Komentowana treść: PiStorm przechodzi na WarpOS
[#61] Re: PiStorm przechodzi na WarpOS

@_DiskDoctor_, post #60

Tak. Chodzi o tłumaczenie 1:1 wielu kodów operacji. Z drugiej strony, w przypadku kodów operacji 68k tłumaczenie jest często bardzo skomplikowane. Z tego, co zrozumiałem, postrzegają oni PPC również jako alternatywę dla trybu natywnego ARM, ponieważ ARM bardzo różni się w zależności od rodzaju posiadanego procesora ARM i nie chcą uzależniać się od jednego konkretnego układu. Przynajmniej tak to zrozumiałem. Emulację PPC łatwiej zaadaptować (przynajmniej jeśli dobrze to zrozumiałem). Oczywiście WarpOS ma bardzo dobre wsparcie dla bibliotek i kompilatorów OpenSource itp. – znacznie lepsze niż 68k. Oczywiście integracja FPU może nadal nieco spowolnić działanie. Zobaczymy.
[#62] Re: PiStorm przechodzi na WarpOS

@MagicSN, post #61

Nie bardzo rozumiem, KAŻDY procesor zgodny z ARMv8 obsługuje zestaw instrukcji aarch64. To jest zestaw bazowy i czy to będzie Cortex A72 w jakimś Allwinnerze, czy M3 w Applu, czy jakiś układ szajsunga, albo qualcomma to nadal ten zestaw będzie dla nich wspólny. Mogą być różnice w NEON lub SVE. Ale nie w aarch64!
[#63] Re: PiStorm przechodzi na WarpOS

@Don_Adan, post #45

link

Skoro scenowcy robia juz dema.

Jak się wyłączy obraz i zostawi samą muzykę to mamy całkiem fajne demo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem