[#1] Osiągniêcia w graniu
W tym temacie pragnę by każdy gracz wypowiedział się o swoich osiągnięciah w graniu w amigowe gry (np. przejście etapów, highscores itp.)
Oto moje (między innymi):

- Dune 2 - za czasów gdy miałem Amigę CDTV nie mogłęm przejść ostatniego etapu. Dopiero stosunkowo niedawno (po wielu latach) przeszedłem ostatni etap (nabrałem doświadczenia).

- Gloom - dotrwałem do Hell i nadal nie mogę go przejść! Zmieniłem skrypt by można było zaczynać od środka Hell oraz od bitwy ze smokiem, ale jeszcze nie wypróbowałem tego skryptu.

- Boulder Dash - klasyczny Boulder Dash autorstwa niejakiego No One posiada 16 zestawów plansz, każda po 16 etapów. Przeszedłem wszystkie etapy Boulder Dash I (od początku do końca) we wszystkich poziomach trudności. W pozostałe grałem okazjonalnie.

- Genetic Species - przeszedłem mnóstwo etapów i zaprzestałem grania.

- Alien Breed 3D II - przeszedłem cały - bardzo trudny.

- Napalm - jestem w trakcie kampanii robotów. Kampanię ludzi zaliczyłem w całości.

- Benefactor - zaliczyłęm wszystkie etapy od początku do końca i uzyskałem ponad 9.000.000 punktów.

[#2] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Ostatnio pierwszy raz przeszedlem (uczciwie bez edycji savegame) UFO. W sumie zaden wyczyn ale jestem z siebie zadowolony :D

[#3] Re: Osiągniêcia w graniu

@Lorak, post #2

Nie grałem w UFO: Enemy Unknown, ale wiem, że jest popularna. Jakiej kategorii jest to gra?

[#4] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Ja podziwiam każdego, kto przeszedł SWIV-a bez wspomagaczy. :) Nie mogłem przejść 2go etapu, fakt że to dawno było, ale utkwiło mi w pamięci jako coś nie do przejścia - do tego stopnia, że myślałem, że ta gra składa się z 2ch etapów. ;]

[#5] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #3

Trudno ja jakos zaszufladkowac. Ogolnie mozena powiedziec ze grajac najpierw zarzadzasz swoja baza, sprzetem, amunicja, budynkami, zolnierzami, badaniami i produkcja a co pewien czas przylatuja obcy, zestrzeliwujesz ich statek i wysylasz na miejsce rozbitego pojazdu obcych swoja druzyne. Od tego momentu zaczyna sie takyczna czesc gry. Masz swoj oddzial, kazda osoba ma okreslona ilosc czasu , energii, amunicji itd i lazisz po planszy strzelajac do ufoludow (albo oni do ciebie). Taktyczna czesc jest rozgrywana w systemie turowym (raz twoja druzyka, raz ekipa ufokow). Ogolnie gra jest dosyc trudna dla kogos kto gra w nia pierwszy raz. Jak sie juz zalapie wszystkie mechanizmy i wypracuje taktyke jest duzo latwiej. Polecam jesli jeszcze nie grales.

[#6] Re: Osiągniêcia w graniu

@Lorak, post #5

> Trudno ja jakos zaszufladkowac.
Czemu? Zwykłe połączenie ekonomii (zarządzania zasobami) i strategii (turowej).

Hmmm... a HOL rzecze: Strategia i Akcja.

Ostatnia modyfikacja: 19.08.07 18:20
[#7] Re: Osiągniêcia w graniu

@5h00n4y, post #6

Ja przeszedłem Oscara i Trolla bez żadnych cheat'ów jak jeszcze nie miałem windowsa. Powiem tylko tyle - outro w oscarze jest tandetną planszą z gradientem i napisanymi gratulacjami a w trollsie jest bardzo podobnie tyle że w tle jest ładny rysunek z laskiem, strumykiem i domem trola.

[#8] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Change It - Tryb Easy: 12 195 punktów; Tryb Medium: 10 455 punktów; w trybie Hard na razie nie ma się czym pochwalić, ale pracuję nad tym... ;)

Cytadela - cała za jednym zamachem (ok. 16 godzin bez przerwy) :D

The Settlers - już nie wiem który raz z rzędu przechodzę (tym razem ostro mieszam w saveach zmieniając wygląd plansz czarodziej ).

Super Frog - "zabiłem" tą grą kilka joysticków, zanim udało mi się przejść. ;)

Ostatnia modyfikacja: 19.08.07 19:42
[#9] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

zawsze gram bez cheatow, nie widze sensu przechodzic gry z np niesmiertlnoscia...
Amiga 1200=
1.Onescape: czad, wypas, granie do 4 nad ranem, po 6 dniach przeszedlem
2.Payback: Przeszedlem bardz daleko, z braku czasu na razie odlozylem na bok.
Ami Cd32=
1.Super Frog: zaliczony
2.Roadkill: zaliczony, wszystkie poziomy trudnosci, wszystkie samochody ponad 3000000000$
3.Premiere: Straszna kiszka, ale zauroczyla mnie na poczatku intrem tak ze postanowilem cala przejsc.
4.Heimdall 2: zaliczony
5.Microcosm: zaliczony
6.Universe: zaliczony
7.Skeleton Krew: zaliczony (kazda postac)
8.Chaosengine: zaliczony (kazda postac)
9.Fightin spirit: zaliczony
10.Brian the lion: zaliczony
GB mono
1.Zelda links awekening:zaliczona
2.Wario land: 100%, nawet tyle monet ze wario kupil sobie zamek
3.King of fighters 96: wszystkie postacie, zaliczony
GB Advance
1.Wario land 4: zaiczony (easy,noramal,hard,superhard))
2.Need for speed most wanted: zaliczony, kiszka! Nie kupowac!
3.Need for speed underground 2: zaliczony, super
4.Zelda minish cap: krotka, zaliczona
5.Mario super star saga: Wypas, zaliczona (hetnie przejde jeszcze raz! Warta swojej kasy))
6.Go go becham: Za 19 zl, super! zaliczona
7.Deadly skies; zaliczona
NES
1.Super spy hunter: naprawde super moja pierwsza gra na te konsolke super, przeszedlem kilka razy.
2.Contra; 100% na 3 zyciach
3.Duck tales:zaliczona
4.Duck tales 2:zaliczona
5.Star wars: zaliczona
6.Felix cat:zaliczona
7.Banana prince:zaliziczona (chyba jedna z najfajniejszych platformowek na tej konsolce)
8.Micro machines:wypas, zaliczona
Snes
1.Super mario:zaliczony
2.Super mario 2:zaliczony
3.Super mario 3:zaliczony
4.Super mario world 2:zaliczony
5.Donkey kong country 1:zaliczony 100%
6.Killer instinct: kazda postac, zaliczony
7.Contra Alien wars: zaliczona
8.Street fighter 2 turbo: kazda postac, zaliczona
9.Turtles fighter tournament; kazda postac, zaliczony (i mozna jeszcze grac i grac)
10.Super star wars: zaliczony, easy i normal.
Lista z miesiaca na miesiac sie powieksza :)
[#10] Re: Osiągniêcia w graniu

@Koyot1222, post #9

To z innych konsol też można wymieniać? :)

GameboyAdvance - bez chatów
Metroid Fusion - ponad 4h
Metroid Zero Mision - ponad 3h, sekrety 70%
Castlevania Harmony of Disonanse - ponad 8h, mapa 95%
Castlevania Arria of Sorrow - około 3h, mapa 95%, dusze 70%
Metal Slug Advance - odblokowana jaskinia
Breath of fire 2 - outro, ale bez latającego miasta
Summon Night Swordcraft Story - outro, 98 poziom lochów, około 70% przepisów na bronie
MegaMan Zero 4 - outro, tylko 3 przepisy na nowe bronie
tales of phantasia - outro, 6 postaci w drużynie

Mame:
Vampire Saviour2 (darkstalkers) - przeszedłem Felicją, trzy krotnie robiłem savestate
Metal Slug 1 i 2 - w obydwu potrafię dojść bez straty życia góra do 3 etapu :)
Blazing Star - bez chatów i save state dochodzę do 4 etapu

MAHJONG - różne wersje - NAUCZYŁEM SIĘ zasad tej gry :) (nie mylić z majongiem z linuxa)

Amiga1200
Oscar, Denis, Trolls, Road Rash, Aladdin, Desert Strike, Another World - ukończone
Total Carnage, Dune2 - dochodzę do ostatniego etapu

windows,dos i inne takie - za dużo pisania... ;)

[#11] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Witam,

- Boulder Dash - klasyczny Boulder Dash autorstwa niejakiego No One posiada 16 zestawów plansz, każda po 16 etapów. Przeszedłem wszystkie etapy Boulder Dash I (od początku do końca) we wszystkich poziomach trudności. W pozostałe grałem okazjonalnie.

Bardzo mnie interesuje ten BoulderDash wyżej wymieniony. Czy mógłbyś powiedzieć więcej ( czy jest darmowy ). Może chodziło Ci o klon Emerald Mine ( oparty na silniku z drugiej wersji Emerald Mine ) o tymże tytule.

Pozdrawiam

[#12] Re: Osiągnięcia w graniu

@Minniat, post #1

Primate Plunge:
L1: 353
L2: 701
L3: 489
L4: 374
L5: 331
Bloboats: Zatrzymałem się na levelu Moccasin.
Quake: W Singlu zatrzymałem się na drugim epizodzie, jak na razie nie chce mi się ciągnąć tego trybu.
Często wygrywam na serwerze sun.hasenbraten.de :P, na quake.xs4all.nl okazjonalnie w czołówce, czasem da się wygrać, ale to zależy jak wiadomo od tego z kim się gra :)
Z trickowych map udaje mi się wykonać jedynie ztrain. W ztrain2 dochodzę do lawy, w zjumps do drugiego skrętu nad wodą, o ztricks lepiej nie wspominać :).
http://www.korni.ovh.org/sm/demos/ztrain_korni.qwd
Warzone2100: Zatrzymałem się na pierwszej poważnej misji (za mało czasu, 5 min więcej i bym się wyrobił).
DuneII: Udało się Harkonnenami i Ordosami, Atrydami się już nie chciało.
Napalm: Tylko ludźmi.
Genetics Species: Doszedłem do statku kosmicznego. Tam się zaplątałem.
AlienBreed3D: Końcówki nie mogłem :/.
AlienBreed3D2: Tylko zacząłem.
Fire Emblem IV: Jestem gdzieś w połowie, mapa desert.
IK+ Nie wiem czy to da się przejść, udało mi się przeżyć do czarnego pasa dwa razy.
RodLand: Raz udało mi się zabić słonia, dalej nie mogłem.
SuperHangON: Przejechałem wszystkie etapy, oprócz najtrudniejszego.
ArabianNights: Dochodziłem do zimy.
Zaliczyłem: Shogo, QuakeII, Gloom, Freespace2, Payback, Neverball, Neverputt, Hired Guns, LotusII, Cannon Fodder, Desert Strike, Jungle Strike, Syndicate, BubbaNStix, DreamWeb, Hook, Broken Sword, Another World, Flashback, Yo Yoe.
Lubię też pobić się w SamuraiShowdownIV i pokręcić kółka w VGP2. Trochę obrazków z HighScore: http://www.korni.ovh.org/gfx/shots/.gallery.php?p=Games/ :)

Ostatnia modyfikacja: 20.08.07 17:11
[#13] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Mimo ze gry to jest cos za co najbardziej lubie komputery, to wbrew pozorom, nie skonczylem duzo gier. Do tej pory pykam nawet w te, ktore opisalem...poniewaz jeszcze ich nie skonczylem. Ale sa to proste gierki i czesto dawkowanie sobie, daje takze duzo przyjemnosci i gry nie odklada sie od razu ;)
Tak czy ianczej napisze jednak o innych grach.

Robbo - przeszedlem calego na Atari65xe i kilka razy na C64.
Draconus - pykalem na Atari, ale przeszedlem dopiero na C64
Gordian Tomb - C64
Boulder Dash - kilka czesci na C64, teraz pykam na wiernej kopi na Amidze, ta pozycje sobie trzeba naprawde dawkowac, zawsze jest piekna :)
Storm Lord - na C64, amigowa wersja jest jednak zaslodka, a SIDy na C64, sa po prostu super.
Jest jeszcze tego sporo na C64, niektore tytuly musialbym sobie przypomniec...

Resident Evil 1,2,3 i wszystkie dodatki ktore wyszly na PSX. Maniactwo totalne. Mialem sobie juz nawet kupic PS2 tylko dla samej Code Veronika. Wszystko jeszcze przede mna. A reszty chyba nie uciagnie moj slaby pc 500 MHz, choc z radeonem

Dino Crisis 1 - podobnie jak RE

Alone In The Dark 4 - przeszedlem tylko laska u laska w trybie pierwsza plyta. Na odwrot tylko laska, a facetem utknalem w biliotece. Siegnalem pozniej po jakies kody w necie i znalazlem cos na peceta, ale niestety. Moze to blad gry, albo wersja na psx sie rozni. Tak czy inaczej kiedys musze wrocic :)

Wszystkie czesci Bonda - PSX

Pigs Of War - na PSX, genialna gra

3 czesc Metal Gear Solid (czy jak to sie pisze) - PSX

Medal Of Honor 1,2 - PSX

Tomb Raider 1,2,3. Przestalem grac w polowie czwartej czesci

Silent Hill - PSX. Genialnosc to malo powiedziane :) Teraz troche zaczalem na pececie w dwojke, ale jakos brakuje mi czasu

I jeszcze kilka innych, pisze z pamieci wiec nie wszystko pamietam, pewnie to jakies slabsze produkcje.

Atlantis 1 - pc (to chyba jedyna gra w ktora tak naprawde gralem i przeszedlem na pc, teraz czas na wspomnianego juz Silent Hill 2)

A co na Amidze?

The Settlers - kilka razy
Chaos Engine 1 - kilka razy
Rock Star
Kupiec
Quake 1
Doom 1
Heretic 1

Chyba duzo gier pominalem.
Mam zaczetych z kilkadziesiat, wracam do nich co jakis, czasami zal sie z nimi zegnac. No ale kiedys przyjdzie czas na to, aby je dokonczyc. Choc nigdy nie konczaca sie historia smakuje najbardziej.
Teraz bawie sie grami typu Public Domain. Chyba najbardziej niedocenianymi :)
Tak czy inaczej te (choc nie wszystkie) przechodzilem jednym tchem, czasami kosztem niewyspania sie :)
[#14] Re: Osiągnięcia w graniu

@Minniat, post #1

Shuffle: 100% zaawansowania gry, ułożona 689 razy, 76744 ruchów.

Poza tym przeszedłem ze dwa razy Quake 2 w single playerze.

Ale najbardziej jestem dumny z przejścia całego Silkworma. Chociaż przyznaję, że trochę oszukałem - zrobiłem sobie w joysticku płynnie regulowany (potencjometrem) autofire i dostroiłem go do maksymalnej szybkości strzelania. I to chyba bardziej z tego byłem dumny, niż z przejścia gry .

[#15] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

War Zone (Core) - do końca, bez żadnych wspomagaczy.

[#16] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Kiedyś miałem problemy z ukończeniem gier. Stosowałem trainery, cheaty. Ostatnio jednak, prawie każda gra, której się dotknę jest przeze mnie ukończona bez żadnych "sztuczków i kruczków". Trudno znaleźć taką, której nie ukończyłem bez "wspomagaczy", choć tak na teraz to pamiętam Project X (nie SE) oraz Apidya. Nie wiem z czego się to bierze.

[#17] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Metal Gear 1 raz
Metal Gear 2: Solid Znake 1 raz
Metal Gear Solid 18 razy
Metal Gear Solid: The Twin Snakes 1 raz
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty 4 razy
Metal Gear Solid 3: Snake Eater 5 razy
Metal Gear Solid: Portable Ops 1 raz
Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel 1 raz
Metal Gear Acid 1 raz

Plus pewnie około setki innych gier ;)

[#18] Re: Osiągniêcia w graniu

@Grzegorz Kraszewski, post #14

Silkworm był genialny, przeszedłem sam i z bratem we 2. No i jeszcze Walker, też we dwóch z bratem :)

[#19] Re: Osiągniêcia w graniu

@GumBoy, post #17

...osiągnięciah w graniu w amigowe gry...

Jakoś nie przypominam sobie, aby żadna z tych gier była amigowa (pomijam kwestię ich działania na emulatorach), tak więc Twój post jest całkowicie nie na temat.

[#20] Re: Osiągniêcia w graniu

@ZigZag85, post #10

To z innych konsol też można wymieniać?

A to Amiga jest konsolą (poza CD32)?

Odpowiadając na Twoje pytanie - zerknij w to, co napisał autor wątku i czego dotyczy ten dział. Nie wszyscy stosują się do zasad, ale to nie znaczy, że trzeba ich naśladować.

Ta uwaga dotyczy wszystkich, którzy udzielają się w tym wątku i na siłę wrzucają tytuły, które się tutaj znaleźć nie powinny.

[#21] Re: Osiągniêcia w graniu

@mailman, post #20

Nie ma to jak "podkręcanie" swoich osiągów pozycjami nie z amigi :) Właśnie ukończyłem Flink'a, nie wiem czy są do tej gry jakieś kody, ale bez opcji save state pewnie nie dałbym rady.

[#22] Re: Osiągniêcia w graniu

@ZigZag85, post #10

> MAHJONG - różne wersje - NAUCZYŁEM SIĘ zasad tej gry usmiech (nie mylić z majongiem z linuxa)

Drobne sprostowanie/uzupełnienie

Mahjong to nazwa starej wschodniej gry towarzyskiej (zazwyczaj na 4 graczy, ale jest też video mahjong na 2, podobny do video pokera). Istnieje też jednoosobowa wersja "solitaire mahjong" polegająca na "ściąganiu" par tych samych symboli z kupki.

(tutaj chciałem podać jakiegoś linka... ale wystarczy użyć google ;) )

A co do kończenia gier, to było ich mnóstwo, na różne platformy (także na Amigę). Obecnie zabrałem się za "Der Langrisser" (Langrisser 2) na SNES... nawet się zastanawiam czy tej gry nie zrecenzować, bo IMHO jest tego warta ;)

A co do wspomnianych w tym wątku gier:

SVIW - gra nie jest taka trudna, jak się wydaje. Mam kumpli którzy kończą ją (w różnych wersjach na różne platformy) czasami nawet bez straty życia. Ja osobiście dochodzę do 3 czy 4 "bazy".

Co do serii Resident Evil - skończyłem wszystkie gry z tej serii w jakie grałem (1, 2, 3, Code Veronica, 4). Ostatnio nawet raz jeszcze skończyłem 2 i 3 z PSX pod FPSE (częściowo dla testu emulatora). Osobiście najbardziej polecam 4, gdyż jest to chyba najlepsza część... nie dlatego że najnowsza, ale dlatego że całkowicie zrywa ze starym schematem znanym od "jedynki" zachowując najlepsze cechy serii a poprawiając dużo "uniedogodnień" z poprzednich części.

Tales of Phantasia - zacząłem grać w tą grę (wersja na SNES) jeszcze na Amidze Classic pod SNES9x 1.29 bez dźwięku, ale jej nie skończyłem. Teraz mam zamiar ją skończyć (grając od nowa) na SNES9x 1.43 na swoim Pegu2. Nie wiesz może czym się różni wersja pod GBA od wersji na SNESa?

Edit:

A co do klasycznych gier na Amigę: Ostatnio ściągnąłem sobie Dungeon Master: Theron's Quest na PC Engine (DM I i II oraz Chaos Strikes Back na Amigę skończyłem, i to nie raz). Nie grałem w nią jeszcze zbytnio, ale też zamierzam ją skończyć. Osobiście "wyjadaczom" którzy skończyli DM polecam na Amigę Chaos Strikes Back, bo to nielada wyzwanie ją skończyć, gdyż w stosunku do DM jest znacznie trudniejsza (dla przykładu jest jeden poziom na którym jest kilka smoków... niezły ubaw! ;) )

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 14:43
[#23] Re: Osiągniêcia w graniu

@ZigZag85, post #21

A we Flinka grales na CD-32, czy "normalnej" Amidze, a moze przez WHDLoad (badz inny installer)? Uzywales pada? Z checia wrocilbym do tej gry, ale na mojej A1200 bez pada jest to co najmniej nie wygodne...

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 15:29
[#24] Re: Osiągniêcia w graniu

@Lokaty, post #23

Użyłem whdload'a pod emulowanym wb3.1 na winuae.

[#25] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Przeszedlem calego Superfroga na 6 zyciach

[#26] Re: Osiągniêcia w graniu

@Lorak, post #2

Lorak napisał(a):

> Ostatnio pierwszy raz przeszedlem (uczciwie bez edycji
> savegame) UFO. W sumie zaden wyczyn ale jestem z siebie
> zadowolony :D

I słusznie, bo to JEST wyczyn, niezależnie na którym poziomie trudności. Granie w UFO z edycją SG jest bez sensu. Po co grać, skoro wiadomo, że i tak wygrasz? Też tak na początku grałem. Ale znudziło mi się to. Nie ma to jak uczciwa gra i ten dreszczyk emocji (oraz łzy po stracie najlepszego żołnierza :) ).
A żeby nie było Off-Topic - przeszedłem UFO AGA na wszystkich poziomach trudności. :D

[#27] Re: Osiągniêcia w graniu

@_arti, post #25

Z gier które ukończyłem i wspominam miło:

C64

Batman The Movie - świetna giera, kilka razy,
Lotus - na Ami jednak zdecydowanie lepiej działa,
Creatures 2 - jedna z najlepszych gier na C64, kilka razy,
Ghost 'n' Goblins - wiele razy,
Ghouls 'n' Ghosts - tylko ze względu na genialną muzykę Tima Follina przeszedłem tą grę chyba z 5 razy,

Ami
Trolls - świetna platformówka, 1 raz
MK i MK2 - najlepsze mordobicie lat 90, wiele razy,
Zool, Zool2 - kilka razy, fajna rzecz,
Ruff 'n'Tumble - ostatni świat się chyba nie wczytywał,

PSX
Gran Turismo 2 - najlepsze wyścigi ever,
Chrono Cross - Square robi najlepsze cRPG na świecie,
Front Mission 3 - jak wyżej,
Metal Gear Solid - fabuła mnie rozwaliła, 1 raz,
Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time - ta gra mnie wsysneła na 2 miechy - nie dotykałem niczego innego tylko to, ukończyłem raz, ale wiele sekretów pozostało nie odkrytych,
Perfect Dark64 - w trybie solo mission dotarłem do ostatniego etapu, niewidzialni kosmici, wysadzanie ścian i takie tam - dla mnie nadal nie do przejścia, w trybie combat simulator mamy z kumplem ponad 20 godziny wyrzynania kosmitów ;)
Goldeneye oo7 - najlepsza gra z Bondem ever, na poziomie Agent i Secret Agent ukończona razem z bonusowymi levelami, na poziomie 00 Agent utknąłem na levelu Train.

Jasnym jest że tych gier było o wiele więcej ino pamięć już nie ta. Teraz praca i inne takie - chroniczny brak czasu, więc raczej nie gram w gierki. Może za wyjątkiem NFS MostWanted, a to dlatego że mogę sobie pokeźdxić 10-15minut i pojść gdzieś zrobić coś:)

[#28] Re: Osiâgniëcia w graniu

@Korni, post #12

A bo to durna gra jest (Warzone znaczy). Też mi brakowaîo czasu, więc zacząłem od nowa i skrobałem każdą minutę z danej misji(rozpierdzielałem wroga, zostawiałem jakiś durny budynek i gapiłem się w monit przez pół godziny) na uskładanie resourców, wynalezienie tego i owego, budowę jednostek i baz, no i pod koniec rozpierdzielałem budynek coby misje skończyć. Durna i nuűaca metoda ale w tej gierze (przynajmniej w poczatkowych misjach szybka wygrana nie poplaca) trza rzeúbić.

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 22:01
[#29] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

A przeedł ktoś całą ELVIRĘ The misterries of the dark ? :> Mnie się raz udało :P

[#30] Re: Osiągniêcia w graniu

@Hubez, post #29

A to i ja się dopiszę :). W ogóle ostatnio moja dziewczyna doszła do wniosku po pobycie w górach, że my faceci to lubimy zdobywać szczyty :P. No a jakże ;P.

Another World - kurcza, najwięcej problemu sprawiało mi przeskakiwanie pewnej przepaści pod koniec gry

Civilization - jak nie umiałem grać, to mnie fascynowała ta gra, teraz potrafię przejść grę w 5 godzin, ale jest super

Crazy Cars III - lubię tą grę

Colonization

Doom 2

Dune II

Dyna Blaster - gorąco polecam

Exodus - zwyciężyłem oboma rasami

Fury Of The Furries

Legends - tylko pierwszy świat jest tak naprawdę fajny, ale cała gra jest dobra, głowiłem się długo by w końcu sięgnąć po opis o odnaleźć tam wskazówkę, że jedno wejście znajduje się w szałasie pod łóżkiem, później już nie zaglądałem :)

Jim Power - kilkakrotnie ze względu na muzykę, około 40 minut grania :) no i lubię rozwalać "maszyny-bazy" :P

Mortal Kombat II

Nemac IV - podoba mi się

North&South - :))

Super Frog - już prawie przeszedłem ;), jestem na 7-4

The Lost Vikings - ale z opisem :/

The Settlers

Pepe Śrubokręcik - yeah ;))

Reunion - wreszcie się udało zdążyć raz :) próbowałem wiele razy

Roadkill (supeł!)

Slam Tilt - żartuję ;)

Świąteczna Awaria - przeszedłem to tylko dlatego, że mi się nudziło :D na dodatek musiałem pogrzebać w execucie gry, bo jakiś błąd "jądra" ;) nie wyświetlał mi hasła do ostatniego poziomu, tylko do tego, który już przeszedłem :D

The Speris Legacy - z opisem, dobra gra

Warlords - fajne bardzo, wciągające, ale lubi się wyrzucać - coś źle napisane (w Amosie)

7th Saga (SNES) - gorąco polecam, dla mnie to jedna z naj naj gier, choć prostych w strukturze, ale! cRPG rulaz :)

Crystal Kingdom Dizzy (c64)

Commando (c64) - yeah! gra się w kółko po ukończeniu (szkoda, że nie ma outra) więc przeszedłem wtedy 2x :))

Daytona USA 2001 (Dreamcast) - a mi się podoba :)

Devilsh (Master Gear)

Force 7 (c64) - naprawdę dobra gra, z tym, że po "oczyszczeniu" wszystkich siedmiu sektorów nic się nie stało?? :)

Gauntlet Legends (Dreamcast)

Grandia II (Dreamcast) - fajna!

Harry Potter - portier (PSX) - gra niezła, film.. myślałem, że sobie strzelę w głowę :) pożyczyłem od kumpla konsoletę i grałem w czarnobiale bo telewizor nie łapał kolorów na niektórych grach psxowych

Jet Grind Radio (Dreamcast) - polecam gorąco za całość!

Microprose Soccer (c64) - kilkakrotnie, trudna gra czasami :)

Metal Gear Solid - Solid Snake (PSX) - 13 godzin gry non stop

Outtriger (Dreamcast)

Paranoimia (c64) - gorąco polecam, naprawdę dobra gra

Phantasy Star Online (Dreamcast) - przeszedłem a tu nagle się okazuje, że to był poziom EASY i są jeszcze dwa :). Więc gram daley :)

Psycho Pig (c64) - zabawowa gra ;)

Quake 3 Arena (Dreamcast) - nie lubię tej gry tak naprawdę :)

Quick Draw McGraw (c64) - wtedy akurat zaliczyłem wcześniej egzamin ustny z fizy to trzzeba się było odstresować ^_^

Sonic (Dreamcast) - nie tak fajny jak Sonic 2 na Sega MegaDrive

Soul Calibur (Dreamcast)

Storm Warrior (c64)

Supremacy (c64)

Wyspa (c64) - krótka :/

==============

teraz to co nie da rady przejść :))

Blade - fajnie się zaczęła, ale wieczne chodzenie po tych samych lochach nuuudzi

Gloom - w piekle jest piekielnie..

Lionheart - pierwszy level jest świetny i potrafię go przejść bez "skutki" ale potem już nie jest aż tak nastrojowo :)

XAP - fajny shoot'em up, ale w jednym levelu czasem lubi się zacinać w sensie, że ekran nie przesuwa się dalej, to mnie zniechęciło, poziom trudności też choć pewnie nie taki jak w R-Type :)

Final Fantasy I (NES), ale dłuuuga :) i dobrze, jeszcze gram choć już poruszam się statkiem powietrznym

Push Over (Amiga) - na leveli 68 się zaciąłem

Record Of Lodoss War (Dreamcast) - nie mogę przejść, nie wiem jak zwielokrotnić DURABILITY, etc.

a tak poza tym przeszedłem całego AmosPro ;) i nie zamierzam do tej "gry" wracać :D.

Wiele nie przeszedłem, ale wolę pisać gry niż je przechodzić. Jedno i drugie średnio mi wychodzi na razie :D.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem