[#1] Efika z USA - lista chętnych
Witam,

proszę żeby tutaj wpisywały się osoby które są chętne na Efikę sprowadzaną z USA. Wstępnie - koszt całkowity 350 złotych (dolar podrożał ostatnio, a nie doliczyłem jeszcze kosztów wysyłki do odbiorców końcowych ode mnie). Wersja z obudową odpowiednio drożej.

Przez tydzień mnie nie będzie, więc po tygodniu dopiero zerknę w temat.
[#2] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #1

Mam to rozumieć jako brak chętnych?
[#3] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #2

nie, ja się zdecydowałem, kasę mam odłożoną :)

czekam na pozostałych

[#4] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #1

A działa już sound lub wiadomo kiedy 4siur będzie działać?
A wiadomo w co będzie wyposażona kolejna Efika i kiedy może się pojawić?
A THX!

//myślę, że ten temat powinien pojawić się w newsie. Niektórzy mogą być nieświadomi, że tak istotny temat powstał.

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2008 12:29:30
[#5] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Kokos, post #4

"myślę, że ten temat powinien pojawić się w newsie. Niektórzy mogą być nieświadomi, że tak istotny temat powstał."

Popieram, w takim tępie do tego zakupu wogóle nie dojdzie, chyba, że z madmanem po 3 efiki weźmiemy, a potem będziemy odsprzedawać drożej

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2008 19:39:35
[#6] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Kokos, post #4

1) Dzwięk będzie w update 2.1 :)
2) Informacje o nowym sprzęcie od Genesi zostaną podane na PowerDev Meeting :)

[#7] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Kokos, post #4

dzwiek dziala w wersji beta, polecam gladnac film

http://brain.umcs.lublin.pl/~ftpuser/video/PowerDev_Meeting.divx

ale sterownik dostepny dla wszystkich narazie jest tylko dla linuksa

http://www.efika.de/index_en.html

[#8] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #1

Ja sie dopisuje do listy (zreszta juz do Ciebie madman pisalem maila w tej sprawie). Chce EFIKE! :D

[#9] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Mat, post #8

3 osoby?, nikt więcej?

[#10] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Bagheera, post #9

No to czekamy aż Jaca zrobi MOSa na maca mini :P
[#11] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #10

Jak mam to rozumieć?

[#12] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Bagheera, post #9

Jeżeli całość jest jeszcze aktualna to ja byłbym chętny, czyli 4.

[#13] Re: Efika z USA - lista chętnych

@ender, post #12

no to z jeszcze 1

[#14] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Bagheera, post #13

a doliczyliscie vat na towary spoza uni? 22% od ceny towaru+cena przesylki
[#15] Re: Efika z USA - lista chętnych

@DRACOX, post #14

Czyli ile razem to wyjdzie z MOS2.1?
[#16] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Andrzej Drozd, post #15

VAT doliczyłem, ale będzie i tak rekalkulacja.
MOS kosztuje 150 euro, ja go mogę załatwiać indywidualnie. Euro obecnie po około 3.40 jest, zatem 510 zł kosztuje.
[#17] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #16

510

Aha, ale ja pytalem o, za calosc, bo jak wiadomo, duzo rzeczy nie dziala na Efice z MOSem 2.0. Czyli MOS kosztuje 500, a Efika ile? Chodzi mi o calosciowe zestawienie. Wiesz, cos typu nie "sztuka nabyc plyte glowna", poniewaz za osprzet i OS, trzeba bedzie jeszcze doplacic 2 lub 3x tyle. Podobnie jest lub bedzie z AOS4. :)
[#18] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Andrzej Drozd, post #17

Nie przesadzałbym z tym "dużo rzeczy nie działa". Zdefiniuj "dużo", bo ZTCW to problemy są z co poniektórymi klawiaturami i pendrive'ami.
[#19] Re: Efika z USA - lista chętnych

@recedent, post #18

dźwięk
[#20] Re: Efika z USA - lista chętnych

@DRACOX, post #19

Nie rozumiem - w jaki sposób zamierzasz obejść brak dźwięku w Mosie 2.0 pod Efiką za pomocą wspomnianego przez Andrzeja "osprzętu" za który trzeba dodatkowo dopłacić? Napiszesz sterownik do karty muzycznej pod USB, czy jak?

Ostatnia modyfikacja: 27.08.2008 21:54:54
[#21] Re: Efika z USA - lista chętnych

@recedent, post #18

AFAIK pod MorphOSem nie ma żadnych problemów, za to bywają pod SmartFirmware. Jak pendrive ma sektory 512 bajtów to problemu nie ma, nawet na Kingstonach można to wymusić. Jak komuś zależy na bezproblemowym bootowaniu to zamiast pendrive chyba lepszy będzie czytnik SD na USB. Ja MorphOSa instalowałem z aparatu CASIO. :) Z klawiaturami jest różnie, ale sprawa jest rozwojowa - o ile Genesi/bPlan się zaangażuje.

[#22] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Andrzej Drozd, post #17

Ale to tak trudno sobie to policzyc? Cene plyty ze stanow znasz, mosa tez, reszte (dysk, grafika itd) kupisz sobie w sklepie za rogiem lub na allegro, wiec w czym problem? Z dodawaniem?!

[#23] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #16

To jak bedzie z tą Efiką? Chyba, że czekamy na nowy sprzęt, który ma być pokazany na PM we wrześniu. Tylko kiedy on będzie do kupienia i za ile. Osobiście uważam, ze przydałaby się Efika z większa ilością ramu, ale od czegoś trzeba zacząć, więc obecny model też pasuje.

[#24] Re: Efika z USA - lista chętnych

@ender, post #23

Jak we wrześniu coś ma być, to ja bym jeszcze poczekał... Zresztą MOS na Maca mini na horyzoncie powoli widać.
[#25] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #24

Madman, nikt o zdrowych zmysłach Tobie nie powie nic o nowym sprzęcie a zwłaszcza o jego ew dacie wydania z prostego względu - poprzednia partia musi się sprzedać. Lud dowie się o nowej - stare nie będzie schodzić.

[#26] Re: Efika z USA - lista chętnych

@madman15, post #24

To poczekamy

[#27] Re: Efika z USA - lista chętnych

@ender, post #23

Mi tam taka efika pasuje, malutka, śmiesznie mało mocy pobiera, debian+ssh dla mnie w sam raz, i tak głównym jej zadaniem będzie wget. Dorzuce aby dysk 2,5', grafika PCI tylko do instalacji systemu :)

A później może kiedyś, jak będzie czas i ochota pobawie sie na niej MOSem lub Arosem, o ile taki port powstanie

[#28] Re: Efika z USA - lista chętnych

@Bagheera, post #27

Bagheera napisał(a):

> Arosem, o ile taki port powstanie

juz powstaje

[#29] Re: Efika z USA - lista chętnych

@szuler, post #28

Cieszymy się niezmiernie. Jak Ci idzie?

Pozdrawiam.

[#30] Re: Efika z USA - lista chętnych

@szuler, post #28

wiem ^^

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem