[#66]
Re: Polski portal MorphOS-owy?
@luk,
post #65
Ja osobiście jestem przeciwny "wywalaniu" kogokolwiek z PPA! Jako użytkownik wielu opcji Amigowych jest to dla mnie bardzo wygodne, że w jednym miejscu mogę poczytać newsy dotyczące każdej z nich. W jednym miejscu są ludzie zainteresowani wieloma Amigowymi systemami, dzięki czemu zawsze mogę zadać pytanie na forum, niezależnie od tego czy akurat bawie się MorphOSem, AmigaOS4, MiniMigiem czy A600.
Fakt, że na tym żerują też trolle i przy byle okazji dolewają oliwy do ognia. Czasem nie wynika to nawet ze złej woli. A przynajmniej tak sobie to tłumaczę. Niegdyś wszyscy Amigowcy krzyczeli, że pecet jest be, a Amiga rulez. Dzisiejsze spory i problemy są tylko przedłużeniem tamtego krzyczenia. Tylko głupio jest dziś krzyczeć, że pecet be jeśli każdy ma peceta i używa pewnie go częściej niż Amigę... Dlatego trzeba krzyczeć że coś innego sux. Łatwo zwalać winę za zły stan środowiska na kogoś wewnątrz niego, trudno napisać coś konstruktywnego.
Gdyby choć 1/10 energii, która jest przeznaczana na jałowe dyskusje, została skierowana w rozwój Amigi (w jakiejkolwiek formie - pisanie softu, pisanie artykułów, organizowanie imprez, tłumaczenia oprogramowania, etc. etc.), to wszyscy byśmy na tym skorzystali.
Wszyscy na tym forum mają wspólne korzenie, a Amigowe systemy są sobie tak bliskie, że różnice między nimi właściwie są pomijalne. Komuś z poza środowiska systemy te wydałyby się identyczne (i nie chodzi mi tylko o wygląd okienek)...
Aha, jeszcze co do przyklejania FastATA, Superfroga itd. O Amidze klasycznej można jeszcze baaardzo wiele napisać, sam mam masę pomysłów na artykuły tylko brak czasu aby je napisać :).
Ostatnia modyfikacja: 21.04.2011 12:09:41