[#61] Re: oszustwo SuperBonia

@_arti, post #57

Za 250 zł wymianę kondensatorów zrobię na jutro :)
[#62] Re: oszustwo SuperBonia

@wali7, post #61

Ja też;), mogę nawet nie iść dzisiaj do pracy;)
[#63] Re: oszustwo SuperBonia

@AD99, post #62

No dobra, ja też to ogarnę hahaha
[#64] Re: oszustwo SuperBonia

@charliefrown, post #60

Przeciwny jestem przyklejaniu etykietek "oszusta", ale wyobraźcie sobie sytuację, że oddajecie samochód do mechanika, który nie odmawia jego przyjęcia z uwagi na nadmiar pracy. Przez kilka miesięcy zero kontaktu z jego strony, serwis zamknięty, nie odpowiada na telefony, SMS...

Ciekawa wypowiedz w której porównujesz mechanika samochodowego zawodowo trudniącego się naprawa samochodów w swoim warsztacie do kolegi który wieczorami w czasie wolnym za niewielka opłata naprawia sprzęt retro.

Chyba ze pisząc „mechanik” masz na myśli gościa który w swoim prywatnym garażu w czasie wolnym dłubie w samochodach po kosztach własnych.

O ile w tym pierwszym wypadku miałbyś prawo wzburzyć się, ze robota idzie powoli, zakład jest zamknięty a gościu nie odpowiada, to w tym drugim wypadku marudzenie byłoby po prostu śmieszne. Nie pasują ci warunki na których ludzie naprawiają sprzęt retro to wybierz się do firmy która robi to profesjonalnie i za dużo większe pieniądze. Jak nie ma takiej to pech, napraw sam albo sprzedaj/wyrzuć.
[#65] Re: oszustwo SuperBonia

@QUAD, post #63

Super, że robicie sobie heheszki, tylko dlaczego jak kogoś o to pytam, to zamiast powiedzieć mi "250 PLN", to zawsze słyszę "Nie mam czasu" albo "Na wrzesień".
[#66] Re: oszustwo SuperBonia

@_arti, post #65

tylko dlaczego jak kogoś o to pytam, to zamiast powiedzieć mi "250 PLN", to zawsze słyszę "Nie mam czasu" albo "Na wrzesień".

Bo ludzie poza amigowaniem maja jeszcze tak zwane realne życie. Praca, dom, rodzina, sprawy prywatne. To znacznie więcej warte niż marne 250 zł...
[#67] Re: oszustwo SuperBonia

@mschulz, post #66

Mimo wszystko, powyżej, chłopaki rzucili się jak nie powiem kto i na co
[#68] Re: oszustwo SuperBonia

@_arti, post #67

Bo najczęściej ceny za wymianę są znacznie niższe i usługa wymiany jest realizowana w trakcie party W domu nikt na to czasu nie ma...
[#69] Re: oszustwo SuperBonia

@_arti, post #67

Jak sarna na paśnik.
[#70] Re: oszustwo SuperBonia

@ede, post #69

Albo jak szpak na czereśnie, lub jak stonka na ziemniaki
Ewentualnie jak proboszcz na 10 latka
[#71] Re: oszustwo SuperBonia

@FeRu, post #70

Szczerze mówiąc - nie wiem czy reagować jako moderator, czy napisać coś w stylu "albo jak mieszkaniec podkarpackiego na kozę". Może trzymajmy jakiś poziom, OK? Chyba wszystkim wyjdzie na dobre...
[#72] Re: oszustwo SuperBonia

@recedent, post #71

Z tymi kozami to wypraszam sobie, nie wiem jak u Was, ale u nas najbardziej popularne są łowiecki i króweczki- hej
[#73] Re: oszustwo SuperBonia

@recedent, post #71

Szczerze mówiąc - nie wiem czy reagować jako moderator

DELETE FROM 'ppa_posts' WHERE topic = 'oszustwo SuperBonia'
[#74] Re: oszustwo SuperBonia

@recedent, post #71

"...czy napisać coś w stylu "albo jak mieszkaniec podkarpackiego na kozę"..."

wow
[#75] Re: oszustwo SuperBonia

@recedent, post #71

Jako moderator zamknij temat i zakończ ten serial
[#76] Re: oszustwo SuperBonia

@rade33, post #75

Autor wątku pisze przecież wyraźnie:
"obie płyty otrzymałem po 8 tygodniach od oddania - 2 czerwca - i okazało się, że nadal posiadają te wady. superbonio zainkasował za swoją "super" usługę 125zł (podobno ze zniżką). usługa ta natomiast nie została wykonana."

Dla mnie sprawa jest prosta - sprzęt został oddany jako NIBY naprawiony, i została przy tym zainkasowana opłata 125 PLN. Właściciel sprzętu miał więc prawo poczuć się oszukany, tak czy nie ?

A wielu tu wypisuje farmazony o braku czasu itp. Jak nie naprawiło się sprzętu, to się go nie oddaje jako naprawiony...
[#77] Re: oszustwo SuperBonia

@Motyl, post #76

słowo przeciw słowu...
[#78] Re: oszustwo SuperBonia

@Motyl, post #76

Bo większość z dyskutujących tutaj zna osobiście SuperBonia i wie że raczej nie odwala fuszerki.... najprawdopodobniej panowie nie dogadali się, klasyczny przykład rozminięcia się oczekiwań z rzeczywistością :)
[#79] Re: oszustwo SuperBonia

@recedent, post #71

Wybaczcie OT ale jak już lecimy po rejonach to nie mogę się powstrzymac ;)))) zdjęcie wpadło do mnie przypakiem :>>>>>

Klik
[#80] Re: oszustwo SuperBonia

@mikecios, post #79

Chcesz z tego skorzystać? Poproś o dostęp lub przełącz się na konto z odpowiednimi uprawnieniami.

Ke?
[#81] Re: oszustwo SuperBonia

@Tom Rain, post #77

Echhh... a ja to w ogóle to myślę, że w tym roku na PPA trwa najbardziej zabójczy dla duszy sezon ogórkowy wszechczasów. Najbardziej widoczny tu (ZX Spectrum się odezwał... na Amigowskim portalu...) oraz w tym oburzającym newsie o Amerykańskim Idiocie... (zabrakło mądrych ludzi na świecie, o których warto pisać na forum, czy jak...?)

No tak patrzę i mam tylko nadzieję, że Cizar z Sellenem w miarę szybko uruchomią sprzedaż Warpów, to trochę zacznie tutaj być bardziej zaje*iście...

Wracam do oglądania demek z Revision, dopiero teraz mogę, dobrze się tam w tym roku działo...
[#82] Re: oszustwo SuperBonia

@mikecios, post #79

He, dobre
[#83] Re: oszustwo SuperBonia

@SpectrumPL, post #1

Tak sobie teraz myśle, że zapłaciłeś tylko za przechowanie sprzętu i dziękuj superboniowi za przechowanie w tak niskiej cenie, gdyby naprawił to pewnie nie byłoby zniżki i stworzyłbyś wątek o tym jak dużo zapłaciłeś.
Ps. Do Januszy i Grażek retro-naprawiajcie sobie sami i nie miejcie pretensji do nikogo. A jak już naprawiasz u ludzi to do ludzi miej pretensje, chyba ze mama gimbnaza i tatę nauczyli ze należy krzyczeć na wsi i temat będzie załatwiony. Pozdrawiam też ale Januszy co przeczą sobie;)
[#84] Re: oszustwo SuperBonia

@Motyl, post #76

Proponuje umowę spisać przed oddaniem i weryfikować przy zapłacie, oczywiście nie zapominamy o VAT itp
[#85] Re: oszustwo SuperBonia

@tomko, post #84

Nie wszyscy przedsiębiorcy są/muszą być płatnikami VAT.
Jeżeli przykładowo prowadzisz działalność gospodarczą nierejestrowaną (jest to możliwe gdy przychód w miesiącu nie przekracza połowy pensji minimalnej) to możesz co najwyżej wystawić rachunek.

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2019 21:06:54 przez tbone
[#86] Re: oszustwo SuperBonia

@tbone, post #85

Przy działalności nierejestrowanej możesz być jednocześnie VATowcem. Możesz też wystawiać faktury, a nie rachunki, z lub bez VATu. Faktury może wystawiać każdy przedsiębiorca bez względu na to czy jest VATowcem czy nie jest.
[#87] Re: oszustwo SuperBonia

@SpectrumPL, post #1

Już normalnie nie strzymałem... A dalibyście sobie już spokój... Jest weekend... Tyle fajnych możliwości na tate-a-tate z A****... ok, racja.. między innymi pomysł

Peace
[#88] Re: oszustwo SuperBonia

@yoo_gas, post #87

dosłownie to samo chciałem napisać tak z 30 minut temu, ale rozgadałem się z kolegą i nie napisałem ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2019 22:20:43 przez QUAD
[#89] Re: oszustwo SuperBonia

@Kilos, post #86

Dziękuję za wyprowadzenie z błędu
[#90] Re: oszustwo SuperBonia

@SpectrumPL, post #3

również uważam go za sumiennego i uczciwego człowieka

SuperBonio'wi ufam bardziej niż własnemu bratu.
Człowieku lecz się na nogi bo na głowę już za późno
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem