[#104]
Re: Premiera gry AQUABYSS
@Koyot1222,
post #102
Nie pamiętam, którego Whale's Voyage widziałem dekady temu, ale w zasadzie nigdy nie grałem, więc trudno mi się odnieść. Wydaje mi się, że na polskim "rynku" była tylko wersja niemiecka, więc to z pewnością ograniczyło mocno polskich graczy (i tym samym piractwo

). Angielskie tłumaczenie pojawiło się chyba zupełnie niedawno, ale głowy nie daję.
Jeśli chodzi o tryb walki, który wybrałem do gry, to dla niektórych może być zaskoczeniem, że nie jest to typowe arcade sterowane dżojstikiem i strzelanie w czasie rzeczywistym. Ale jest kilka powodów dla takiego rozwiązania. Przede wszystkim gra ma raczej spokojne tempo (pomijam szybko upływający czas podczas rejsu z miasta do miasta

). Jest co prawda sterowanie „na żywo” podczas wydobywania surowców z dna (muszę zmontować wideo i z tego elementu), ale to też jest dosyć spokojne. Nie ukrywam też, że jestem miłośnikiem turowej strategii, więc i to miało niemały wpływ. Jest też jeszcze jeden argument, ale o nim wkrótce
@Atryda Zacytuję odpowiedź, której udzieliłem Selurowi na głównej pod newsem:
Pomimo szczerych chęci nie udało mi się rozpocząć tłumaczenia latem (na co miałem wielką nadzieję), ale polska wersja na pewno będzie. Po przyjeździe z Amiga38 podam konkretny termin 
Ostatnia aktualizacja: 05.10.2023 13:54:56 przez AgedCode