może zamiast o nowej Amidze powinieneś raczej mówić o nowej Amigaone...

Ostatnia edycja: 27.06.10 14:12:32
[#142] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@FOrest, post #141

To było już wałkowane setki razy. Nie chce mi się od nowa tego rozdrabniać, bo to nic nie da. Dla mnie X1000 to naturalny i prawdziwy następca Amigi, mimo że w nazwie ma ONE. Mnie to nie przeszkadza. Dla innych X1000 to podróbka, "nieamiga", klon. Mam to gdzieś.
[#143] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #142

Niektórym nie przeszkadza w nazwie MorphOS :)
[#144] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@ede, post #143

np Trevorovi (oups. Robertowi) Dickinsonowi :)
[#145] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@FOrest, post #144

x1000 - amiga os, wiadomo
'Mam Apple, ale jest tam zainstalowany MorphOS.'

jak widać koegzystować się da. tylko jak wytlumaczyc to ludziom pokroju pana bielskiego...
[#146] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@G. Kraszewski, post #120

a to znaczy ze od momenty premiery 2.5 doszlo prawie 200 licencji. nizle
[#147] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@cacodemon666, post #137

na mocy ugody hyperion moze sobie decydowac o amigaos4.x i w tym celu korzystac ze zrodel 3.x jesli znajdzie sie ruski milioner z kaprysem to moze kupic prawa do amigaos5.x i tak samo uzywac kodu 3.x, nalepek i nazwy AmigaOne aby trzaskac sobie AmigiTwo wedle wlasnego widzimisie
[#148] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@Valwit, post #146

Przed chwilą w rozmowie na IRC-u padł numer 893.
[#149] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@Valwit, post #146

Wydaje mi się, że użytkownicy przyrastają wersjami. Każde kolejne wydanie MorphOS-a pozwala się przełamać do rejestracji połączonej z wymianą sprzętu na nowszy.
[#150] Re: Wywiad z Trevorem Dickinsonem

@adam_mierzwa, post #149

Czytając portale zagraniczne (zwłaszcza Amiga.org) mam wrażenie, że ostatni przyrost to wynik możliwości kupienia eMaca za grosze (dosłownie, zwłaszcza w USA) specjalnie do przetestowania MorphOS-a. Widziałem kilka wypowiedzi osób, którym po takiej próbie MorphOS spodobał się na tyle, że go zarejestrowali. Liczę na to, że wersja na PowerMace przyniesie jeszcze większy wzrost, bo sprzęt mocniejszy i łatwiejszy w rozbudowie, eMac jest dość niewygodny z wbudowanym monitorem CRT.

Ostatnia edycja: 27.06.10 18:52:56
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem