[#31] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@lord_spider, post #24

A kto dzisiaj ma monitor z VGA tylko :)

[#32] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Grzegorz Kraszewski, post #30

Grzes sam przyznaj ze cena sprzetu jest kuszaca... :) wczoraj sprzedalem karte turbo do Amigi 1200 za 2200 zl :D: : D :D :D

male to to jest .. moze sie skusze.. ale ale.. idac dalej licencja jest drozsza niz sam komputer (o ile mnie pamiec nei myli 150 Euro) ???

[#33] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Grzegorz Kraszewski, post #28

Każdy miał 0 komentarzy na początku, więc ich brak nie musi świadczyć negatywnie.

Nie twierdzę inaczej.:) Chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien, być może nieistotny, szczegół.

[#34] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@HOŁDYS, post #32

No tak, w tym momencie system kosztuje więcej niż sprzęt. Ale nadal system + sprzęt, to połowa tej kasy jaką wziąłeś za turbo .

[#35] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Grzegorz Kraszewski, post #34

ehh i tak duzo wiecej idzie mi miesiecznie na alkohol :P
[#36] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Kamul, post #25

Pozatym jest to firma i dane sa podane . Wiec nie powinno byc problemów z wysyłka

[#37] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@HOŁDYS, post #32

Ale MorphOSa możesz sciagąc za free i sie pobawić . W trybie demo działa 30 mi i zwalnia i trzeba wykonać reset :)

[#38] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Drako^lM, post #37

he he .. wlasnie 30 min bawilem sie AmigaOS 4.0 na AGA .. i wyje....

pewnie to samo bedzie z mega MOSem .. jestem sceptykiem ..mini skonczy z jakims leopardem ...

[#39] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

Zapomniałeś jeszcze dodać, że nie jest HOCHSZTAPLEREM pomysł

[#40] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

Grzes wiesz tak samo jak ja i reszta ..ze True Amiga umarla juz w 1985 r jak Commodore ja kupilo..potem to juz byla agonia.. do 1995 r . .wykonal nie udana defrybrylacje zwlok pacjentki....
amiga juz dawno umarla.. a duch jej zyje posrod nas ..

ja juz ... na te blaszane obudowy z radeona i innym scierwem .. z tandetna naklejak made by china.. AMIGA
jak mozna zabic trupa ???

Ostatnia modyfikacja: 08.01.2010 11:14:49
[#41] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Kamul, post #25

No cóż, ja będę odbierał osobiście więc sprawdzę, czy to nie ściema na miejscu ;)
[#42] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Kamul, post #25

Hmm... Skoro można wziąć sprzęt za pobraniem, albo osobiście to chyba nie hochsztapler. Co innego gdyby w opcjach dostawy było "tylko płatność na konto (przedpłata)". Zastanowię się nad kupnem... Mam jeszcze 45 sztuk do namysłu :P

P.S. Da się dolutować RAMu do Radeona z Mini? :)

[#43] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@recedent, post #42

Podobno się nie da (szukałem kiedyś stron o przeróbkach mini i nic nie znalazłem)
[#44] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@HOŁDYS, post #40

Grzes wiesz tak samo jak ja i reszta ..ze True Amiga umarla juz w 1985

Wiem. True Amiga w postaci klasyków mnie w ogóle nie interesuje. Po prostu MorphOS jest fajnym systemem, który lubię używać i pisać na niego soft.

[#45] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Jacek Piszczek, post #41

A kiedy planujesz się tam pojawić? Bo nie wiem, czy jest czas czekać...;)
[#46] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Kamul, post #45

Gdzieś w przyszłym tygodniu
[#47] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Jacek Piszczek, post #46

Przy tym tempie znikania maczków może być bida. Ale dzięki!:)
[#48] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@recedent, post #42

Ciekawe jak ten silent upgrade robili (dużo przeróbek, ingerencji w płytę)? Mam 64 mb vram, ale mobilny radeon ze 128mb vram to byłby wypas.

[#49] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@wali7, post #43

Apple mogłoby udostepnić jakąś dokumentację, ale pewnie chcieliby kasy i to dużej.

[#50] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Drako^lM, post #1

Witam,

też wziąłem udział w aukcji sprzedającego - screen network,
umówiłem się na odbiór osobisty i płatność gotówką przy odbiorze, po sprzęt pojadę w poniedziałek.
Mam nadzieję że transakcja przebiegnie pomyślnie.

Jeżeli wszystko się uda planuję też zakup systemu MOS, ale nie będę rezygnował całkowicie z Mac OS X, planuję pozostać przy 10.4 Tiger z obsługą Classic, zostało mi dużo oprogramowania, wcześniej dość długo używałem komputerów Apple.

Pozdrawiam

[#51] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@grish82, post #50

wszystkie mini maki już się sprzedały!!!
[#52] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@atarens, post #51

No ładnie... poszły jak świeże bułeczki :) Ciekawe ile z nich będzie miało zainstalowanego MorphOSa ? :)
No to niech teraz właściciele tych maćków nie narzekają, że rejestracja Morph`a jest droga skoro kupili sprzęt za grosze

[#53] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Kamul, post #47

Witam

No to żeś zdążyłłłłłłłłł!!!! Kamul
jeszcze się załapał rzokol

i po maćkach
Pytanie tylko czy zostaniemy zrobieni w TRĄBĘ ??

ps ja też jeszcze zdążyłem a też miałem zamiar poczekać przynajmniej do Poniedziałku ale coś mnie podkusiło i zalicytowałem .

Pozdro
OK

Ostatnia modyfikacja: 08.01.2010 21:30:34
[#54] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@MaveRick, post #52

Nie daj Boże wszystkie A może podesłać tym co kupili linka o MORPHOS-ie na MM?

[#55] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Piotr Myszkowski, post #53

bo ja poczekam pare lat i sprzedam za 5 tys zl z nielegalnym os4

[#56] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Ender, post #54

A moze podeslemy im info ,ze to sztrucel i zeby go szybko odsprzedali i kupili X1000 z OS4 ? :D

[#57] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Hellena, post #56

Gdyby był AOS 4.1 w wersji na MM napisałbym też o tym, a że niektórzy zarzucili mi coś co nie było prawdą, zamierzam zrobić coś, co pod te zarzuty będzie pasować. :D
Swoją drogą ciekawe ile będą kosztować SAM440, krótko po wypuszczeniu nowego sprzętu pod AOS 4.x

[#58] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Ender, post #54

Dobra myśl...
Ja jak odebrałem swojego Minimaka to spróbowałem pobawić się trochę OSXem. Pierwsze co to odpalilem YouTube i pierwszy lepszy flash movie... strasznie zacinało ! W nastepnej minucie miałem już zainstalowanego MorphOSa. Miałem coś nie tak ustawione w OSX czy to już tak jest z OSX na G4 bo jak nie to lepiej kupującym podesłać link do strony MorphOSa :)

[#59] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@Hellena, post #56

No i zabiją cię głębokim śmiechem :)

[#60] Re: Aukcja Mac Mini G4 1.25

@rzookol, post #55

To może poprawisz sterownik dźwięku po tym koleżce który odpalił 4.1 na mini

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem