@krashan_, post #3
Na MorphOS-a to bym napisał.
Tylko chyba z inną grafą...
@Leon, post #1
@Leon, post #4
a czy mógłbyś zrobić wersję, która zadziała również na AmigaOS4.x czy klasyku? Moim zdaniem najlepiej gdyby gra działała nie tylko na nowszych systemach ale również na klasyku. Wtedy największe grono osób mogłoby pograć w grę.
@krashan_, post #6
Taka gra mogłaby po prostu działać w oknie Workbencha.
najważniejsze są literki, cała reszta jest dekoracją.
Więc można zostawić kosteczki i ewentualnie przyrządzić trochę ładniejsze w trukolorze.
Poza tym, gra oczywiście byłaby opensource (napisana w C), to może ktoś by dopisał kod sieciowy dla OS3 i OS4, wiadomo że byłaby pełna specyfikacja jak gadać z serwem, a nawet bym dał kod PHP, żeby ktokolwiek mógł postawić serwa, może na ppa.pl?. Co Ty na to?
uściślijmy wymagania minimalne: A500, 512 kB, Kick 1.3?
@Leon, post #9
Dlatego chciałbym się Ciebie zapytać jakie powinny być wymiary kostek dla rozdzielczości: 640x256, 640x480, 1024x768 i wyższych bo chciałbym już je zacząć rysować. No chyba, że mogą pozostać kostki 13x13, które są czytelne nawet na ekranie w 1024x768 choć nie ukrywam, że mogłyby być troszkę większe.
Jeżeli jesteś w stanie napisać grę pod takie wymagania sprzętowe to byłoby super. Jeżeli wymagania byłyby większe to też nie widzę problemu.
@parallax, post #13
No, ale nie pod system
@krashan_, post #14
@Ender, post #15
ale czy to oznacza, że DB "dobił do portu" gotowy produkt?
@Leon, post #1
Muzyka:
W tym temacie na razie nic nie robiłem. Można tymczasowo podłożyć jakiegoś MODa z miłą dla ucha melodią czy odgłosami natury np. śpiewem ptaków lub cały katalog z losowym wybieraniem utworu.
@mccnex, post #18
Mam kolekcję dźwięków "przemysłowych" w swoich zbiorach. Myślę, że dałoby się z tego wyłuskać zestaw sampli nadających się na oprawę tej gry. Może jakiś modulik i tło naśladujące do tego dało by się sklecić? Zobaczymy. Musiałbym wiedzieć ile to ma być dzwięków i jakie zdarzenia miały by reprezentować, np. ruch suwnicy, pracę ozdóbek (robotników) - jakieś dźwięki łopaty itd., upadek "ładunku"... itd.
@asman, post #19
Mam pytanie o sposób realizacji wsparcia dla kick1.3. ( To chyba najmądrzejsze zdanie jakie wymyśliłem dzisiaj :) ). Czy będą zupełnie oddzielne źródła dla kick1.3 czy jakoś inaczej to będzie zrealizowane?
@Leon, post #4
@gx, post #27
a nie lepiej zaokraglic do 32/16/8 px, a w przypadku klasyka wersja tylko full ekranowa
A swoja droga, to az prosi sie o grafike wektorowa