[#121] Re: Czy gry dla Amigi z PiStorm lub pod WinUAE mają sens?

@NaczelnyFA, post #101

Jak napisałeś za dużo to poczekaj kilka lat i będzie w sam raz
[#122] Re: Zapowiedzi nowych gier

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #112

Ja kupiłem P200MMX za 400zł z monitorem. Kupiłem komputer jako uszkodzony, bo miał uszkodzony HDD. Po formacie i oznaczeniu sektorów działał. Było to jakoś w 2000-2001. Wcześniej miałem 486.

Emulacja Amigi działała, ale bez dźwięku albo z problemami z dźwiękiem i w dosie. To było chyba na Fellow. Nie był zbytnio potrzebny, bo dużo kier było też natywnie na PC.

486 można było kupić za 200zł. Ja kupiłem wcześniej 486 66Mhz Compaq desktop bez hdd i monitora za 40zł. Jakoś w 99 roku.

Pamiętam, że w Poznaniu był taki budynek nazywany złomiarnią i sprzedawali tam stare części do PC itp. Grafiki na PCI, stare procesory, karty sieciowe, płyty główne. Wszystko było po kilka-kilkanaście zł. Dzisiaj wyprzedali by pewnie wszystko w kilka godzin
1
[#123] Re: Zapowiedzi nowych gier

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #112

Małe sprostowanie: JIT w WinUAE pojawił się w 2001 roku w wersji 0.8.16.
Ja bym nie nazwał WinUAE ciekawostką bo już wiele stron było mu poświęcone (sam jedną prowadziłem) i społeczność wokół niego była dosyć spora.
3
[#124] Re: Zapowiedzi nowych gier

@_arti, post #81

I mówi to fan komputera-zabawki do którego jedyny użytek jaki istniał to X-Copy. ;)
[#125] Re: Zapowiedzi nowych gier

@ZorrO, post #124

zapomniałeś o Protrackerze i Deluxe Paint. FileMaster też był dla mnie podstawowym uzytkiem do grzebania w saveach.
[#126] Re: Zapowiedzi nowych gier

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #71

A w okolicy 1999 zakup kart PPC był nie lada wyzwaniem, i nie chodzi tu o koszt, a o dostępność.
[#127] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Hubez, post #126

W 99, growo, siedziałem już na przerobionym PSX-ie, jedyne czego żałuję to to że A600 2MB CHIP RAM + HDD 350MB którą brachol dostał od mojego wujaszka (tego od piwa, bluzgów, SWOS-a i mortala) na którym jeszcze parę lat wcześniej zagrywaliśmy się do upadłego poszła do żyda ...... za psi uj tj. za kilka pirackich albumów JMJarre-a...........

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2026 22:48:49 przez betonumysłowy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem