[#43]
Re: M.A.C.E. - strzelanina dla AmigaOS 4
@gorzyga,
post #42
Na Amigę można pograć w wersję demo, jak dla mnie w tej sytuacji zwroty nie są potrzebne.
To mają słabą sprzedaż trzeba przyznać, jakby dali połowę niższą cenę na Androida to poszło by pewnie z 3x więcej (a może nawet 10x), takie prawa tej platformy (całkiem możliwe, że dzięki cenie 15euro na AOS, mają większy zysk z Amigi niż z Androida).
W przypadku Amigowców, inaczej wygląda rynek i prawa marketingu. Dlaczego kupimy tą grę (o ile). Bo jest to State Of The Art gry na nasze platformy, jak kupimy w pudełku to nie stracimy, bo będzie posiadać wartość kolekcjonerską itd. Całkiem inne prawa rządzą tutaj, u nas. Dlatego ja nie mam z tym problemu, że kosztuje dla Amigi więcej niż na tel. A na telefon kupią pewnie też Amigowcy, i kilka osób które zobaczą tą grę gdzieś i im się spodoba, albo z wielu innych gier z marketu przez przypadek im się wyświetli i wpadnie w oko. 8pln to dla większości jest jeszcze mała kasa wydana, na test gry. Jak było by 15euro, kto kupi? Ile osób z Was na markecie kupiło grę (która w przeszłości nie była hitem na PC lub innej platformie) za 15euro? A ile osób wydało 200pln na grę na konsole lub 99pln na PC?
Bronię chłopaków, bo bliżej mi do reprezentowania drugiej strony, choć na półce mam kilka nowych pozycji Amigowych.
Ostatnia aktualizacja: 12.08.2013 12:55:54 przez flops