@amikoksu, post #57
Po prostu, albo źle interpretujesz tę płynność/przesuw ekranu w tej grze, albo celowo się uparłeś i wiedząc że nie masz racji dalej upierasz się przy swoim. Twoja sprawa.
@nogorg, post #58
Z lekkomyślnego porównania do którego wspomniana gra została użyta.
@nogorg, post #61
Za to Twoją sprawą jest przyznanie, że sugestie, że uruchomienie tej gry na prawdziwej Amidze odkryje inne doznania niż to co widać na Youtube oraz pod emulatorem, były tylko wybiegiem erystycznym.
Krytykuj dalej twórców nowych gier na Amigę.
@amikoksu, post #63
Manipulujesz celowo albo brak ci wiedzy. Można tak ustawić emulator i też tak zgrać materiał na youtube, że nie będzie idealnego odwzorowania do gry uruchomionej na Amidze. Dlatego poleciłem ci sprawdzić na Amidze.
@Hexmage960, post #56
Panie, Ruff'n'Tumble ma tak wspaniałą animację, która zapada w pamięć na długo!
Graficznie wygląda świetnie, jest mnóstwo kolorów i szybka animacja.
@Jacques, post #3
@ZbyniuR, post #48
@mateusz_s, post #68
ale jakim cudem ta gra tak wygląda? Ma dualplane, ale ponoć max kolorów w tym trybie to 32 po 16 na warstwe, przeciez tu jest znaczeni wiecej niz 16 na warstwe, na tylniej warstwie poza bitmapami jeszcze kurde gradient, ruchome chmurki.. nie ogarniam jak to zrobić :-/ póki co.. na razie mój sukces to 100 ruchomych gwiazdek w 50 fps + ewentulanie nieruchome tło z tyłu, razem 64 kolory..
@nogorg, post #72
@XoR, post #73
Choć i tutaj YT bym nie ufał i przynajmniej te UAE odpalił.
@nogorg, post #72
@Prałat, post #75
@nogorg, post #74
R'n'T nie chodzi 50 fps na Amidze. I tyle.
@amikoksu, post #62
@marianoamigo, post #83
@sanjyuubi, post #32
Przy okazji, zauważyłem, że R'n'T w whdload zachowuje się dziwnie z akceleratorami, np. na 68020 25MHz, gra ma więcej spowolnień (widać najbardziej nad mostem z wybuchającymi pod nim przeciwnikami) niż na 68000 7MHz, co ciekawe, uruchomiona z dyskietka zasuwa na akceleratorze trochę płynniej, niż na 68000.
Nagrałem nawet filmik i widać po długości filmików, na której konfiguracji działa najwolniej.
@XoR, post #84
@nogorg, post #86
...autor...
@amikoksu, post #62