[#241] Re: Doom 3 - pierwsza wersja alpha

@recedent, post #240

Wygląda już nieźle. PM G5 2.7, X1950? To tak musi działać jak aplikacja 32 bity i 1 rdzeń, więc poza zegarem G5 nic więcej za bardzo nie daje (upraszczając nieco)? A są szanse na multicore 32 bity lub single, ale 64-bity? Jakieś plany, bo o x86 za bardzo nie słychać.

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2025 13:29:34 przez KM_Ender
1
[#242] Re: Doom 3 - pierwsza wersja alpha

@KM_Ender, post #241

Gorzej, PM G5 Quad 2,5 GHz (czyli czterordzeniowy, z czego wykorzystujemy 1 rdzeń) :)
G5 daje zegar no i teoretycznie PCIe daje szybszą grafikę niż starsze wersje z AGP.

Co do drugiej części pytania - tradycyjnie nic nie wiem poza ogólnymi spekulacjami. Ale wydaje mi się (to tylko moje, niczym nie podparte przeczucie), że prędzej już zobaczymy MorphOS-a NG na zupełnie nową architekturę sprzętową niż obsługę dodatkowych rdzeni/64 bit na PPC.
4
[#243] Re: Doom 3 - pierwsza wersja alpha

@recedent, post #240

Grafika już cieszy oko, teraz tylko optymalizacje szybkościowe i może być naprawdę przyjemnie OKok, racja
2
[#244] Re: Doom 3 - pierwsza wersja alpha

@BULI, post #243

Czy port dla MorphOS działa z wersją demo gry?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem