Forum » PPA
[#121] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@quantor, post #120

"Moralność pani Dulskiej" Gabrieli Zapolskiej jako żywo stanęła mi przed oczami. :(
[#122] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@wali7, post #118

"Zdecydowanie chcę sobie podbić licznik postów, bo jak widzisz mam ich
stanowczo za mało"
- no wiesz przy Andrzeju to rzeczywiście mało. :P

[#123] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@APC74, post #121

Nie zgodzę się. Ale masz dwa wyjścia, tępić brak kultury, lub całkowicie mu ulec. Jeśli oba wyjścia się nie podobają, a nie można znaleźć złotego środka, to zawsze zostaje trzecie wyjście pt. "puść wariata, niech se polata" (no offence panowie, nie kieruję konkretnie do nikogo, a cytuję powiedzenie). Ot, cała filozofia.
[#124] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@amigafan, post #116

PS. To nie o tobie, ale mysle ze sam zgadniesz kto tak dziala.

jeżeli ktoś się nie zgadza z danymi poglądami to należy tę osobę zniszczyć psychicznie

Tak, odczulem to na wlasnej skorze. ;)

(poprzez obraźliwe wulgaryzy)

W tym przypadku, osoba ta umiejetnie obrazala, uzywajac kulturalnych wyrazow ;)

i/lub uciszyć (banowanie).

I nie zgadzajac sie z moimi pogladami, tak tez zrobila.

"Mowi ci to cos"? ;)

Prawada ze "obcykany" schemat?
[#125] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@amigafan, post #116

Stosuje się najgorsze totalitarne metody

Wiec masz dwa wyjscia. Przystosowac sie albo zrezygnowac. Czemu meczysz sie na totalitarnym portalu? Nie warto poszukac szczescia na pseudo-demokratycznym blogu "towarzystwa wzajemnej adoracji pieciu osob"??

Nie zrozum mnie zle. Ja np. jesli widze ze jakies towarzystwo mi nie odpowiada po prostu sie z nim nie zadaje, a jesli juz musze (bo chce np. poczytac newsy) to sie nie udzielam/nie czytam komentow. Mysle, ze zrobiloby tak 80% osob biegajacych po forach. Ja mam wrazenie ze tobie po prostu sprawia wielka przyjemnosc wbicie szpilki i obserwowanie "co sie teraz bedzie dzialo".

Ostatnia modyfikacja: 30.03.07 08:50
[#126] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Lorak, post #125

Nie czytasz komentarzy na "exBlogu"? - ha nie wiesz co tracisz... Takich kwiatkow ciezko szukac gdzie indziej - normalnie kabaret jak sie patrzy :) Moim zdaniem powinni miec w informacji, iż jest to strona rozrywkowa...

[#127] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@alpine, post #93

Beam me up, Scotty

Haha! Autentycznie mnie rozbawiles! :D :D

BTW: Dyskusja jest masakrujaca, absolutnie wystrzelona i bezsprzecznie trafia u mnie do top 10. Wiecej, ja chce wiecej!
[#128] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Kaczus, post #126

Racja, Kaczuś, kabaret jak się patrzy. Tylko mnie się nie chce śmiać, a raczej płakać kiedy widzę, jaka jest cienka granica między piękną ideą a bezmózgim fanatyzmem.
[#129] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Kaczus, post #126

Bardzo rzadko. Wlasciwie jak na ppa pokazuje sie jakis ciekawy news w postaci "kolejna plyta dla OS4 to tylko sciema" wchodze aby zobaczyc wpisy typu "Nie. To na pewno nie prawda. To spisek MOSonskich elit. Ja bede caly czas czekal".

ps. Tak, jestes troche zlosliwy. Przydalby mi sie kubel zimnej wody. Weekend bez komputera dobrze mi zrobi:) Pozdrawiam wszystkich. Wypoczywajcie:D

Ostatnia modyfikacja: 30.03.07 14:38
[#130] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@SirLEO, post #1

A se zaklnę: Ale się k..wa porobiło! Amigowcy (Amiganci) - czy już naprawdę Wam (nie wszystkim) padło na mózg? Dajecie se luzu, wiosna przyszła, ptaki śpiewają, weźcie swoją Pania na spacer, na rower, idźcie zobaczyc jak się wszystko budzi do życia i nie włączajcie komputerów przez dłuższy czas, bo źle na Was działają!

WYLUZUJCIE LUDZISKA bo sie płakać chce ze śmiechu jak się te wypociny czyta. Zawsze musicie mieć ostatnie słowo? Dajcie luzu, idźcie do kina. Olejcie głupie dyskusje itp.

Pokój Wam wszystkim i Waszym komputerom spod jakiegokolwiek znaku. AMEN.

[#131] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AlaN, post #130

Namawiasz nas do porzucenia pracy? Jak nam zrekompensujesz to, to
mozna sie zastanowić...

[#132] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Kaczus, post #131

Do porzucenia - nie, do odreagowania na świerzym powietrzu. Zresztą.... czy nie warto tego wszystkiego rżnąć dla takich widoków jak niżej? Chyba tak :)

[#133] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AlaN, post #132

Hmmm... Preferuje blondynki!
[#134] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Poke, post #133

A ten kwiatek to nie blondynka? :P
[#135] Re: PPA, co bedzie dalej?

@SirLEO, post #1

banowanie po ip sie nie sprawdzi, jak juz wspomniano za latwo mozna obejsc. banowanie po kontach ma wiekszy sens, ale to tez nie problem zalozyc nowe. exec to przerabial. imo najlepiej sprawdza sie funkcja ignorowania oraz mozliwosc zglaszania bredni do moderatora.
[#136] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@wali7, post #113

Jak następnym razem będziesz chciał mnie banować za rzekome podżeganie do flamewar "pierwszym postem pod informacją na temat sputnika" (który rzekomom ma mnie nie interesowć chociaż nie wiem dlaczego, skoro interesuję się AOS4 a co za tym idzie wszystkim co powstaje na ten system) to pamiętaj o tym newsie http://www.ppa.pl/index.php?p=5307&c=1 gdzie autor "pierwszego postu pod informacją na temat sputnika" posunął się do kłamliwego przedstawienia moich wypowiedzi aby tylko sprowokować flamewar.
A jeżeli dalej nie rozumiesz co znaczy "towarzystwo wzajemnej adoracji" to tam masz również tego przykład, gdzie całe towarzystwo się zebrało i odważyło się nawet wywoływać mnie personalnie mając nadzieję na rozpętanie flamewar by móc mnie potem obrzucić wyzwiskami i pisać (tak jak ty to zrobiłeś) że "tam gdzie się wypowiada amigafan jest zaraz flamewar".
Pocieszające w tym wszystkim jest tylko to, że z wypowiedzi innych osób widać, że coraz więcej ludzi dostrzega zaślepienie niektórych mosistów i ich nienawiść do Amigi i wszystkiego co z amigą związane i to, że praktycznie jedynym ich wkładem w amigowe środowisko jest tworzenie portalowych wojen, szerzenie nienawiści i rzucanie wyzwiskami i obelgami.

Ostatnia modyfikacja: 09.04.07 22:43
[#137] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@amigafan, post #136

zaślepienie niektórych mosistów i ich nienawiść do Amigi i wszystkiego co z amigą związane

To juz zaczyna robic sie nudne.
Nie wiem, pisz jakies bzdury (tak jak ja to czesto robie), ale nie powtarzaj w kazdym poscie tego samego zdania ;)
[#138] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@wali7, post #106

To ciekawe, ze akurat czepiasz się ludzi, którzy bronią AOS4 natomiast o widocznym nagannym zachowaniu niektórych mosowców nic nie wspomnisz, ja też zresztą nie, bo nie będę wytykał innych palcami jak Ty masz to w swoim zwyczaju... w każdym razie co byś wali7 nie pisał i tak będzie wychodziło, że z czyjegoś oka dżazgę wyjmujesz a w swoim dechy nie widzisz, po Twojej osobie spodziewałem się jednak trzeźwiejszego spojrzenia na świat...

[#139] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Andrzej Drozd, post #137

Mantry sa od tego by je powtarzac :) To jest mantra Amigafana...

[#140] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Hugen, post #138

niektórych mosowców

Jestes kolejna osoba ktora naduzywa tego wyrazu.

Pewien spisek jest, ale nie wycelowany bezposrednio w AOS4, tylko w polityke pewnego portalu. Amigafan go (bezposrednio czy posrednio) reprezentuje.
Gdybys bardziej "obadal" sytuacje, to zauwazylbys ze uzytkownicy Pegaza (ci wasi wredni mosisci), sa w mniejszosci, biorac pod uwage ataki na polityke portalu X. Wiekszosc "mosistow" (znaczna) nie udziela sie na te tematy.

O co mi chodzi? O to ze przeciw polityce portalu X, sa takze ludzie ktorzy nie maja Pegazosow/Efik. Ale nie przeszkadza wam nazywac ich "mosistami". Zastanowmy sie teraz dlaczego tak sie dzieje?

PS. A mnie tam mozecie nazywac "mosista", poniewaz MOS dziala mi na Classiku. I wcale sie za to nie obraze. Pamietac nalezy ze rownolegle jestem przezbrzydlym AOS3osowcem i windowsowcem :)
Tak, to byla moja mantra :)
[#141] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Hugen, post #138

sam jestes dżazga
[#142] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AlaN, post #130

Alan,ja mam takie offtopicowe pytanie.Zauwazylem przegladjac twojego posta ze masz w sygnaturce: "popieram jazde na swiatlach caly rok".serio uwazasz ze to jest dobry pomysl?

[#143] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AmiChris, post #142

A co w nim zlego? Jestes widoczny dla innych wczesniej.

[#144] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AmiChris, post #142

Masz na mysli srodki dopingujace? :P
[#145] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@Kaczus, post #143

Nie,w lato to zadnego sensu nie ma.Nastepuje tylko zwiekszenie ciepla,szybsze niszczenie sie zarowek i wieksze zuzycie akumulatorow.Oczywiscie oprocz typowo materialnych minusowo,sa wlasnie minusy srodowiskowe.utylizacja akumulatorow i czesci typu zarowki.Az czekam jak w lato gdy zar bedzie lal sie z nieba,osoby beda na swiatlach jezdzic.to jest chore,no ale to polska.

[#146] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@AmiChris, post #145

Wiesz.... Kumpel jezdzi caly rok na swiatlach od wielu lat, bo kupil sobie samochod, ktory tak ma, ze jak wlaczy mu sie silnik to zapalaja swiatla - z automatu, a nie chcialo mu sie przerabiac, wiec zostawil to - tak jak bylo... Co do zuzycia akumulatora, to chyba piszesz o maluchach... Bo przy normalnych samochodach - wszelkie zuzycia o ktorych piszesz beda sladowe i nie zauwazalne... Natomiast fakt, ze zobaczysz samochod wyjezdzajacy z cienia lasu wczesniej - moze uratowac ci zycie, bo zdazysz zareagowac...

[#147] Re: PPA i światła mijania

@Kaczus, post #146

Kłopot w tym, że pieszych (za dnia) będzie widać słabiej (podobnie jak wszystko co nieoświetlone przy kontraście z zapalonymi światłami samochodów) - no, chyba że piesi zaczną nosić kamizelki odblaskowe, co niektórzy postulują.

No ale to raczej temat na Hyde Park.
[#148] Re: PPA i światła mijania

@recedent, post #147

No ale to raczej temat na Hyde Park.

Dokładnie tak. Proszę założyć nowy wątek w HydeParku, tutaj kolejne posty na temat świateł mijania będą kasowane.
[#149] Re: PPA, co bêdzie dalej?

@wali7, post #113

nie orzeka się od hoc

Chyba powinno być "ad hoc"...
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem