[#191]
Re: Dziwna aukcja allegro
@tOMashBe,
post #99
Witam, wziąłem udział w auckji którą tu opisujecie, a historia jest to zawiła:
Gościu Herkules... który wystawił Blizzarda 1230+16mb za 400zł (było to przed południem) z aukcji wynikało że mieszka kilkanaście km ode mnie więc widząc cene SUPER zacząłem pisac mu email że zaraz będe u niego po tę kartę, jednak gdy skończyłem pisać email okazało się że aukcja była już zakończona - jakież było moje poirytowanie, że nie kliknąłem najpierw KUP TERAZ i taka zdobycz przeszła mi kolo nosa.. eh.
Wieczorem nie mogąć przeżyć porannej porażki postanowiłem poszukać innej B1230 i... niesamowite, gość HERKULES... wystawił jeszcze trzy takie same i w każdej ten sam opis i sposób zapłaty "ZA POBRANIEM" wieć raczej nic nie tracę, bez wahania szybkie KUP TERAZ i myślę jedna z czterech sztuk jest moja i to za jedyne 400zł.
Po zakupie otrzymałem dane kontrahenta i w tym nr telefonu więc dzwonie, odebrała kobieta (mama) i powiedziała że syn wystawił pozostałości po Amidze ale chyba coś namieszał bo jest świeży w temacie allegro, więc ja na to że rano będe (jaki to fart że był to już weekend i Pan Herkules nie może iść na pocztę i nadać paczki za pobraniem do jednego z pozostałych trzech wygranych...) No więc na drugi dzień, w samochód, podjeżdżam z moją Amigą pod pachą, otwiera Gościu lat 30parę z kartą blizzard w ręku, podłączamy, działa, płacę i gdy już karta w mojej Amidze zaczynamy wyjaśniać zaistniałą sytuacje i rzeczywiście kolega Herkules tak się zamotał przez te zwłoki z allegro i dodatkowo zwiodła go wasza szybka reakcja na aukcje tego typu że On wystawia a za minutę towar już sprzedany - Kolega myślał że coś sie nie dodało więc próbował raz jeszcze.
Zrozumiałe jest to, że ja go rozumiem - przecież w końcu zdobyłem tą kartę, ale pozostał trójka kupujących powinna wiedzieć, że nie byla to próba wyłudzenia lecz "zwykła pomyłka wynikła z niewiedzy". Myślę że trochę naprostowałem dobre imię kolegi Herkules...