Wątek zamknięty
[#1] Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan
Witajcie, jestem ciekaw czy byłby ktos chetny na zbiorowe zamowienie na Opus Magellan for Amiga (5.82) na amiga classic. Jest nadal dostepny, niestety bez manuala, aktualna cena to AUS$65.00. Przy zamowieniu min ok 6 szt jest mozliwy upust.

[#2] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Byłbym zainteresowany OK

[#3] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@(V)(I)mothe(P), post #2

To ja też z chęcią ciekawe ile to wyjdzie. 1 Australian dollar = 2.89977921 Polish zloty

[#4] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Możesz podać linka do tej stronki, z której chciałbyś zrobić zakup? Tak z ciekawości poczytałbym. Wzrokowiec ze mnie i lubię zobaczyć:D. Choć na obecną chwilę przyznam się, że na razie nie byłbym zainteresowany - kasa.

[#5] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Tomski, post #4

Możesz podać linka do tej stronki, z której chciałbyś zrobić zakup?
https://www.gpsoft.com.au
Na razie chce glownie wybadac ile osob bylo by zainteresowane, jak juz bedzie kilka osob to sprubuje sie potargowac. Jak cena wszystkich usatysfakcjonuje to sprubujemy zamowic :/

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2011 08:59:32
[#6] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #5

Tez jestem zainteresowany. Rozumiem, ze manual jest na plytce? Ewentualnie mozna by z nimi zagadac, zeby nam go udostepnili w formacie PDF przez maila, mozna by sobie wydrukowac.

[#7] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

jakby wychodziło do powiedzmy 150pln to mógłbym się skusić.

[#8] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Jestem zainteresowany.

[#9] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Dzis jest 21, powiedzmy czas dajmy sobie do 7 marca. Czyli bede tu zagladal co jakis czas do 7 marca, zlicze glosy i ponegocjuje.
Co do Manuala, to do 9 jest manual w pdfie za darmo na stronie, ludze sie ze taki maja tez do tej 5tki, wtedy jest jakis wiekszy sens zakupu.
Na razie ze mna jest zainteresowanych 5 osob i jedna nie zdecydowana. To jeszcze za malo zeby dostac jakikolwiek upust. Swoja droga troche przegieli z ta cena dla klasyka, mam nadzieje zbic cene do max 99zl z szipmentem za sztuke. A ile sie uda naprawde to jeszcze zobaczymy... licze na grupke 10-20 osob.

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2011 10:20:28
[#10] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@radzik, post #6

Rozumiem, ze manual jest na plytce?
Zadalem to pytanie, jak bede mial odpowiedz to napisze tu na forum. Tez interesuje mnie manual.

[#11] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #10

To jest wersja pudelkowa ? czy wypali plytki i wlozy do koperty :P Swoja droga to nie moge znajsc oferty dla Ami na ich stronie.

[#12] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Hellena, post #11

Na razie mam tylko takie info:
We can supply you a copy of Opus Magellan for Amiga (5.82). Unfortunately we have no manuals left so we can supply only the program itself.

Zapytalem o manuala w pdfie. Tak jak pisalem wczesniej, beda zaintersowani, bede sie dopytywal i targowal. I przedewszystkim zapytalem sie "CZY WYSLA PROGRAM DO POLSKI", bo to w dzisiejszczych czasach roznie bywa... :/

Swoja droga to nie moge znajsc oferty dla Ami na ich stronie.
Bo to specjalna oferta ;) Nie ma jej na stronie, dostalem specjalny kod do jej zakupu.

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2011 10:42:08
[#13] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #12

Maja oficjalnego dystrybutora w PL ,wiec moze przez nich by sie udalo , mniej zachodu by bylo z przesylka i platnosciami :)

[#14] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Hellena, post #13

Po 7 jak zbierze sie grupka to zapytam czy zechca sprowadzic i za ile. Z drugiej strony pokaz gdzie znalazles polskiego dystrybutora? klikam po wujku goglu i nie moge znalezc...

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2011 11:40:59
[#15] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #14

Jest w zakładce news. Dobrze nam znany dystrybutor niemiecki i nieznany polski.

https://www.gpsoft.com.au/news.html

Tez jestem zainteresowany
[#16] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@jarema, post #15

No to jest 6 i pol :)

Do nich tez napisalem, moze odpowiedza.

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2011 13:23:06
[#17] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #16

Ja tez polowka to masz juz 7.0 ;p

[#18] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Hellena, post #17

Mozna by tez pomyslec nad jakas promocja w stylu Opus 5 dla Ami + Opus 9 dla Windy w pakiecie.

[#19] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@radzik, post #18

Ja nie chce dla windy ,bo nie lubie windy

[#20] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@radzik, post #18

nie mam windowsa ani jednej kopii wiec mnie to nie interesuje.

[#21] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Dopiszcie i mnie do listy.
[#22] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Też jestem zainteresowy :)

[#23] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@alekc, post #22

na razie 9 szt :)

Odpowiedz w sprawie pytan:

We send everything electronically. There is no physical disk or manual
anymore. The program is shipped as lha files with a registration code so we
can send this to you anywhere.

We don't have a complete pdf but there is a partial manual I can send you as
well.

[#24] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #23

A jak z ceną ? Spoko mi pudełka nie są potrzebne.

[#25] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #23

Trochę szkoda, że nie ma pudełka oraz kompletnej instrukcji . A ta instrukcja co jest mógłbyś dopytać się w jakiej formie ona jest? Amiga Guide? Czy też może jakiś inny format? Z Amigi, przynajmniej na razie, nie jestem w stanie wydrukować.

Czy też jest tylko jakaś część tej dokumentacji w PDF? Nie wiem za bardzo jak rozumieć to wyjaśnienie o dokumentacji.

Jeśli udałoby Ci się zejść z ceną do 100zł<= to też się piszę na taką wersję programu.

Ostatnia modyfikacja: 22.02.2011 08:46:46
[#26] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #1

Prawdę mówiąc to można byłoby się spodziewać sporej obniżki ceny w przypadku produktu od 10 lat nierozwijanego. Taka cena to w dzisiejszych czasach wręcz abstrakcja. :) Tym bardziej, że wsparcia technicznego też raczej nie należy oczekiwać od autorów.

Ostatnia modyfikacja: 22.02.2011 09:29:55
[#27] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@sand, post #24

Jest 40% obnizki na calosc powyzej 5 kopii. Wychodzi na to ze im wiecej tym lepiej. Czyli ok 40$ za każda przy zamowieniu min 5 kopii.

[#28] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@MDW, post #26

No mi też ta cena jeszcze za bardzo nie lezy... Na ibayu 5.6-5.8 chodza w granicach 1-2 funtow :/ Po 7 zobaczymy, bedziemy zbijac :) Na razie 9 osob jest.

Ostatnia modyfikacja: 22.02.2011 09:40:50
[#29] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #27

czyli jak nas bedzie 10 to cena powinna byc 20$ :D .Mozesz dodac moje brakujace 0,5 czyli ze mnie jest juz 1.0 :D

[#30] Re: Zbiorowe zamowienie na Opus Magellan

@Koyot1222, post #28

Rozważam opcję czy aby nie kupić dwie licencje.

Jeszcze dam znać - ale bardzo prawdopodobne że tak będzie.

---- Może jakąś listę zrobić - już osób zdecydowanych ---

A teraz trzeba załatwić sprawy zawodowe, a potem - a potem trzeba załatwiać - inaczej, znaleźć gdzieś na tym zadupiu bank ( zresztą jakikolwiek), aby wpłacić za nowy sprzęcik. OK

Ostatnia modyfikacja: 22.02.2011 09:52:11
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem