@Grzegorz Kraszewski,
post #40
Właśnie bardzo się dziwię popierającym starą platformę (Amiga Classic) To jest uwstecznianie się ! (wiele razy to pisalem-z całym szacunkiem dla klasycznej Amigi - jej czas definitywnie się skończył, zresztą rozwiązania typu Amithlon, UAE potrafią to samo co klasyczna Amiga, a w dodatku szybciej. Nowe rozwiązania jakie przyjęto w Macach lub PCetach zdecydowanie pokonały klasyczną Amigę i to bardzo. Jedyną szansą powstania rynku Amigi, jest stworzenie komputera na miarę naszych czasów. Taniego i w miarę dobrego (szybkiego) komputera opartego na "standardowych elementach". Różnicą jest nadal SYSTEM OPERACYJNY !!! To jest prawdziwa dusza Amigi !!! Od zawsze miałem marzenie... iść do sklepu i kupić kartę graficzną, dźwiękową, TunerTV, SCSI, pamięć RAM za niewielkie pieniądze. Wziąć z półki dowolną kartę i nie martwić się o ew. brak sterowników. Karty PCI/AGP nie traktuję jako wytworu TYLKO dla PC, ja kupuję KARTĘ i nie obchodzi mnie czy jest do Amigi, PC czy Maca. Zdaję sobie sprawę, że karty na PCI/AGP z PC wiele osób uważało za zdradę, dlatego zastosowanie w A1/Peg1/2 gniazd PCI/AGP to również zdrada. Nic bardziej mylnego! Wcześniej zdradą można było nazwać krtę graficzną dedykowaną Amidze przez ś.p. Commodore - A2410 TIGA z procesorem TI34010-standardowym z PC, Mediatora, bo PCI, a nie Zorro, bo S3/Voodoo na PCI, karty sieciowe na RTLu, karty dźwiękowe SoundBlaster itd. Zdradą była już Permedia w CVision/BVision PPC, bo to nie oryginalny chip graficzny (to