Wątek zamknięty
[#61] Re: Dziwna aukcja allegro

@glon, post #55

Znam sytuacje z autopsji, gdzie nie zrobili zupełnie nic w moim przypadku, gdzie żądałem od firmy zwrot pieniędzy za towar. Chciałem go zwyczajnie zwrócić , co w przypadku zakupów internetowych jest Twoim prawem. Allegro pięknie rączki umyło twierdząc, że to sprawa policji. Sprzedający nie otrzymał nawet ostrzeżenia... To jest Panowie biznes, a nie towarzystwo wzajemnej adoracji, z jednej strony maja kolesia co raz na miesiąc coś sprzedaje, a z drugiej firmę co sprzedaje setki towaru przez ich portal. I kogo na miejscu allegro zablokujecie co ?
p.s a pacjentom , którzy zakupili te karty serdecznie gratuluje GŁUPOTY....
[#62] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#63] Re: Dziwna aukcja allegro

@lekarz_med, post #52

witam

chyba nie uważasz że zrobiłem coś złego zakładając ten wątek?
chyba żadnej sensacji z tego nie zrobiłem

jak pojawiła się drugi raz ta sama aukcja to pomyślałem że różnie to bywa więc ok ale cztery razy to już ....... sorry ale nie wytrzymałem

0 konto o nieczym też nie świadczy ale trzeba być też wtedy ostrożniejszym
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#65] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#66] Re: Dziwna aukcja allegro

@lekarz_med, post #60

komuś bezpodstawnie konto zablokowali przez tutejszą nagonkę.

Naprawdę uważasz, że Allegro blokuje konta tylko dlatego, że jedna osoba zgłosi wątpliwości?
Sam tak kiedyś zrobiłem i nie było żadnej reakcji, więc nie jest tak.

Z drugiej strony też co jakiś czas coś sprzedaję na Allegro i kiedyś jeden kupujący zgłosił pretensje, gdy miałem dosłownie kilka komentarzy.
Nie było reakcji, więc to nie jest takie proste, że blokują konta tym co mało im przynoszą w zębach.
Według moich doświadczeń jak zarzut jest z sufitu to nic nie robią.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2014 17:27:03 przez tOMashBe
[#67] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#68] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#69] Re: Dziwna aukcja allegro

@atarens, post #63

HerkulesAmiga konto na allegro już zawieszone.
Chyba jest ktoś kto mógłby się wypowiedzieć na temat dokonanego zakupu. Czasami pojawia się na forum i dzisiaj kupił jedną z tych kart (s...r)
[#70] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#71] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#72] Re: Dziwna aukcja allegro

@TUPCOM, post #69

Dzięki za ten wątek. Ja kupiłem nim jeszcze gość zaczął szaleć z taką ich ilością na Allegro. Cena była na tyle atrakcyjna, że mnie skusiło i nie przestraszyło nawet to, że gość ma 0 komentarzy. Handlowałem z takimi i było mi miło, jak mogłem komuś pierwszego pozytywa wystawić. Jeśli ktoś jeszcze prócz mnie kupił tę samą kartę u tego samego pana niech zgłosi się do mnie na PRV. Towaru póki co nie dostałem i nie płaciłem za niego z góry więc oszustwa nie było...

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2014 21:35:13 przez pong777
[#73] Re: Dziwna aukcja allegro

@TUPCOM, post #69

to jest ten słynny herkules może ktoś zna

[dane osobowe]

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2014 06:06:21 przez mailman
[#74] Re: Dziwna aukcja allegro

@Shredder, post #73

Rozumiem, że Ty też kupiłeś?
BTW: nie wiem czy publikowanie danych osobowych to dobry pomysł..

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2014 22:35:15 przez tOMashBe
[#75] Re: Dziwna aukcja allegro

@pong777, post #72

To lepiej paczki nie odbieraj.
[#76] Re: Dziwna aukcja allegro

@Shredder, post #73

Wymoderujcie te dane, serio. Podchodzi to pod ujawnianie danych osobowych stron transakcji podmiotom postronnym i moze byc z tego dym. Jezeli to sprawa zycia i smierci, jest przeciez priv - zainteresowani sie ujawnili.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2014 23:05:59 przez F7sus4
[#77] Re: Dziwna aukcja allegro

@Shredder, post #73

gosciu się nie odzywa chyba nie żyje...
[#78] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#79] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#80] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dziwna aukcja allegro
[#81] Re: Dziwna aukcja allegro

@mikser, post #32

w pełni się zgadzam co do realności ceny. Tylko u nas pokutuje przekonanie, że Blizzard IV to jakiś cenny artefakt z czasów świetności Ami i śmiać mi się chce, gdy widzę ceny 1000 zł (ktoś w ogłoszeniu na ppa.pl napisał nawet, że okazja jedyne 1000 zł, bo ceny na serwisach aukcyjnych dochodzą do 1350zł ).

Tymczasem na Amibay, craigslist etc. kartę można kupić spokojnie za 150+ euro.

Ostatnia aktualizacja: 19.05.2014 08:45:24 przez charliefrown
[#82] Re: Dziwna aukcja allegro

@charliefrown, post #81

Dla niedowiarków i wątpiących:

link

Proszę jeszcze doliczyć koszty wysyłki na poziomie 100 zł.
[#83] Re: Dziwna aukcja allegro

@pong777, post #82

Na Amibay można spokojnie wytargować za 150-160 Euro. Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje takiej karty na eBay'u ;)
[#84] Re: Dziwna aukcja allegro

@pong777, post #82

No tak, tylko ten Blizz ma, zdaje się, jeszcze moduł SCSI obsadzony dodatkowym RAMem (który to moduł chodzi sam w okolicach 100 Euro).
[#85] Re: Dziwna aukcja allegro

@recedent, post #84

Na pierwszym zdjęciu widać, że coś jest dopięte do złącza karty, ale z opisu aukcji nic takowego nie wynika, zatem ta cena dotyczy raczej karty + 16MB RAM.

Potwierdzam również, że te karty na Amibay można kupić w niższych cenach np. B1230 (nawet z FPU) i pamięcią za coś koło EUR. KLIK KLIK KLIK.

Ostatnia aktualizacja: 19.05.2014 10:02:22 przez ITU
[#86] Re: Dziwna aukcja allegro

@ITU, post #85

No to spróbuj wyrwać za taką cenę
[#87] Re: Dziwna aukcja allegro

@sebbb, post #86

A ja po pijaku już miałem kupić za 1200 na jebaju , dobrze że jeszcze jakoś normalnie kontaktowałem
[#88] Re: Dziwna aukcja allegro

@zorkadar, post #87

O ile dobrze pamiętam to sprzedałem Blizzard 1230 v.3 z 16MB + SCSI za ok. 700 zł i jakoś nikt z licytujących nie marudził
[#89] Re: Dziwna aukcja allegro

@sebbb, post #86

Jakbym w ogóle chciał sprzedać swojego B1230-MK III z FPU 50MHz i 32MB ram, to na pewno nie mniej niż za 800pln. Karta daje mi wszystko co potrzeba.

Co do aukcji, to faktycznie troszkę podejrzane, ale może akurat gość faktycznie miał kilka szt. które kupił po 150pln w okolicy roku 2000, nigdy nie wiadomo. Podobno są osoby, które mają po kilkadziesiąt kart turbo do A1200 i wiele po kilka szt. takich samych. A jak wysyłka pobrani-owa, to zbytnio nie ma się co martwić, kasy raczej się nie straci, a przy próbie oszustwa, Policja działa bardzo dobrze i w ciągu 3-6 miesięcy potencjalny oszust dostaje wyrok.

Jak to była podpucha, to się faktycznie nie będzie kontaktował i nie wyśle, tylko trzeba pamiętać, że za taki czyn również jest karalny, wystarczy zgłosić na Policję z tego co się orientuję i koleś co to zrobił dostanie po czterech literach.

Ostatnia aktualizacja: 19.05.2014 10:54:29 przez flops
[#90] Re: Dziwna aukcja allegro

@zorkadar, post #87

No, to się chwali!OK
Tak czy inaczej, kolega który założył aukcję na Allegro kilka razy, musiał przez łikend sporo wypić i po każdym kieliszku pewnie zapomniał że już raz aukcję dodał.OK

Ewentualnie chodzi o jakisik przesilenie kosmiczne i efekt spotkania się kilku światów równoległych na jednej aukcji.pomysł

Ostatnia aktualizacja: 19.05.2014 11:00:33 przez Andrzej Drozd
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem