@Leon, post #1
@Benedykt Dziubałtowski, post #29
@krashan_, post #30
Kod będzie się automatycznie dostosowywał do rozmiarów kostek. Planuję to zrobić tak, że ułożenie kostek na źródłowej grafice będzie ściśle określone. Wtedy rozmiary kostki gra może określić wprost z rozmiarów rysunku.
Widziałeś kiedyś wektorowe czcionki
@gx, post #33
tzn. jak bedziesz okreslal wprost z rozmiaru rysunku, a jak rysunek nie bedzie mial wlasciwych proporcji to kostki tez?
@Leon, post #1
@krashan_, post #35
@Leon, post #1
@krashan_, post #38
@Leon, post #41
Powstaną kosteczki nie tylko kwadratowe ale również okrągłe. Mam nadzieję, że mogą też takie być.
Myślałem o stworzeniu ekranu tytułowego tylko nie wiem czy ma być w 640x256 czy np. 640x512.
@Leon, post #43
Zastanawiam się czy ta animacja klocków będzie płynna pod 68000. Szczególnie mam na myśli klocki 8, 16 bitowe.
@parallax, post #48
A na jakim sprzęcie powstaje ta gra?
@Leon, post #1
@kiero, post #51
winuae ma chyba tryb dokladnej emulacji a500
@krashan_, post #54
@krashan_, post #54
@parallax, post #55
klikam myszkę by ominąć crack intro
@krashan_, post #44
Przykładowo jeżeli umówimy się na 3 wiersze, to rozmiar okna będzie wynosił w pionie 3 x 5 (max 5 kostek w kolumnie plus jedna na belkę) + 1 kostka na odstęp na samej górze + jedna na jakiś status bar (punkty, czas, komunikaty). To jest 238 pikseli dla naszych hiresowych kostek 20 x 14 i więcej się już nie da. Zatem dla takich kostek ekran tytułowy powinien mieć rozmiar 600 x 238. Jeżeli przykładowo narysujesz zestaw kostek 20 x 20, to do nich ekran tytułowy 600 x 340.
@Leon, post #59
Czy mogę tak samo stworzyć w 3 częściach belki dla kostek 20x20 i czy dla tych kostek 20x20 belka ma mieć takie same wymiary czyli 20x8?