@gx, post #61
@Waroth, post #62
@Sventevith, post #63
Mam nadzieję, że MOSA to nigdy nie spotka Taka moja zawodowa awersja do Javy ... Zresztą amigowe systemy mają być lekkie i szybkie, a Java jest tego przeciwieństwem.
Ktoś coś pisał, że JDowmloader jest źle napisany bo zajmuje dużo pamięci, akurat w Javie programista nie ma nic do powiedzenia w kwestiach pamięciowych, może co prawda zasugerować, że dane obiekty nie są mu już potrzebne ale pamięć to jest zwalniana przez JVM wtedy kiedy się to maszynie wirtualnej podoba.
Swoją drogą o Eclipsie to możecie zapomnieć bo on akurat do GUI korzysta z SWT, a to kod natywny.
@Sventevith, post #63
Ta Java będzie działała w trybie interpretacji a nie JIT więc zapomnijcie o jakiejkolwiek używalności tego nie ważne jaki procek ma sprzęt
akurat w Javie programista nie ma nic do powiedzenia w kwestiach pamięciowych
zwalniana przez JVM wtedy kiedy się to maszynie wirtualnej podoba.
@gx, post #67
@Sventevith, post #68
Pamiętam jak działa wczesna Java bez JIT
jeśli ktoś marzy o bardziej skomplikowanych programach z GUI
Dla programisty na pewno, ale dla użytkownika nie zauważyłem.
@gx, post #69
@Sventevith, post #68
1) Obecna JVM Suna to bardzo zaawansowany soft pisany przez lata i nawet o 50 % możliwości w przypadku JAmiga można pomarzyć
Inna sprawa jest, że można chcieć lub nie przyszłością jest Cloud
@Sventevith, post #70
Nie wiem jak jest w Dalvik nie korzystam z Androida, za to na co dzień mam do czynienia z Java na Win
większość liczy procesor graficzny
Nie wiem jaką widzisz tu sprzeczność
@Sventevith, post #70
Ale jak tak bardzo się czepiłeś tego D* to proszę: http://www.androidcentral.com/benchmarking-android-22-froyo-against-android-21-eclair
Różnice między JIT i bez JIT sięgają kilkuset procent
@Sventevith, post #70
Przykład WinUAE jest adekwatny maszyna wirtualna to nic innego jak emulator tyle, że nieistniejącego sprzętu w przypadku swojego Dalvik'a jeszcze bliżej mu rzeczywistemu rozwiązaniu bo to maszyna rejestrowa, a nie stosowa.
@sando, post #74
Przyznam, że tego narzekania na amicygnixa też nie rozumiem.
@sando, post #77
Ale nie rozumiem, że ktoś woli aby jakiegoś programu nie było wcale niż aby był choć nieoptymalny.
@gx, post #73
@Sventevith, post #80
Są aplikacje w których na Androidze przyśpieszenie będzie 10% są takie jak gry korzystające z OpenGL gdzie będzie kilkaset procent z JIT.
są takie jak gry korzystające z OpenGL gdzie będzie kilkaset procent z JIT.
W Androidzie architektura maszyny VM jest całkowicie inna i zoptymalizowana pod urządzenia i aplikacje mobilne
To zobacz sobie jak działał Android 2.1 to nie są syntetyczne testy dla widoczne odczucia przeciętnego użytkownika.
@gx, post #81
@Sventevith, post #82
Przetłumaczony kod jest trzymany w cache jedyny koszt to pamięć, kolejne przebiegi poprawiają jakoś generowanego kodu. Pierwsze mogą być wolniejsze z racji tłumaczenia ale kod nie jest tłumaczony nieustannie.
Ty zobacz sobie jaka była wydajność w JVM sunowskim bez JIT a jaka nastąpiła po wp[rowadzneiu tego rozwiązania. JAmiga to ma być rozwiązanie desktop
@Waroth, post #79
@sando, post #85
Ale czy to oznacza, że jeśli używamy systemu amigowego to powinniśmy się wyrzec wszystkiego co nie pasuje do tej filozofii?
@gx, post #83
@Sventevith, post #87
Oczywiście dobrze zdajesz sobie sprawę, z JAmiga nigdy nie dorośnie do tego aby taki soft odpalić skończy się jak z QT/FTKA
@Sventevith, post #68
1GB to w przypadku Javy nie jakieś duże aj vaj tylko norma
@Mario, post #89