[#71]
Re: MK3 na Amigę - kto podejmie rękawicę
@mmarcin2741,
post #68
Muszę być sprawiedliwy. W czasie premiery SF2 na amidze nie miał konkurencji, ale dzięki Team17 po pewnym czasie był konkurent w postaci BodyBlows mega opisany w TopSecret i osobiście już ta gra po nabyciu amigi wydawała mi się lepsza. Dużym minusem w BB było wachlowanie dyskietkami, ale ta gra miała w swoim czasie dobrą jakość. Potem przyszedł czas na MK1 i MK2 i z tych gier dwójka na mojej 600 z 2MB ram i dwoma stacjami dysków po prostu wymiatała. Miałem joystick quickshot python2 i z autofire miżna było wygodnie przerzucać za siebie przeciwników, wszystko co można tam było zrobić zrobiłem...osobiście na własne oczy widziałem jak ShangTsung przemienił się w Kintaro i wykonał fatality

raz. Nie miałem sobie równych w tą grę i po pewnym czasie zacząłem szukać czegoś nowego i właśnie wtedy na mojej drodze stanął ShadowFighter... I tą grę dażę dużym sentymentem ;)
Trochę powspominałem, ale w swoim czasie inaczej wszystko wyglądało. SF2 w czasie premiery wyglądał lepiej niż po roku, z racji słabej konwersji na amigę. Elfmania wyglądała lepiej na obrazkach niż się grało, MK2 i ShadowFighter to moi predendenci

P. S. W swoim czasie wg Twojego filmu nie było źle
Ostatnia aktualizacja: 26.06.2021 22:25:47 przez WojoS